ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 20 elokuu 2016 09:57

Taylor: Tulossa kauden kovin derby

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Robert Taylor (keskellä) iski hattutempun edellisessä kohtaamisessa. Kuvassa Tayloria onnittelemassa joukkuekavereista Oluremi ja Eetu Muinonen. Robert Taylor (keskellä) iski hattutempun edellisessä kohtaamisessa. Kuvassa Tayloria onnittelemassa joukkuekavereista Oluremi ja Eetu Muinonen. Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseuran ja PS Kemin edellisessä kohtaamisessa Robert Taylor venytteli kemiläisten verkkoa hattutempun arvoisesti. Taylor nousi kolmella osumallaan samalla Veikkausliigan maalipörssin jaetulle kärkisijalle.

Vaikka Taylorin laukaisuvoima tiedettiin, keskikenttämiehen kohoaminen Veikkausliigan kovimmaksi maalitykiksi tapahtui silti liki huomaamatta. Tilanne on yllättänyt osittain jopa Taylorin itsensä.
 
- En usko, että kukaan olisi odottanut minulta tähän mennessä kautta kymmentä maalia. En ehkä itsekään, Taylor myöntää.
 
- Silti minulla on edelleen kova palo tehdä maaleja vielä muutama lisääkin. Koska pelaan hyökkäävässä roolissa, osumia pitää myös tulla.
 
Aleksandr Kokon saatua odotetun siirron ulkomaille, monien katseet siirtyivät kohden Robert Tayloria, kun puheeksi tuli RoPS:n seuraava maalikuningas. Taylor kuittaa puheet lyhyesti.
 
- Ei niistä pidä paineita ottaa. Ehkä jos olisin kärkipelaaja, niin silloin odotuksetkin olisivat erilaiset.
 
- Meillä on kärjessä nyt Albert Prosa. Hän on erityyppinen pelaaja kuin Kokko, johon meidän muiden pitää vain samaistua. Mutta eivätköhän kaikki osaa jo tässä vaiheessa uraansa pelata uusien pelaajien kanssa, Taylor luottaa.
 
Luonnollinen muutos joukkueessa on vastuun jakautuminen. Päävalmentaja Juha Malinen on kertonut odottavansa tehoja entistä laajemmalta ringiltä. Pelaajat itse pysyvät tilanteessa luottavaisina.
 
- Meillä löytyy kentältä pelaajia ja vastuun kantajia jokaiseen rooliin. Minäkin saan nyt laukoa pilkkuja, kun Borre ei ole enää mukana, Taylor naureskelee.
 
Taylorin ilme muuttuu mietteliäämmäksi, kun puhe kääntyy kohden päivän Jänkäderbyä. Kolmen maalin toistaminen PS Kemin kotikentällä Sauvosaaressa olisi jo pienimuotoinen ihme. Kemi on ärsytetty.
 
- Osaisin ennakoida, ettei Kemi halua kolmatta kertaa hävitä, eikä häviäminen meillekään tässä vaiheessa kautta oikein sovi. Siitä tulee taatusti kovin taistelu näistä kolmesta derbystä, Taylor varoittaa.
 
PS Kemin ja Rovaniemen Palloseuran välinen ottelu alkaa lauantaina 20.8.2016 kello 16.00. Ottelu näytetään suorana Keskuskentällä RoPS:n VIP-tiloissa. Ottelu näkyy myös Ruutu+ ja IS Extra –palveluiden kautta.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi
© 2016 RoPS

 

Luettu 2083 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227