ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 25 heinäkuu 2017 14:33

Trafford: RoPS on kuin perhe

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Trafford: RoPS on kuin perhe Kuva: Oona Sarajärvi

Vaikka Kanadan ja Puolan passia kantava Charlie Trafford on ennättänyt olemaan Rovaniemen Palloseuran matkassa vasta kahden veikkausliigaottelun ajan, on voimakasotteinen keskikenttämies ottanut välittömästi tukevan paikan RoPS:n avauskokoonpanossa.

Sekä FC Lahtea että viikonloppuna Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan Trafford oli kentän parhaimmistoa. Sopeutuminen on ollut nopeaa Veikkausliigan paluumuuttajalle.

- Tulin tänne voittamaan ja auttamaan joukkuetta, joten tietenkin halusin myös saada mahdollisimman ison roolin, Trafford kertoo.

- Mutta iso merkitys on ollut myös joukkueella ja sillä, miten minut otettiin täällä vastaan. Sama koskee muitakin uusia pelaajia. RoPS on kuin perhe. Sen näkee kentälläkin, kuinka taistelemme toistemme ja joukkueen puolesta.

SJK-ottelussa RoPS hallitsi Taffordin, Antti Okkosen ja Eetu Muinosen johdolla keskikenttää ja pallollista peliä. Ratkaisut nähtiin erikoistilanteista. RoPS ei onnistunut luomaan erikoistilanteista vaarallisia paikkoja, kun SJK iski voittomaalinsa vapaapotkusta.

Ottelun jälkeen päävalmentaja Juha Malinen nosti erikoistilannepelaamisen voimakkaasti esille, ja samaan palaa Charlie Traffordkin.

- Meidän on oltava röyhkeämpiä molemmissa päissä kenttää, Trafford näkee.

- SJK:ta vastaan hävisimme kulma- ja vapaapotkuissa joitain kamppailuja, joista oli kehkeytyä vaarallisia maalipaikkoja. Onneksi näin ei käynyt. Vastaavasti toisessa päässä emme itse saaneet luotua kovinkaan paljon. Muuten pelitilanteissa olimme varsin hyviä.

Nähdyn perusteella Trafford veikkaa RoPS:lle vahvaa loppukautta.

- Jos pystymme edelleen kehittämään peliämme kuten SJK:ta vastaan, tulemme haastamaan tässä sarjassa minkä tahansa joukkueen, keskikenttämies luottaa.

- Tämä on taisteleva joukkue. Meillä on riittävästi nopeita jalkoja ja olemme vaarallisia. Kun voitamme tilanteita, pystymme myös pallokontrolliin. Meidän ei tarvitse pelätä ketään, vaan muiden pitäisi olla huolissaan meidän kohtaamisesta.

RoPS:n kaksi seuraavaa ottelua on vieraissa ensi maanantaina Jyväskylässä ja seuraavana lauantaina Kuopiossa. RoPS:n seuraava kotiottelu on torstaina 10. elokuuta. Vieraaksi Napapiirille saapuu IFK Mariehamn.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2678 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227