ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 23 syyskuu 2017 20:47

RoPS varovaisen toiveikkaana kohti Lahtea

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS varovaisen toiveikkaana kohti Lahtea Kuva: Oona Sarajärvi

Veikkausliigan viimeinen viidennes käynnistyy Rovaniemen Palloseuran osalta huomenna sunnuntaina. RoPS kohtaa kello 18.30 alkavassa vierasottelussa FC Lahden.

FC Lahti - RoPS näytetään suorana IS Extra ja Ruutu+ -palveluissa sekä Rovaniemellä Oliver's Cornerissa. Tämä ja muut Veikkauksen vetokohteet löytyvät osoitteesta www.rops.fi/veikkaus

FC Lahti havittelee historiansa parasta sijoitusta

Veikkausliigan kaksinkertainen pronssimitalisti FC Lahti on tänä vuonna lähellä historiansa parasta sarjasijoitusta. Veikkausliigan tasaisessa mitalikamppailussa Lahti on hennolla otteella kiinni hopeasijassa.

FC Lahden valmentaja Toni Korkeakunnas on päässyt rakentamaan joukkuettaan pitkäjänteisellä otteella, ja nyt tuo työ näyttäisi lopultakin tuovan tulosta. Tosin voittihan Lahti pronssia jo "Token" ensimmäisellä kaudella 2014.

Hiljattain uutisoitiin Korkeakunnaksen jatko myös ensi kaudelle, joten myös Lahden seurajohdossa arvostetaan miehen panosta.

Toistaiseksi FC Lahti on ollut Rovaniemen Palloseuralle mieluisa vastustaja. Avauskierroksella RoPS voitti "Mustat Kuhnurit" kotonaan 1-0 ja heinäkuussa joukkueet päätyivät Lahden Hiihtostadionilla tasalukemiin 1-1.

Edellisessä ottelussaan Korkeakunnaksen miehistö murjoi tuuliajolle ajautuneen FC Interin vierasottelussa peräti 1-6. Ottelun sankariksi nousi hattutempullaan makedonialaishyökkääjä Marko Simonovski.

Huomiseen otteluun FC Lahti joutuu ilman Juha Malisen ihmemaalivahdiksikin tituleeraamaa Aleksandr Vasjutinia. Vasjutinin rannevamma pitää miehen sivussa mahdollisesti jopa kauden loppuun saakka.

Vasjutinin korvaaja Miikka Mujunen on pelannut tälle kaudelle jo neljässä Veikkausliigan ottelussa, joista Lahti on voittanut kolme.

Todennäköisesti Lahden kokoonpanosta ei ole poissa Mikko Hauhia. Veikkausliigan teräsmies on pelannut tälläkin kaudella jokaisessa ottelussa täydet minuutit. Hauhian perättäisten otteluiden putki on kestänyt jo yli neljä vuotta.

Malinen: Voimme olla toiveikkaita, mutta haaste on iso

Rovaniemen palloseura harjoitteli kotona Keskuskentällä vielä perjantaina. Joukkueen ilme oli hyvä ja mukana harjoituksissa oli koko miehistö. Ainoastaan Aapo Heikkilä tekee edelleen omaa treeniohjelmaa.
Tänään joukkue on matkustanut Vierumäelle, josta on huomenna enää lyhyt siirtymä Lahteen. RoPS:n päävalmentaja Juha Malisen mietteet olivat jo tiukasti sunnuntaissa.

- Tulossa on ehkä haastavin ottelu koko loppukauteen, RoPS-luotsi varoittaa.

- Lahti on stabiili joukkue. Se pelaa yksinkertaista ja puolustaa erittäin hyvin koko joukkueena. Heidän hyökkäyksissään taas on selkeyttä sekä suoraviivaisuutta.

Maliselle ei tulekaan yllätyksenä Lahden tämänhetkinen sijoitus Veikkausliigan hopeapaikalla.

- Jo alkukaudesta oli aistittavissa, että Korkeakunnas on saanut ne palaset toimimaan, jotka on halunnutkin, Malinen kehaisee.

- Lisäksi heillä on nuoresta Santeri Hostikasta lähtien monia pelaajia, jotka kykenevät ratkaisemaan otteluita. Myös Lahden ulkomaalaisvahvistukset sekä ylä- että alakerrassa ovat onnistuneet erinomaisesti.

Vaikka pari edellistä ottelua päättyivät tuloksellisesti mollivoittoisesti, on myös RoPS:n peli kehittynyt kauden edetessä. FC Lahtea vastaan Malinen ei kuitenkaan usko, että RoPS olisi joukkueista kontrolloivampi osapuoli,

- Meidän täytyy ottaa kukkanen kauniiseen käteen ja todeta, ettemme me ihan Barcelonaa pysty Lahtea vastaan pelaamaan, Malinen kuvailee.

- Meidän haaste on iso, mutta kyllä me silti varsin toiveikkaina otteluun lähdemme. Olemme itsekin tilanteessa, jossa jokainen mahdollinen paikka halutaan ehdottomasti käyttää hyväksi.

Simo Roiha on huomenna sivussa edellisessä ottelussa saamansa ulosajon vuoksi. Muuten RoPS pääsee Lahteen täydellä miehistöllään.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 1997 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309