ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 13 heinäkuu 2019 15:17

Tommi Jäntistä uusi Rovaniemen sankari – Kavennusmaali pitää RoPS:n Eurohaaveet elossa

Arvostele tätä artikkelia
(4 ääntä)
Tommi Jäntistä uusi Rovaniemen sankari – Kavennusmaali pitää RoPS:n Eurohaaveet elossa Pasi Pikkupeura

Tommi Jäntti teki sen, mitä harva Pittodrie Stadiumilla ottelua seurannut uskoi näkevänsä. Jäntin viimeisen sekunnin maali pitää RoPS:n edelleen vahvasti mukana otteluparissa Aberdeen Football Clubia vastaan.

Pittodrie Stadiumin lehdistökatsomossa toimittajilla oli jo otsikot muotoiltuna ja sormi valmiina lähetä-napilla, kun lisäajan viimeisellä sekunnilla koko tarinan käsikirjoitus muuttui.

Katsomokin hiljeni. RoPS oli kaventanut ottelun viimeisellä mahdollisella hetkellä. Aberdeen oli toki voittanut ottelun, mutta asiantunteva skottiyleisö tiesi, että vierasmaalisäännön vuoksi yhden maalin johto ei ole turvallinen.

RoPS:n pelastajaksi noussut Tommi Jäntti joutui torstaina uransa tähän saakka kovimman paikan eteen, kun Pasi Tuutti vaihtoi hänet 76. minuutilla kentälle Sergio Llamasin tilalle.

Jäntti on tällä kaudella iskenyt jo voittomaalin Helsingin IFK:ta vastaan, mutta kavennusmaali Aberdeenin verkkoon voi potentiaalisesti olla monin kerroin arvokkaampi.

Tommi, miltä tuntui pelata nyt aidosti isoa vastustajaa vastaan?

Kivaa oli, mutta olihan se kova peli. Aberdeen on lähtökohtaisesti kovempi vastustaja kuin veikkausliigan joukkueet. He olivat aika fyysisiä pelaajia, ja henkilökohtainen taitotaso oli kovempi kuin Suomessa keskimäärin.

Jännittikö tulla kentälle vaativan ja runsaslukuisen kotiyleisön eteen?

Yleensä penkillä jännittää enemmän, mutta kun lopulta pääsee kentälle, jännitys katoaa nopeasti. Penkillä se on pahempaa.

Millaisin miettein sitten kentälle astelit?

Aina kun tulee tuoreilla jaloilla vaihdosta sisään sitä yrittää samalla tuoda lisäenergiaa kentälle. Juoksee vähän enemmän sekä kovempaa ja yrittää sitä kautta saada jengille etua.

Kun kentälle pääsit, miltä pelaaminen itsessään tuntui? Pysyitkö skottien perässä?

Kyllä jalat riittää, mutta salilla pitäisi vielä käydä! Mutta kovasti tässä tehdään töitä senkin eteen.

Entä joukkueena, miten me omasta mielestäsi onnistuimme?

Lähdimme pelaamaan aikalailla omaa peliä, ja silloin kun uskalsimme niin tehdä, se onnistui ihan mukavasti.  Vastustaja pelasi aika suoraviivaisesti. Toisaalta he ovat siinä hyviä, joten miksipä he eivät niin tekisi. Kaikkinensa peli oli nopeatempoisempaa kuin Veikkausliigassa.

Mitä jäi koko illan muuttaneesta maalista mieleen? Lucas Lingmanilta ainakin erinomainen syöttö.

Aberdeenin puolustuslinja vähän nukkui. Lucas antoi hienon syötön ja laitoin alanurkkaan. Onhan vastaavia murtautumisia treenattu, ja nyt niitä nähdään peleissäkin.

Ennätitkö katsomaan ihan rauhassa, minne laitat?

Ei siinä hirveästi ennätä miettimään, kun tilanne nopeasti tulee. Murtautumisia on aika paljon treenattu ja haettukin, joten suoritus lähtee aikalailla selkärangasta. Mutta ennätin katsomaan, missä maalivahti on. Tähtäsin takakulmaan ja sinne se meni. Olihan se varmasti uran tähän saakka tärkein maali.

Entä minkä verran olet jo miettinyt ensi viikon torstaita?

En ole ehtinyt miettimään vielä ollenkaan! Meillä on vielä monet treenit ennen sitä, joten päivä kerrallaan edetään. Mutta ehdottomasti lähdemme hakemaan voittoa ja jatkopaikkaa. Meidän pitää puolustaa tietenkin ja tekaista maali. Jatkopaikka vaatii meiltä hyvää onnistumista kuten Aberdeenissakin, mutta mahdollisuudet meillä on.

Luettu 2444 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309