ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 20 heinäkuu 2019 21:16

RoPS pistejahtiin Helsingin IFK:n vieraaksi

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)
RoPS pistejahtiin Helsingin IFK:n vieraaksi Oona Sarajärvi

RoPS kohtaa sunnuntaina Telia 5G Areenalla Helsingin IFK:n molempien joukkueiden kannalta erittäin tärkeässä ottelussa. Peli käynnistyy kello 17.00. Ottelun näyttävät suorana Ruutu Urheilu sekä Rovaniemellä Hattrick Sports Barin ja Feel Vegasin kisastudiot.

Rovaniemen Palloseura joutuu – tai pääsee – huomiseen otteluun välittömästi intensiivisen Aberdeen-otteluparin jälkeen.

Joukkueen palautumisaika jäi lyhyeksi. Tasan 48 tuntia toisen osaottelun päättymisen jälkeen pelaajat ja taustat hyppäsivät jo Helsingin yöjunaan.

Päävalmentaja Pasi Tuutti oli kuitenkin lauantaina levollinen. Joukkue oli valmistavien harjoitusten perusteella valmis sunnuntain otteluun.

- Pelaajat ovat huolehtineet itsestään erittäin hyvin myös sen ajan, jolloin he eivät ole olleet harjoituksissa, Tuutti kiitteli.

- Mietimme etukäteen päämme puhki erilaisia vaihtoehtoja, mutta lopulta näyttäisi siltä, että yksikään pelkäämämme kauhuskenaario ei toteutunut. Lukuun ottamatta pelikiellossa olevia meillä on huomenna käytössä kaikki pelaajat.

RoPS:n pelikiellossa olevat pelaajat ovat edellisessä Veikkausliigaottelussa varoitustilinsä täyttäneet Atte Sihvonen ja Mohamadou Sissoko. Tämän johdosta kutsun edustusjoukkueeseen saivat reservijoukkueen puolustajat Simo Majander sekä Samuel Olabisi.

Napapiirillä Eurooppaliigan karsintaottelut ovat luonnollisestikin olleet viimeiset puolitoista viikkoa suurimman huomion kohteena. Tuutti ei kuitenkaan usko, että se olisi häirinnyt varsinaiseen leipätyöhön eli Veikkausliigaan keskittymistä.

Päinvastoin Aberdeen-ottelupari korosti sitä vaatimustasoa, johon Veikkausliigassakin tulisi pyrkiä.

- Pelaajat ovat keskusteluissaan osanneet hienosti nimetä niitä konkreettisia asioita, jotka viimeiset puolitoista viikkoa ovat olleet eri tavalla, ja mitkä asiat meidän täytyy säilyttää, jotta sama tekeminen siirtyisi myös Veikkausliigaan, Tuutti sanoo.

- Halu ylempään loppusarjaan on kova.

RoPS:n huominen vastustaja Helsingin IFK taistelee tällä hetkellä samoista sijoituksista ja samoista tärkeistä pisteistä RoPS:n kanssa.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran toukokuussa Napapiirillä, jolloin RoPS oli vahvempi loppunumeroin 1-0. Sen pelin jälkeen HIFK on vahvistunut kahdella hankinnalla. Punapaitoihin on siirtynyt Napapiirilläkin tuttu hyökkääjä Sakari Tukiainen sekä puolustaja Macario Hing-Glover.

Pasi Tuutti ei kuitenkaan usko, että helsinkiläisten päävalmentaja Tor Thodesen suuremmin muuttaisi lähestymistapaansa.

- Tuskin valmentaja myy omaa identiteettiään muutamista pelaajista. Avauskokoonpano voi vaihtua, mutta en usko, että se muuttaa paljoakaan sitä, miten HIFK haluaa edetä tai pelata, Tuutti arvelee.

- Ja kyllä mekin luotamme omaan peli-identiteettiin. Lukuun ottamatta Maarianhamina-ottelua olemme parantaneet joka pelissä. Haluamme jatkossakin kontrolloida peliä pallon kanssa.

Videoita katsomalla tukea RoPS junioreille

Veikkauksen Rakkaudesta Lajiin sarjassa Sebastian Sorsa tustuttaa katsojat suomalaisen jalkapallon faneihin, kannattajiin ja kannattajakulttuuriin. Klikkaa itsesi videoihin alla olevan linkin kautta, ja tuet samalla pienellä teolla RoPS:n junioritoimintaa.

 

Luettu 1840 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227