lauantai, 14 huhtikuu 2018 20:20

RoPS taisteli voiton Vaasasta - Kausi saanut erinomaisen startin

RoPS taisteli voiton Vaasasta - Kausi saanut erinomaisen startin Kuva: Oona Sarajärvi

Veikkausliigan kausi 2018 on käynnistynyt Rovaniemen Palloseuran kannalta erinomaisesti. Lauantaina Vaasassa RoPS saalisti liki historiallisen voiton isäntä VPS:sta. VPS - RoPS Lassi Lappalaisen maalilla 0-1 (0-1).

Avausjakso oli jo edellisestä IFK Mariehamn -ottelusta tuttua suvereenia Rovaniemen Palloseuraa. Isäntäjoukkue VPS:aa ei käytännössä päästetty otteluun mukaan.

Paikat loi RoPS, joista voittomaalin viimeisteli hallitulla nostolla Lassi Lappalainen. Lappalaisen löysi vasemmasta laidasta Lucas Lingman. Lingmanin syöttö tavoitti murtautuvan Lappalaisen, joka pääsi ajamaan suoraan VPS-maalille.

- Ensimmäiset neljäkymmentä minuuttia olivat täysin meidän hallussa. Hyökkäsimme ja olimme vaarallisia, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela kiitteli heti ottelun jälkeen.

Toisella jaksolla VPS iski tiiviimmin vieraiden kimppuun. RoPS joutui suorittamaan ensimmäisen vaihtonsa jo puoliajalla Aapo Heikkilän tultua laitaan Agnaldo Moraesin tilalle. Syynä oli varotoimenpide.

Filip Ivanovski suoritti RoPS-debyyttinsä 67. minuutilla, kun hänet vaihdettiin kärjessä uurastaneen Simo Roihan tilalle.

- Agnaldolla oli pieniä tuntemuksia, Koskela taustoitti ensimmäistä vaihtoaan.

- On parempi missata nyt 45 minuuttia kuin hölmöyksissään seuraavat 4-5 viikkoa. Sarjassa on käynnissä erittäin tiivis jakso, eikä meillä ole varaa menettää yhtäkään pelaajaa.

Todellista painetta RoPS maalilla alkoi syntymään vasta 70 minuutin kohdalla Petri Vuorisen tehtyä omat ensimmäiset vaihtonsa. Samalla VPS siirtyi kenttäryhmityksessä kahteen hyökkääjään.

Pitkään näytti siltä, että Sebastian Strandvallin vapaapotku noin 25 metristä olisi jäänyt VPS:n vaarallisimmaksi paikaksi. Painava kuti tipahti hetkeksi Antonio Reguerolta, mutta espanjalaisvahti paikkasi itse salamannopeasti tilanteen.

Muutamia minuutteja myöhemmin VPS:n tasoitus oli enää Ibrahima Gueyen käsiosuman päässä. Gueye taisteli maalinedustalla RoPS-toppareiden välissä, mutta erotuomari Mikko Leino näki tilanteen aivan oikein käsirikkeenä.

- Jouduttiin puolustamaan ehkä enemmän kuin toivottiin, mutta toisaalta puolustimme hyvin. Aivan loppuhetkiä lukuun ottamatta homma oli meidän hanskassa, Koskela kuvaili päätösjaksoa.

- VPS:n ottaessa toisen hyökkääjän alkoi meidän boksissa olemaan ruuhkaa. Silloin se on välillä jo tuurissaankin, mihin pallo pomppii. VPS pääsi laukomaan, mutta meillä oli hyvin pelaajia pallon alla.

Lisäajan lähestyessä RoPS ei antanut VPS:lle enää tilaa viimeiseen loppurynnistykseen. Lievä turhautuneisuuskin paistoi otteissa. Ottelun kaikki varoitukset jaettiin isännille.

Voitto oli RoPS:lle liki historiallinen. Edellisen kerran RoPS on hakenut Hietalahdesta täydet kolme pistettä kaudella 2000. Edellinen kerta, kun RoPS aloitti Veikkausliigan kahdella perättäisellä voitolla, löytyy niinkin kaukaa kuin kaudelta 1991.

RoPS:n ohjelma jatkuu tiiviinä. Jo keskiviikkona joukkue kohtaa vierasottelussa Kuopion Palloseuran. Kevätkauden kovin koitos nähdään seuraavana sunnuntaina 22.4. Lapin hegemoniaottelu RoPS - PS Kemi Kings tärähtää käyntiin kello 16.00.

VPS - RoPS 0-1 (0-1)

24' 0-1 Lassi Lappalainen