ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 17 syyskuu 2016 15:50

RoPS:lle niukka mutta arvokas voitto PK-35 Vantaasta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Juha Pirinen hankki kaksi rangaistuspotkua ja upotti niistä toisen Juha Pirinen hankki kaksi rangaistuspotkua ja upotti niistä toisen Kuva: Oona Sarajärvi

Sarjataulukon häntäpäähän valahtanut PK-35 Vantaa tarjosi Rovaniemen Palloseuralle miehekkään vastuksen Veikkausliigan perjantaikierroksella. RoPS onnistui upottamaan kahdesta hankkimastaan rangaistuspotkusta toisen. Niukka 1-0 (0-0) kotivoitto takasi täyden pistepotin. Voiton myötä RoPS nousi sarjassa takaisin kolmannelle sijalle.

Sarjasijoituksestaan huolimatta PK-35 Vantaa ei ole Veikkausliigan heittopussi. Tällä hetkellä Vantaan nuoret pelaajat taistelevat tulevaisuudestaan pääsarjatasolla. Eivät välttämättä PK:n riveissä, mutta hakien näyttöpaikkaa, jotta muut liigajoukkueet mahdollisesti voisivat heistä kiinnostua.

PK:n maalivahti Daniel Kollar kertoi ottelun jälkeen tilanteen joukkueessa rauhoittuneen syksyn siirtoikkunan sulkeuduttua. Jokapäiväinen spekulointi on loppunut ja pelaajat saavat keskittyä nimenomaan pelaamiseen. PK:n mediahuomiota vältellyt päävalmentaja Pasi Pihamaa on tilkinnyt Punamustien puolustuksen. Joukkue ei ole viime aikoina juhlinut voittoja, mutta ei myöskään kärsinyt suurinumeroisia rökäletappioita, joita jotkut saattaisivat jopa odottaa.

Kauden loppua kohden nykyinen PK-35 Vantaa saattaa olla vielä useammankin vastustajan riesana. Perjantaina Keskuskentällä Punamustien taistelu riitti 63. minuutille saakka.

RoPS lähti otteluun ehdottoman oikealla asenteella. Jo ensimmäisen kymmenen minuutin sisään isännät olivat saaneet luotua viisi potentiaalista maalipaikkaa. Ottelun parhaana palkittu keskuspuolustaja Jarkko Lahdenmäki nousi kahdesti puskutilanteeseen, kertaalleen Albert Prosa. Hyviä laitanousuja tehneen Janne Sakselan matala keskitys maalin eteen oli vaarallinen. Robert Taylorin kaukolaukaus kimposi PK:n puolustuksesta kulmapotkuksi.

Pitkästä aikaa omalla paikallaan keskuspuolustajana esiintyneen Jarkko Lahdenmäen ja Abdou Jammehin yhteistyö toimi. Pitkälti topparikaksikon ansiosta maalille palanneen Ricardon työmäärä pysyi vähäisenä.

Illan hahmoksi nousi silti Juha Pirinen. Laitapuolustaja hankki RoPS:n molemmat rangaistuspotkut. Avausjaksolla kulmapotkutilanteessa PK:n Leo Väisänen repi Pirisen nurin rangaistusalueen sisällä. Robert Taylorin yritys päätyi Daniel Kollarin syliin.

Ottelun ratkaisu oli puhtaasti Pirisen itsensä hankkima. Päätösjaksoa oli pelattu viitisentoista minuuttia, kun vieraiden Ojembe Olatuga joutui kaatamaan päädystä murtautuneen Pirisen. Tällä kertaa Juha Pirinen itse asettui ampumaan rangaistuspotkua. Kollar oli hyvin mukana, mutta veto vasemman tolpan juureen oli tarpeeksi voimakas ja tarkka.

PK-35 Vantaa painoi päälle vielä viimeiset minuutit. Takaa-ajoa avitti José Galánin toinen varoitus ja ulosajo 5 minuuttia ennen ottelun varsinaisen peliajan loppua. Paineesta huolimatta koko RoPS-puolustus, mukaan lukien erinomaista liikadebyyttiään suorittanut Lassi Järvenpää, kesti loppuun saakka. Järvenpään otteista oli vaikea havaita, että hän pelasi vasta ensimmäiset minuuttinsa Veikkausliigassa.

