maanantai, 03 lokakuu 2016 11:30

Hallinta ei jalostunut pisteiksi Vaasassa

Nikko Boxall peittää RoPSin Robert Taylorin tien pallolle. Nikko Boxall peittää RoPSin Robert Taylorin tien pallolle. Kuva: Eetu Sillanpää

Rovaniemen Palloseuralla ja Vaasan Palloseuralla oli eilisessä Veikkausliigan ottelussa paljon pelissä. Molempia joukkueita kiinnostaa Veikkausliigan mitali ja pääsy Euroopan kentille.

Rovaniemen Palloseura olisi ansainnut Vaasasta tasapelin. Pyry Soiri pilasi vieraiden illan loppuhetkillä.

Jos kriteerinä käytetään vain eilistä ottelua, Vepsua kiinnosti enemmän tuloksella 1-0 (0-0). Voitollaan kotijoukkue ohitti sarjataulukossa rovaniemeläiset ja nousi liigassa viidenneksi, kun kolme kierrosta on pelaamatta.

– Molemmat valmentat saavat olla tavallaan tyytyväisiä, sillä joukkueet noudattivat pelikirjaa koko ajan. Olemme täysin erilaisia joukkueita ja siksi keskinäiset ottelulle ovat kutkuttavan jännittäviä, otaksui RoPSin päävalmentaja Juha Malinen. RoPS ei tarvinnut minkäänlaista totuttelua pelirytmiin, vaan se löytyi saman tien. Joukkueen paras maalintekijä Robert Taylor laukoi jo 7. minuutilla vaarallisesti, mutta ohi. Ote oli sen verran vankasti RoPS:n, että maalivahti Ricardon huoleksi jäi vain pelaajien selkeä-ääninen ohjaaminen.

Ricardo sai kuitenkin muistutuksen 18. minuutin kohdalla, että pelin seuraaminen on tärkeää. VPS suoritti todella nopean sivurajaheiton ja sai nopean hyökkäyksen. Sebastian Strandvallin siirto brassivahdin yli meni maalin katolle, joten kaukana VPS:n johtomaali ei ollut.

Taylorin ohella myös Janne Saksela näytti laukaisuvoimaansa, mutta VPS:n maalissa Evgeny Kobozev torjui laukauksen vaivoin kulmapotkuksi.

Sakselaa huomattavasti innokkaammin kulmalipulla vieraili VPS:n Strandvall, joka jo ensimmäisellä puoliasjalla antoi viisi kulmaa. Niistä ei RoPS:lle ollut kuitenkaan minkänlaista ongelmaa. Sen sijaan Saksalan kulmat olivat vaarallaisia ja niistä neljäs oli tuoda johtomaalin. Oluremin pusku meni vain vähän yli maalin.

Toisella puoliajalla RoPS oli hallitsevampi osapuoli ja VPS oli välillä pahasti puolustuskannalla. Jo puoliajan alussa RoPS sai jääkiekosta tutun ylivoimahyökkäyksen, kun Fridolin Nganbe, Taylor ja Saksela kiisivät kohti VPS:n maalia.

Nganbe tyytyi laukomaan itse, vaikka molemmat muutkin pelaajat olivat vapaana. Vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin muutenkin vaisusti pelannut Nganbe korvattiin Aapo Heikkilällä ja peliin tuli selvästi lisää eloa.

Jos jalkapallossa jaettaisiin pisteet ansaitsemisen perusteella, ei VPS olisi voittoa ansainnut. Peli oli jo kääntymässä lopuilleen, kun VPS hyökkäsi oikealta ja Pyry Soirin laukaus löysi jostakin kumman syystä maaliin. Soirin metkut ovat tiedossa, mutta maalia ei voitu välttää. Osuma oli Soirille kauden yhdeksäs.

– Tasapeli olisi ehkä ollut oikea lopputulos. Meillä oli 2-3 oikein hyvää maalipaikkaa, mutta emme saaneet maaleja. Yläkerrassa on jotain puutteita, mutta alemme pian miettiä, miten ne puutteet korjataan, vihjaisi Malinen maalintekijöiden vähäisyyteen.

Kun RoPS oli tappiolla, tuli Oluremi kärkeen ja Saksela siirtyi enemmän puolustuksen avuksi. Tilanteita riitti ja vielä lisäajan lopussa Saksela kaadettiin mies sai itse vetää vaparin. Maalia ei kuitenkaan saatu aikaan.

RoPS kohtaa maaottelutauon jälkeen Kuopion Palloseuran kotonaan 14.10.