Uutiset

Miehet

tiistai, 13 syyskuu 2016 19:53

RoPS ja SJK maalin tasapeliin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS:n Robert Taylor ja SJK:n Teemu Penninkangas olivat ottelussa näkyvästi esillä RoPS:n Robert Taylor ja SJK:n Teemu Penninkangas olivat ottelussa näkyvästi esillä Kuva: Oona Sarajärvi

Veikkausliigan viime kauden kaksi kärkijoukkuetta Rovaniemen Palloseura ja Seinäjoen Jalkapallokerho päätyivät eilen 1-1 pistejakoon syksyisellä Keskuskentällä. Ottelun molemmat maalit syntyivät jälkimmäisellä puoliskolla.

Kahden taktisesti kypsän joukkueen kohtaamisessa maalipaikat pysyttelivät kortilla. Avausjaksolla RoPS sai luotua potentiaalisia keskitystilanteista varsinkin vasemmalta Juha Pirisen laidasta. SJK:n hukatut "tontit" tyrehtyivät Teemu Penninkankaan puskuun Matej Hradeckyn antamasta kulmapotkusta. Pusku kuitenkin suuntautui RoPS-maalivahti Antonio Regueron jalkoihin.

Ratkaisuja jouduttiin odottamaan viimeiselle vartille saakka.

Antti Okkosen nopeana annettu keskikentän vapaapotku vapautti laidasta Juha Pirisen. Pirinen havaitsi rangaistusalueen sisälle juoksua hakeneen Eetu Muinosen. Marcos Vales liukui myöhässä tilanteeseen. Pallo osoitettiin rangaistuspilkulle. Robert Taylor sai kunnian viimeistellä kauden 11. maalinsa.

Takaiskun suututtamana SJK haki rohkeasti tasoitusta. Ottelun varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla riski tuotti tulosta. Keskikentältä nousemaan lähtenyt Hradecky jouduttiin kaatamaan aivan rangaistusalueen rajalla. Billy Ionsin sisäkierteinen veto upposi tolpan kautta RoPS-verkkoihin. Reguero oli täysin voimaton. Ions itsekään ei aluksi näyttänyt uskovan pallon soljuneen maaliin saakka.

RoPS yritti loppuun saakka. Vielä lisäajallakin Eetu Muinonen pääsi yrittämään Janne Sakselan kulmapotkun jälkitilanteesta kolmen pisteen saalistusta. Nopeasti avautunut vetopaikka suuntautui aavistuksen tolpan väärälle puolelle.

Malinen pääosin tyytyväinen näkemäänsä

Ottelun jälkeen RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen oli luonnollisesti aavistuksen nyreänä menetetystä kahdesta pisteestä, mutta joukkueen esitys kentällä oli lupauksia herättävä. RoPS-luotsin pääsanoma oli positiivinen.

- Eihän sille voi mitään, että viimeisen minuutin tasoituksen jälkeen tulos tympii. Silti olen aika iloinen siitä, että keskikentällä nähtiin hyviä asioita ja puolustus oli pitkästä aikaa varmaa, Malinen kiitteli.

- Meillä on viime aikoina ollut pieniä asioita juuri puolustuspelin suhteen, jotka eivät ole täysin loksahtaneet. SJK:ta vastaan joukkueella oli kuitenkin sydän mukana.

SJK-ottelua varten Malinen oli tehnyt pieniä tarkennuksia kokoonpanoonsa. Kärjessä aloitti William Oluremi John. Keskikentän pohjaa täydensi tuore espanjalaisvahvistus José Galán.

- Galán selvästi ajattelee Antti Okkosen kanssa pelistä samalla tavalla. Oli miellyttävä seurata, kuinka he pystyivät pelin aikanakin kommunikoimaan keskenään. Jatkoa ajatellen heistä saattaa muodostua erittäin hyvä kaksikko, Malinen kehui.

- Hyökkäyksessä pelasimme käytännössä ilman keskushyökkääjää. Oluremi sijoitettiin alemmas vastaamaan SJK:n pallollisena vaaralliselle keskikentälle. Se auttoikin paljon.

- Laidoilla taas oli kaksi juoksevaa kaveria, Janne Saksela ja Jean Fridolin Nganbe Ngambe, jotka aika ajoin saivatkin iloisesti tilanteita aikaiseksi. Hyökkäyspäässä oli jo lupaavia piirteitä, mutta kaiken kaikkiaan ajoituksissa on vielä tekemistä, Malinen arvioi.

Ottelun loppuminuuteille Nganba Nganben sijalle vaihdettu Eetu Muinonen onnistui hankkimaan RoPS:lle rangaistuspotkun ja oli lähellä vielä voittomaalin viimeistelyssäkin. Muinosesta on tullut luotettava mies lähes jokaiselle pelipaikalle.

- Jälkikäteen ajatellen Eetun olisi voinut vaihtaa aikaisemminkin, mutta jo kentällä olleista kavereista oikeastaan kukaan ei pettänyt tai alisuorittanut. Mietiskelimme lähinnä sitä, millä voitaisiin vielä hiukan parantaa, Malinen kertasi.

- Eetu otettiin kentälle tuomaan nimenomaan pirteyttä. Rangaistuspotkuun johtaneen tilanteen hän pelasi juuri kuten piti. Eetu lähti välittömästi juoksuun nähtyään, että Pirisellä on jalka vapaana.

- Sitä ennen puoliajalla ei ollut kopissakaan isompaa sanottavaa. SJK pelasi ainoastaan huikan erilaisella ryhmityksellä kuin ennakoitiin, kahdella kärjellä ja keskikentän timantilla, joten puolustuspäässä tehtiin pientä tarkennusta.

Tasaisen liigakierroksen päätteeksi RoPS on edelleen iskuetäisyydellä mitaleista ja ensi kesän europaikoista. Viime kauden tapaan sarja ainoastaan tasoittuu kauden loppua kohden edettäessä.

- Tällaisessa tilanteessa ei yksittäisestä voitoista kannata alkaa liiaksi riemuitsemaan eikä tappiosta myymään saman tien nappulakenkiään, Malinen korostaa maltin merkitystä.

- Nyt täytyy säilyttää punainen lanka omassa tekemisessä. Veikkausliigassa on kahdeksan joukkuetta kaikki realistisesti samassa tilanteessa. Jos loppukausi edetään kahden pisteen keskiarvolla, niin todennäköisesti olemme lokakuun päätteeksi mitaleilla.

RoPS:n seuraava ottelu on jo tulevana perjantaina. Keskuskentälle vastaan asettuu vaikeasta syksystä kunnialla kuiville haluava PK-35 Vantaa.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 1752 kertaa

Media

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi