ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 23 heinäkuu 2016 11:51

Otteluennakko: RoPSilla paluu arkeen ja voitto!

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli? RoPS – Helsingin IFK, jalkapallon Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä sunnuntaina 24.7. klo 18.30.

Asetelma? RoPSin eurosaaga päättyi dramaattisessa ottelussa Zagrebissa. Jossiteltavaa ei silti jäänyt, Lokomotiva oli parempi joukkue ja meni ansaitusti jatkoon. Europelit jäivät kuitenkin reilusti plussan puolelle ja “Napapiirin Sankarit” näyttivät taas olevansa peloton “Grazy Gang” ja “Hurja Joukko”, joka ei pelkää isompiaan. Nyt on edessä paluu arkeen, ja erittäin tärkeään Veikkausliigaotteluun. Sarjassa RoPS tavoittelee sijoja, joka takaisi supertärkeiden europelien jatkumisen myös ensi kaudella.

Veikkausliigassa RoPSin meno on ollut vakuuttavaa: Alla on neljän voiton putki ja peräti kuusi peräkkäistä tappiotonta ottelua! HIFK:n kausi on ollut erittäin vaikea, ja joukkue on sarjassa toiseksi viimeisenä ja putoamistaistelu on “Stadin Kingeille” täyttä totta. Edellisestä kuudesta pelistään joukkue on voittanut vain kaksi. Viime kauden sarjanousija on joutunut kohtamaan tavallisen toisen kauden ongelmat. Nousuhuuma on takana, ja rajallisen materiaalin pelilliset puutteet ovat tulleet karulla tavalla esille. Etenkin hyökkäyspeli on puuduttavan yksipuolista, ja myös omissa kolisee liian helposti. Maaliero on seitsemän verran pakkasella.

RoPS lähtee otteluun eurorasituksesta huolimatta selvänä suosikkina.

Seuraa näitä! Miten RoPS palautuu otteluun? Zagrebin peli oli hirmuinen fyysinen koettelemus kovan vastustajan junan ja armottoman auringon alla. Päävalmentaja Juha Malinen varmastikin pyörittää rotaatiota niin paljon, kuin uskaltaa, mutta mahdollisuudet ovat rajalliset. Kuinka pelaajat ovat palautuneet fyysisesti ja henkisesti europelien huumasta? Tärkeää on myös nopea fokuksen palauttaminen normaaliin arkirytmiin ja Veikkausliigaan. Yhtään pistettä ei tienata ilmaiseksi, ja panokset jokaisessa ottelussa ovat kovat. Euroseikkailun jälkeen joukkueen on oltava valmis tappelemaan jokaisesta arvokkaasta pisteessä loppukauden ainoassa kilpailussa!

Putoamistaistelun raadollinen maailma. IFK:n päävalmentajan Jani Honkavaaran asema on vaakalaudalla ja päävalmentajaa on jo pitkään kävelytetty lankulle monissa eri medioissa ja seuran kannattajien toimesta. Honkavaara ei ole lyhyellä urallaan juurikaan kokenut vaikeita hetkiä. Mies ei kravattia käytä, mutta silti kaulaa kiristää. Miten “Honsu” kestää paineet, ja jos HIFK häviää, tulevatko potkut!

Oho! RoPSille peli on 601. Veikkausliigaottelu. Rovaniemeläiset ylittivät 600 ottelun rajapyykin vasta kuudentena seurana liigan historiassa. Tämän kauden liigajoukkueista RoPSilla on pelejä toiseksi eniten. Edellä on vain ainoana jokaisella liigakaudella sarjassa ollut HJK, 769 ottelua.

Poissaolot? RoPSin Ville Saxmanin pelikunto on arvoitus. HIFK:ltä ovat sivussa Jukka Halme ja Toni Vesala.

Arvio? RoPS voittaa ja jatkaa nousua sarjataulukossa, sekä mitalitaistelua!

Markku Saukko
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 272 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227