torstai, 22 syyskuu 2016 11:37

Muinosen komea maali jäi laihaksi lohduksi RoPS:lle

Eetu Muinonen (edessä) laukoi Rovaniemen Palloseuran 1-0 johtomaalin Helsingissä. Eetu Muinonen (edessä) laukoi Rovaniemen Palloseuran 1-0 johtomaalin Helsingissä. Kuva: Jussi Leinonen

Rovaniemen Palloseura pelasi erittäin hyvää ja aktiivista jalkapalloa ensimmäisellä jaksolla Helsingin Jalkapalloklubia vastaan Helsingissä. Voittoon asti se ei kuitenkaan RoPS:ia siivittänyt, sillä pelitempoa ja pallonhallintaa toisella jaksolla tuntuvasti lisännyt HJK marssi lopulta 2-1 voittoon.

Valmentaja Juha Malinen kiivastui rangaistuspotkusta, josta HJK teki voittomaalin.

“Klubin” voittomaalin ampui rangaistuslaukauksesta HJK-kärki Akseli Pelvas 84. minuutilla. Rankkariin johtaneessa tilanteessa HJK:n Alfredo Morelos purjehti kohti RoPS:n maalia ja takana seurannut RoPS-puolustaja Abdou Jammeh näytti kaatavan HJK-hyökkääjän takaapäin kumoon. Tuloksena pilkku, josta Pelvas laukoi HJK:n voittoon.

– Se maali oli täysi tsoukki. Siinä ei ollut mitään virhettä. Meidän pelaaja ei edes osunut vastustajaan. Morelos yritti potkaista palloa, mutta osui jalalla Jammehia munille. Rankkarin sijasta meidän pelaajalle olisi pitänyt tuoda jotain kylmää, puhisi RoPS-valmentaja Juha Malinen ottelun lehdistötilaisuudessa.

Miksi sitten Morelos kaatui siinä tilanteessa, Maliselta kysyttiin?

– Koska hän on fiksu pelaaja. Tämä oli juuri tyypillinen tilanne, miksi vedonlyöntiyhtiöt antavat kotijoukkueelle niin suuren edun. Tuomareille menee noissa tilanteissa kusi housuun sanoi Malinen ja HJK:n valmentaja Mika Lehkosuo pyöritteli päätään vieressä.

HJK:lla oli jo ennen rankkaria pari loistavaa maalipaikkaa, mutta RoPS:n maalivahti Antonio Reguero torjui kuin hurmiossa pitäen vielä joukkuettaan pystyssä.

Avausjaksolla RoPS teki selväksi sen, että se oli tullut Helsinkiin toden teolla hämmentämään Veikkausliigan mestaruustaistoa, jossa väkevimmin ovat mukana juuri HJK ja lisäksi IFK Maariehamn.

RoPS hallitsi pelitapahtumia avausjaksolla ja näytti todella nauttivan liigan mahtijoukkueen haastamisesta sen kotikonnuilla. RoPS sai palkinnon aktiivisuudelleen, kun Eetu Muinonen laukoi upealla laukauksella pallon HJK:n maaliin 34. minuutilla.

(Jarkko) Lahdenmäki keskitti pallon boksiin ja “Frido” (Jean Nganbe) syötti pallon minulle. Otin pallon rinnalle alas ja ammuin pallon vasempaan alakulmaan, kuvaili Muinonen taidokasta 0-1-maaliaan.

HJK:n tasoitusmaali syntyi juuri ennen taukovihellystä, kun Taye Taiwo keskitti vasemmasta laidasta ja Morelos puski pallon vierasjoukkueen maaliin.

Tauon jälkeen kentälle tuli kuin uudesti syntynyt kotijoukkue ja peli alkoi taittumaan HJK:n eduksi.

– HJK sai varmasti lisäbuustia maalistaan. Emme olleet mielestäni hirveän huonoja tänään, mutta emme kuitenkaan pystyneet haastamaan HJK:ta loppuun asti. Vähän ärsyttää, koska pelasimme kuitenkin hyvän matsin, tuumi Muinonen.

RoPS kohtaa seuraavaksi IFK Mariehamnin ja tarkoitus on taas hämmentää soppaa liigan kärkipään taistossa.

– Olisimme halunneet tulla mestaruustaistoon mukaan. Mutta kun IFK Mariehamn tulee meille sunnuntaina kylään, niin siitä pelistä pisteet, niin olemme ainakin mitalitaistossa mukana, totesi Muinonen.