ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 26 heinäkuu 2018 23:44

Vieraiden puolustustaktiikka toimi - FC Inter ryösti pisteet Turkuun

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Vieraiden puolustustaktiikka toimi - FC Inter ryösti pisteet Turkuun Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura sai maistella aavistuksen karvasta kalkkia ottelussa FC Inter Turkua vastaan. Tiiviisti puolustanut Inter hyödynsi tehokkaasti ottelun ainoan maalipaikkansa. Pisteet matkasivat Turkuun 0-1 (0-0).

John Allenin luotsaama FC Inter ei saapunut Napapiirille hakemaan tyylipisteitä saatikka viihdyttämään kotiyleisöä. Inter oli kärsivällinen, se puolusti, odotti ja toivoi.

Ottelun 81. minuutilla vieraiden toiveisiin lopulta vastattiin. Kulmapotkun jälkitilanteesta Daniel Kamy sai aikaiseksi hiukan epäonnistuneen vedon, joka miesruuhkan takaa livahti ohi Antonio Regueron. Kyseessä oli samalla Interin ensimmäinen veto kohden RoPS-maalia.

Jalkapallo-otteluita voi voittaa monella tapaa, ja tämä voitto oli FC Interille jo kolmas perättäinen.

- Joskus mekin olemme lähteneet otteluun puolustuskannalla, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela muistutti.

- Mutta näin se välillä menee. Toisaalta olemme tehneet myös jotain oikein, jos Napapiirille saapuu yksi Veikkausliigan suurimmista seuroista tällaisella ottelusuunnitelmalla. Meidän työ on silloin etsiä ne keinot, jolla saamme tarvittavan maalin tai kaksi tällaisessakin ottelussa.

Varsinkin avausjaksolla RoPS:lle kertyi maalipaikkoja ja vaarallisia hyökkäyksiä jopa ottelun ratkaisemiseen. Jo viiden minuutin jälkeen Eetu Muinonen laitettiin juoksuun Interin linjan taakse.

RoPS jaksoi pitää palloa kurinalaisesti ja hakea maltilla avautuvia paikkoja. Lähimmäksi pääsi viimeistä otteluaan RoPS-paidassa pelannut Filip Ivanovski, jonka ensimmäinen pusku valui niukasti ohi takatolpan ja toinen kimposi ylärimaan.

- Kenties peliä kuvaavin seikka oli, että vasta ottelun 61. minuutilla Inter sai kolme-neljä perättäistä syöttöä omilleen, Koskela kertaili.

- Meillä oli täysi dominointi vastustajan puolella kenttää ja olimme monta kertaa riittävän syvällä. Mutta meidän kannalta seuraava vaihe on, miten pääsemme antamaan viimeiset syötöt ja keskitykset vieläkin laadukkaammista paikoista.

Toisen jakson alkuun Simo Roihalle saatiin rakennettua parikin vetopaikkaa, mutta ne Inter ennätti peittämään. Muutoin jakso eteni hiukan tasaisemmissa tunnelmissa aina Interin maaliin saakka.

- Varsinkin toisella jaksolla keskitimme muutaman kerran turhan kaukaa, kun olisi kannattanut vielä kerran pelata toiselle puolelle ja etsiä parempaa paikkaa, RoPS-valmentaja Koskela näki.

- Mutta meidän on myös yksinkertaiesti toimittava laadukkaammin viimeisellä kolmanneksella. Olisimme tarvinneet enemmän liikettä laitapuolustajien selän taakse siten, ettemme pelaisi kohden kulmalippua vaan mieluummin kohden maalia.

RoPS sai luotua vielä viimeisten minuuttien paineen Interin kenttäpäätyyn. Lisäajalla jopa Antonio Reguero lähti maaliltaan hyökkäyksen tueksi. Regueron pusku pysähtyi selkeästi Inter-pelaajan käteen rangaistusalueen sisällä, mutta se tilanne jäi erotuomari Kalle Mäkiseltä huomaamatta.

Lopulta päätösvihellys jätti kentälle erittäin helpottuneet vierasjoukkueen pelaajat ja äärimmäisen pettyneet RoPS-pelaajat.

- Täysin sama peli siten, että olisimme tehneet yhdenkään maalin, niin kaikki olisivat tällä hetkellä melko tyytyväisiä, Koskela huomautti.

- Sanoin jo pelaajillekin, että pitkän kauden aikana tällaisiakin pelejä tulee. Nyt meillä on ensi viikolle vain yksi tavoite ja se on, että käymme voittamassa HJK:n vieraissa.

Helsingin Jalkapalloklubin ja Rovaniemen Palloseuran välinen ottelu pelataan Telia 5G areenalla lauantaina 4.8. klo 17.00. Liput 10 € RoPS:n kannattajakatsomoon ovat myynnissä ainoastaan RoPS:n verkkokaupassa www.ropskauppa.fi

RoPS - FC Inter Turku 0-1 (0-0)

81' 0-1 Daniel Kamy

RoPS Kokoonpano

3  Taye TAIWO
4  Antti OKKONEN (83' Pyyny)
9  Filip IVANOVSKI
10  Lucas LINGMAN
11  Agnaldo MORAES JR
13  Lassi JÄRVENPÄÄ
14  Eetu MUINONEN (72' Gorozia)
15  Leo VÄISÄNEN
20  Simo ROIHA
25  Antonio REGUERO
47  Juuso HÄMÄLÄINEN

2  Eerik KANTOLA
5  Jems GEFFRARD
7  Giorgi GOROZIA
12  Juhani KANGAS
18  Veka PYYNY
22  Rasmus DEGERMAN
26  Fugo SEGAWA

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 1781 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309