sunnuntai, 10 heinäkuu 2016 21:15

Kokon liekki on syttymässä

Rovaniemen Palloseuran Aleksandr Kokko oli huomion keskipisteenä RoPSin voitettua FC Interin maalein 2-1. Voiton ansiosta RoPS nousi Veikkausliigassa viidenneksi. Rovaniemen Palloseuran Aleksandr Kokko oli huomion keskipisteenä RoPSin voitettua FC Interin maalein 2-1. Voiton ansiosta RoPS nousi Veikkausliigassa viidenneksi. Kuva: Anssi Jokiranta

Rovaniemen Palloseuran maalitykki Aleksandr Kokko on elänyt viime kuukausina vaikeita aikoja. Veikkausliigan viime kauden maalikuninkaalla on ollut jalkavaivoja ja peliminuutit ovat olleet alkukauden jälkeen reilusti odotettua niukemmassa.

Rovaniemen Palloseuran Aleksandr Kokko iski maalin yli kahden kuukauden tauon jälkeen. Kokko osui heti kahdesti. Jalkavaivasta kärsinyt maalikuningas on pääsemässä iskuun kreivin aikaan.

Kokko on onnistunut Veikkausliigassa maalinteossa viimeksi huhtikuun lopulla Turussa FC Interiä vastaan.

Kunnes koitti sunnuntaina pelattu kotiottelu, missä vastaan asettui jälleen turkulainen FC Inter.

Kokko iski turkulaisten verkkoon kaksi täysosumaa kuin alleviivatakseen paluutaan avauskokoonpanoon pitkän tauon jälkeen.

– Totta kai on kiva tehdä maaleja. Minut on hankittu tänne ykköshyökkääjäksi jolta odotetaan tehoja, Kokko totesi RoPSin 2–1 (2-1) voiton jälkeen.

Maalien lisäksi mies iloitsi siitä, että nimi löytyi sunnuntaina avauskokoonpanosta.

– Jalan kanssa on ollut ongelmia. Taisin olla avauksessa viimeksi joskus pari kuukautta sitten ja silloinkin pelasin käytännössä yhdellä jalalla, Kokko avasi hieman tilannettaan.

Kokko iski RoPSin johtoon jo ottelun 8. minuutilla, kun FC Interin maalivahti Henrik Moisander ampui pallon päin prässäämään tullutta Kokkoa. Pallo kimmahti Kokon ulottuvilla ja mies kiskaisi pallon verkkoon selkä maaliin päin.

– Tuollaista maalia olen odottanut jo vuosikausia. Olen tehnyt vastaavanlaisen prässin varmasti tuhansia kertoja ja nyt se palkittiin, mies hymyili.

FC Inter tasoitti pelin vajaa 20 minuuttia myöhemmin. Maalia edeltäneessä tilanteessa RoPS-toppari Juuso Hämäläinen kompuroi omia aikojaan ja turkulaisten Solomon Duah pääsi iskemään pallon verkkoon.

Juuri ennen taukoa Kokko nousi jälleen parrasvaloihin. Mies tinttasi pallon reilusta 20 metristä vastustamattomasti ohi Interin maalivahti Moisanderin, joka ei tehnyt elettäkään torjuakseen. Puoliajalla Moisander jäi vaihtopenkille selkävaivojen takia.

– Pääsin vetämään aika hyvästä paikasta, mutta en tiedä oliko maalivahdilla maskia tai jotain. Mulle on silti ihan sama, sillä pallo meni maaliin, Kokko totesi.

RoPSin päävalmentajan Juha Malisen mukaan Kokon “liekki alkaa läpättämään”.

– “Boris” on varmaan pitkään miettinyt, että pääseekö pelaamaan. Nyt on viime ajat tehty pohjaa repaleisen talven jälkeen. Koin, että “Boris” oli nyt valmis.

RoPSin europelit jatkuvat ensi viikolla ja joukkue kaipaa Kokon panosta kenties enemmän kuin koskaan tällä kaudella.

– “Kondis” on tällä hetkellä ihan ok, mutta pelituntuma on hieman hakusessa. Pikku hiljaa mennään kuitenkin parempaan päin.

RoPSin riveissä nähtiin myös toinen paluun kentille tehnyt toipilas. Joukkueen kapteeni Antti Okkonen juoksi kentälle raikuvien kannustusten saattelemana reiluksi 10 minuutiksi pelin lopulla.

– Aivan mahtavalta tuntui ja yleisö otti hienosti vastaan, Okkonen kiitteli.

Mies ei ole vielä täydessä iskussa, mutta keväällä pahasti loukkaantunut nilkka on nyt täysin kunnossa.

– Alkutilanteeseen nähden kuntoutuminen on sujunut vähän nopeammin kuin ajateltiin. Nyt on hienot ajat, kun on paljon merkityksellisiä pelejä edessä, RoPS-kapteeni makusteli.

FC Interin riveissä pelasi useita kausia RoPSia edustanut Faith Friday Obilor. Miehen paluu Rovaniemelle oli pisteetön. (Kuva: Anssi Jokiranta)