ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 26 kesäkuu 2019 01:20

RoPS joutui tyytymään pisteettömään Espoon reissuun

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS joutui tyytymään pisteettömään Espoon reissuun Juhani Järvenpää

Rovaniemen Palloseura joutui taipumaan Espoon FC Hongalle 1-0 (1-0). Tasainen ottelu ratkesi lopulta loppuminuuttien rangaistuspotkuun. Voittomaalin iski Luis Silva.

RoPS:n vastus oli tämän hetken kovin, mitä Veikkausliigasta löytyy. Voitolla FC Honka siirtyi sarjan kärkipaikalle.

Tasoerot Veikkausliigassa ovat tänäkin kautena erittäin pienet. Tämäkin oli yksi ottelu, joka olisi voinut kääntyä toiseenkin suuntaan. Sen myönsi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Hongan valmentaja Vesa Vasara.

Avausjakso oli RoPS:n. Vieraiden nopeat kontraukset loivat useaan otteeseen vaaraa isäntien maalille.

- Ehkä enemmän olen silti tyytyväinen meidän pitkiin hyökkäyksiin, RoPS:n päävalmentaja Pasi Tuutti arvioi.

- Varsinkin ensimmäiset 20 minuuttia me hyökkäsimme hyvin niin vastaan kuin hitaamminkin. Mutta oli siinä vaikeitakin hetkiä, jolloin hukkasimme pallon vaikka ei ollut mitään painetta tai kiirettä.

Jo kymmenen minuutin jälkeen RoPS:lla oli pari-kolme potentiaalista hyökkäystä. Kärjessä pelannut Sampo Alakin oli ahkerana ja haki juoksuja Hongan linjan taakse.

Isäntien parhaimmat paikat rakennettiin Luis Silvalle, joka nousi vaarallisesti mataliin keskityksiin.

Toiselle jaksolle FC Honka pääsi paremmin pelin päälle.

Mutta paikkojen rakentelu oli vaikeaa Hongallekin. Kertaalleen Duarte Tammilehto pääsi laukomaan 20 metristä, ja kertaalleen pallo lipesi RoPS puolustukselta Luis Silvalle, mutta Mohamadou Sissoko pelasti maaliviivalta.

- Jos tilanteita tulee rangaistusalueen ulkopuolelta, niistä en ole huolissani. Ne me hoidamme, Tuutti näki.

- Enemmän olen huolissani, jos vastustaja pääsee pelaamaan väleihin tai muodon sisään.

Vaikka oman boksin varjelu jälleen onnistui, omassa pallollisessa pelaamisessa löytyi päävalmentajalla parannettavaa.

- Kun saamme purettua ensimmäisen prässin ja perään hukkaamme pallon, saattaa kulua 5-7 minuuttia että joudutaan vain puolustamaan. Se on kuluttavaa, Tuutti sanoo.

- Olemme puhuneet paljon, että pitää olla kärsivällinen puolustettaessa, mutta samalla tavalla pitää olla kärsivällisyyttä hyökkäämiseenkin.

Ottelun ratkaisu saatiin rantaistuspotkusta. Luis Silva iski pallon 78. minuutilla tolpan kautta sisään. Sitä ennen keskistyspallo oli osunut RoPS-pelaajan käteen.

Päätösvihellyksen jälkeen Pasi Tuutti löysi ottelusta positiivista sekä myöskin korjattavaa.

- Siitä olen tyytyväinen, että joukkue haluaa voittaa ja tapella pisteistä. Fighting spirit on jengissä kova, Tuutti kehuu.

- Mutta jos tulee noin paljon pakottamattomia virheitä näin kovaa jengiä vastaan, silloin on melkein mahdoton saada pisteitä.

- Silti en ole huolissani siitä, ettemmekö pärjäisi. Pärjäsimme tänäänkin juuri niillä aseilla, kuin Honkaa vastaan etukäteen ajattelimmekin.

Rovaniemen Palloseuran seuraava peli on ensi lauantain Yöttömän Yön ottelu Kokkolan Pallo-Veikkoja vastana. Ottelu Keskuskentällä alkaa kello 22.15. Portit tapahtumaan avautuvat jo kello 20.00.

Luettu 1421 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309