tiistai, 12 kesäkuu 2018 23:06

Pohjolan Osuuspankki otteluraportti: RoPS teki sen taas! Hurja taistelu ja viimeisen sekunnin voittomaali Kuva: Oona Sarajärvi

Toni Koskelan johtama Rovaniemen Palloseura teki sen taas. RoPS taisteli, piti oman maalinsa puhtaana yhdeksännen kerran tällä kaudella ja hoiti viime hetkien maalilla pisteet kotiin. Antti Okkonen räjäytti kotiyleisön lisäajan viimeisellä minuutilla. RoPS - VPS 1-0 (0-0).

Ottelun loppuratkaisu oli liki proosallinen. Taye Taiwon vapaapotku lisäajan viimeisellä mahdollisella hetkellä oli liikaa Marko Meeritsille. Taiwo ampui 25 metristä, ja virolaisvahti sylki eteensä. Paikalle ensimmäisenä rynni varttitunti aiemmin kentälle vaihdettu Antti Okkonen.

Vastikään lopettamispäätöksestään ilmoittaneen Okkosen maali oli Veikkausliigassa miehen ensimmäinen sitten kauden 2014 päätösottelun HJK:a vastaan.

- Vielä silloin, kun aikanaan saavuin Rovaniemelle, maaleja tuli useamminkin, Okkonen naureskeli pelin jälkeen.

- Tällainen voitto antaa yleisöllekin todella paljon. On varmasti ollut mahtava tunnelma katsomossa. Samoin se on pelaajille. Meillä oli tätä ennen tuloksellisesti vähän heikompi jakso, jolloin tällainen voitto on todella tärkeä.

Vielä avausjakson RoPS hallitsi ottelua. Aapo Heikkilä ja Lucas Lingman pääsivät vuorollaan yrittämään johto-osumaa. Leo Väisäsen vapaapotkusta puskema pallo löysi jo tiensä VPS-maaliin, mutta avustava tulkitsi tilanteen paitsioksi.

VPS laukoi kahdesti kaukaa. Sebastian Strandvallin vapaapotku olisi ollut identtinen Taye Taiwon alustamalle maalille. Antonio Reguero ei pystynyt liimaamaan kovaa laukausta, mutta RoPS-puolustus siivosi tilanteen.

Toisen jakson aikana alkoi näkymään RoPS-pelaajien väsymys. Lassi Lappalainen oli ottelussa vatsavaivaisena. Fugo Segawa pelasi ensimmäistä otteluaan pitkään aikaan. Moni muukin pelaaja on jäänyt alkukaudesta vähemmille minuuteille, jolloin pelikunto ei voi olla täysi sataprosenttia.

- VPS pystyi pitämään palloa ja jouduimme vetäytymään todella matalaan blokkiin. Se väsytti vieläkin enemmän, Okkonen kertaili.

Vaasalla olisi ollut paikkansa ratkaista ottelu. Kahteen kertaan pallo kävi jo tolpassa ja kertaalleen se putsattiin maaliviivalta. Douglas Caekin onnistui pelaamaan Antonio Regueron ulos tilanteesta, mutta laukauksen peitti Jems Geffrard.

RoPS teki sen, minkä se on tehnyt tällä kertaa useammankin kerran. RoPS selvisi vaikeasta tilanteesta ja teki tarvittavan täyteen kolmeen sarjapisteeseen.

- Olikohan Alex Ferguson, joka on sanonut, ettei ole joukkueen moraalille mitään parempaa kuin voittaa lisäajan maalilla, RoPS-luotsi Toni Koskela myhäili.

- Tässä ottelussa oli paljon sellaisia taustatekijöitä, jotka lisäävät voiton tärkeyttä sekä antavat itseluottamusta. Ja ensimmäisellä jaksolla pelikin oli varsin hyvää.

Tässä ottelussa japanilaispuolustaja Fugo Segawa sai nyt ensimmäiset minuuttinsa Veikkausliigassa. Tähän saakka Segawa on taistellut samasta pelipaikasta Taye Taiwon kanssa, mutta tähän otteluun Koskela sijoitti Segawan laitaan Taiwon yläpuolella.

- Lupauksia herättävä suoritus, Koskela kehui.

- Fugolla oli muutamia hyviä juoksuja, joita tarvittiin, jotta VPS saataisiin puolustamaan syvemmältä. Fugo on harjoitellut, mutta pelaamisesta on pitkä tauko. Nyt ensimmäinen peli Veikkausliigassa ja hän hoiti oman ruutunsa täysin.

Rovaniemen Palloseuran kausi jatkuu lauantaina  16.6.2018 vierasottelulla IFK Mariehamnia vastaan. Peli alkaa poikkeuksellisesti kello 19.15.

RoPS - VPS 1-0 (0-0)

90+4 1-0 Antti OKKONEN