ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 04 joulukuu 2018 21:20

Hyökkääjälupaus Matias Tamminen siirtyy Rovaniemen Palloseuraan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Hyökkääjälupaus Matias Tamminen siirtyy Rovaniemen Palloseuraan Kuva: Pasi Pikkupeura

Nuori kotkalaishyökkääjä Matias Tamminen, 17, siirtyy Rovaniemen Palloseuraan. RoPS:n ja Tammisen sopimus on kaksivuotinen. Tammisen edellinen seura oli Ykkösen FC KTP.

Päättyneellä Ykkösen kaudella Matias Tamminen oli yksi seuratuimmista nuorista pelaajalupauksista. Raamikas keskushyökkääjä herätti mielenkiintoa useammassakin seurassa.

Rovaniemelle Tamminen saapui ensimmäisen kerran marraskuun testijaksolla. Viikko Napapiirillä vahvisti RoPS:n päävalmentaja Toni Koskelan ennakkokäsitystä uudesta pelaajastaan.

- Matias on yli 190-senttinen kaveri, nopea, urheilullinen ja liikkuu luontevasti. Hänellä on sellainen profiili, joka herättää aina mielenkiintoa, Koskela kuvailee.

- Tällä hetkellä meillä on sentteriosastolle kokenut Aleksandr Kokko ja hänen takanaan läpimurtoa hakevia nuoria kuten Matias Tamminen, Niklas Jokelainen sekä Sampo ala.

Tamminen itse odottaa tulevia haasteita. Hyökkääjä kertoo, että jo viime kesänä seuraavan kauden tavoitteeksi oli asetettu paikka Veikkausliigassa.

- Nyt on vain tehtävä töitä sen eteen, että saan mahdollisimman paljon peliaikaa. Pidemmän jakson tavoite on tietenkin siirto Euroopan kentille, Tamminen sanoo.

Vaikka mies olisi haluttu pitää myös Kotkassa, Tamminen uskoo, että RoPS on hänelle juuri oikea vaihtoehto.

- Tämä tulee olemaan iso haaste. Pääsen treenaamaan hyvässä ympäristössä sekä valmennuksessa, joka taatusti pystyy kehittämään nuorta pelaajaa, Tamminen kertoo.

- RoPS taas saa minusta isokokoisen pelaajan, joka janoaa maaleja. Olen hyvä boksissa. Pystyn pelaamaan sekä selkä maaliin päin, että hakemaan myös pystyjuoksuja.

Rovaniemen Palloseuran edustusjoukkue harjoittelee omatoimijaksolla vielä loppiaiseen saakka. Kilpailullinen kausi käynnistyy Suomen Cupin avausottelulla tammikuun lopulla.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Juha Rimpeläinen

Luettu 3132 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227