ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 17 heinäkuu 2019 21:04

Rovaniemen Palloseuralla mahdollisuus kaikkien aikojen Eurounelmaan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(3 ääntä)

Rovaniemen Palloseura ja Aberdeen Football Club kohtaavat Keskuskentällä toisessa ja ratkaisevassa karsintaottelussa. Viikko sitten Aberdeenissa skottijoukkue oli vahvempi maalein 2-1 (1-0). Vierasmaalisääntö pitää RoPS:n toiveet edelleen vahvoina.

Kun Tommi Jäntti kavensi ottelun Aberdeenissa aivan lisäajan viimeisellä sekunnilla numeroihin 2-1, juhlivat erityisesti RoPS:n kannattajat kavennusta lähes voittona.

Pieni voitto se tavallaan olikin. Vierasmaalisäännön ansiosta RoPS:lla riittää torstaina jatkopaikkaan 1-0 kotivoitto. Jos numerot olisivat säilyneet kahdessa-nollassa, tarvitsisi RoPS jatkoon vähintään kolme tehtyä maalia – joko varsinaisella peliajalla tai jatko-ottelussa.

- Yksittäinen maali voi tehdä isonkin muutoksen, RoPS:n päävalmentaja Pasi Tuutti myöntää.

- Tommin viime hetken osuma tarkoittaa, että voimme lähestyä tätä ottelua hiukan eri tavalla. Jos lopputulos olisi ollut 2-0, meidän olisi täytynyt luoda aivan erilainen pelisuunnitelma kuin nyt.

Aberdeen on edelleen laadukas eurooppalainen jalkapalloseura. Sen se todisti viikko takaperin myös kotiyleisönsä edessä.

Erityisesti heidän kärkiosastonsa Sam Cosgroven johdolla on huippuvaarallinen. Cosgrovea tukevat laidoilta Niall McGinn sekä Manchester Unitedista hankittu James Wilson. Wilson tosin aloitti edellisen ottelun vaihtopenkin puolelta.

Tälle kaudelle Aberdeenin kokoonpano muuttui kohtalaisen runsaasti. Lisäksi ennen Europelejä heillä oli allaan ainoastaan kolme harjoitusottelua. RoPS:lla ei ollut liiaksi dataa analysoitavaksi ennen ensimmäistä karsintapeliä.

- Nyt toiseen osaotteluun tilanne on täysin erilainen, Pasi Tuutti sanoo.

- Meillä on erittäin paljon faktaa sekä analytiikkaa siitä, missä olimme viimeksi hyviä ja missä meidän täytyy tällä kertaa parantaa. Sekä myöskin siitä, missä ovat Aberdeenin heikot kohdat tällä hetkellä.

RoPS:ssa on katsottu erityisen tarkkaan Aberdeenin maalipaikkoja, joista maalivahti Antonio Reguero tosin selvitti suurimman osan. Liiaksi vetäytyvää RoPS:aa ei Tuutti kuitenkaan ennusta.

- Meidän on tehtävä maali. Pelkällä puolustamisella ei mennä jatkoon, RoPS-luotsi painottaa.

- Mutta meidän on myös pakko puolustaa paremmin kuin viikko sitten. Me päästimme kaverin kaksitoista kertaa laadukkaaseen maalipaikkaan, ja se on liikaa tällaista joukkuetta vastaan.

Pelaajille torstainen on jälleen erinomainen tilaisuus pelata itseään parrasvaloihin. Yhtä kovaa vastustajaa kuin Aberdeen Football Club ei tällä hetkellä Suomesta löydy.

- Joukkue on ollut erittäin keskittynyt. Tunnelma harjoituksissa on ollut positiivinen sekä itseluottamusta uhkuva, Tuutti paljastaa.

- Meillä oli Skotlannista pitkä paluumatka aikaa jutella asioista, ja ainakin minulle jäi tunne, että se peli oli monelle pelaajalle ahaa-elämys siitä, että näinhän tämän pitäisikin mennä.

RoPS:n miehistössä kaikki pelaajat ovat käytettävissä kokoonpanoon. Ratkaiseva RoPS – Aberdeen FC alkaa Keskuskentällä kello 19.00. Portit avautuvat jo kello 18.00. Pelin näyttää suorana myös VeikkausTV.

Videoita katsomalla tukea RoPS junioreille

Veikkauksen Rakkaudesta Lajiin sarjassa Sebastian Sorsa tustuttaa katsojat suomalaisen jalkapallon faneihin, kannattajiin ja kannattajakulttuuriin. Klikkaa itsesi videoihin alla olevan linkin kautta, ja tuet samalla pienellä teolla RoPS:n junioritoimintaa.

 

Luettu 2598 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309