Viime hetken loukkaantumisten vuoksi ottelussa pelattiin lisäaikaa reilu seitsemän minuuttia. Sekä Juha Pirinen että Ricardo olivat ottelun jälkeen onneksi täysin tolpillaan.

Malinen tyytyväinen erityisesti puolustukseen

Ottelun jälkeen RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen oli tyytyväinen siihen ilmeeseen, jolla joukkue asteli kentälle.

- Pelasimme ensimmäiset 20 minuuttia erittäin hyvin. Ajoitukset hyökkäyspelissä toimi, saimme juoksuja vastustajan selustaan molemmilta reunoilta. Tasapaino kentällä oli hyvä, Malinen kertasi.

- Ottelun ensimmäinen kulminaatiopiste kuitenkin oli, kun emme saaneet alkuminuuttien paikoista mitään aikaiseksi. Se alkoi venyttämään pelaajien vieteriä alaspäin.

Voidaan jälleen arvailla, olisiko koko ottelun kuva muuttunut nopeasta avausmaalista. RoPS:lla kuitenkin oli tilaisuus johto-osumaan myös puolen tunnin kohdalla.

- Toinen käännekohta oli eittämättä ensimmäinen rangaistuspotku. Nämä ovat sellaisia henkisiä tilanteita, jotka voivat vaikuttaa pelaajiin. Sellainen taas johtaa helposti epätoivottuihin tapahtumaketjuihin, Malinen myönsi.

- Meillä alkoi olemaan laidalla ajoittaista ylipelaamista. Siellä oli jo liikaakin pelaajia, jolloin oli mahdoton päästä kunnollisiin syöttökombinaatioihin. Keskushyökkääjälläkin oli vaikeuksia päästä otteluun mukaan.

Juha Pirisen hankkima toinen rangaistuspotku takasi RoPS:lle tärkeät kolme sarjapistettä. Tällä kertaa Pirinen itse asteli myös rangaistuspotkun antajaksi.

- Kun Pirinen pääsee tekemään hyökkäyskolmanneksella omia temppujaan, niin hän on oikeasti vaarallinen kaveri. Hän on melkoinen jääräpää ja kova poika menemään, Malinen kehui laitapelaajaansa.

Tällä kertaa RoPS:n onnistujat löytyivät puolustuspäästä. Erityisesti topparikaksikko Adbou Jammeh ja Jarkko Lahdenmäki nousivat esille, mutta koko puolustuksen linja toimi hyvin.

- Kahdessa viimeisimmässä ottelussa meidän puolustaminen on ollut jälleen sitä tasoa, jolla voidaan taistella mitaleista. Emme itse aiheuta virheitä, vaan olemme teräväjalkaisia ja päättäväisiä, Malinen arvioi.

- Siitä kuuluu kiitos meidän keskuspuolustajille mutta toki myös laitapuolustajille, tällä kertaa Lassi Järvenpäälle sekä Juha Piriselle. Jotta joukkue menestyy, niin silloin puolustuksen on toimittava.

Hyökkäyspäässä positiivisena merkkinä Aapo Heikkilä sai kesäkuisen loukkaantumisen jälkeen ensimmäiset peliminuuttinsa. Heikkilä oli vaihdosta tultuaan välittömästi kentän näkyvin hahmo.

- Meidän pelistä on puuttunut Aapon kaltaisia tyyppejä. Hän on energinen ja nopea murtautuja, Malinen totesi tyytyväisenä laiturinsa paluusta.

- Usein otteluissa joudutaan vaihtamaan jompikumpi laidoista, koska heidän työmääränsä on suurin. Tilalle tarvitaan pelaajia, jotka haastavat ja laittavat jalat liikkeelle. Aapon paluu on meille loppukautta ajatellen tärkeä.

- Mutta positiivista oli myös Janne Sakselan peli. Erityisesti alun 20 minuuttia hän käytti erinomaisesti omia vahvuuksiaan. Loistavia ajoituksia ja juoksuja, Malinen kiitteli lopuksi.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

 

Luettu 2057 kertaa

Media

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309