ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 27 heinäkuu 2019 16:43

Lucas Lingmanin tavoitteet ovat selkeät – Eurooppaan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)
Lucas Lingmanin tavoitteet ovat selkeät – Eurooppaan Oona Sarajärvi

Päättyneissä Eurooppaliigan karsinnoissa yksi puhutuimmista RoPS:n pelaajista oli Lucas Lingman. Erityisesti kokemus Aberdeenissä selkeytti entisestään 21-vuotiaan keskikenttämiehen tavoitteita.

- On vaikea kuvailla, millainen se tunnelma oli, kun sen pääsi itse kokemaan, Lucas Lingman palaa Aberdeenin vierasotteluun.

- HJK:ssa Stadi derbyissä oli 10’000 katsojaa. Tuolla oli ainoastaan 4’000 katsojaa enemmän, mutta silti se oli täysin eri maailma. Kaikki lauloivat koko ajan, ei vain päätykatsomot, ja katsojat olivat todella lähellä kenttää.

Liki täysi Pittodrie Stadium ei hämmentänyt Lucas Lingmania tai muitakaan RoPS:n pelaajia. Joukkue suoriutui vierasottelussa erinomaisesti.

Täydellinen jättiyllätyskin oli todella lähellä. RoPS sinnitteli kotiottelussa pitkään kiinni jopa jatkopaikassa, kunnes Aberdeenin viimeminuuttien 1-2 johtomaali varmisti skotit toiselle kierrokselle.

Erityisesti kotiottelun jälkeen Aberdeenin manageri Derek McInnes heltyi kehumaan vuolaasti juuri Lucas Lingmania. Lingman itsekin myöntää, että hänen tulevaisuuden suunnitelmansa ovat nyt entistäkin selkeämmät.

- Ennen kaikkea se kokemus. Näki niitä asioita, joita omassa pelissä täytyy kehittää, jotta pärjää kansainvälisillä kentillä, Lingman kuvailee Europelien saldoa omalta kohdaltaan.

- Ja kun näki hiukan brittien kannattajakulttuuriakin, palo tätä duunia kohtaan kasvoi vain entisestään. Nyt haluaa tehdä entistä enemmän töitä sen eteen, että sinne pääsisi joku päivä itsekin pelaamaan.

Kansainvälisistä peleistä Lingmanilla on kokemusta juniorimaajoukkueista, mutta niitä hän ei lähde vertaamaan seurajoukkueiden otteluihin.

Tempo kansainvälisissä otteluissa on kuitenkin täysin erilainen, ja sen Lingman myöntää olevan yksi omista kehityskohteista.

- Rehellisesti sanottuna Aberdeenia vastaan meiltä loppuivat jalat, Lingman naurahtaa.

- Vaikka olemme pelanneet puolet kaudesta, ja meidän pitäisi olla tähän sarjaan huippukunnossa, se ei riitä. Tuolla tasolla olimme melko raakileita. He juoksevat niin paljon kovempaa, ei välttämättä määrissä, mutta kovempaa.

Eurooppalaisissa suurseuroissa kilpailu pelipaikoista on jo pelaaja- ja väestömäärän pohjaltakin kovempaa kuin Suomessa. Ankara kilpailu pelaajien kesken käynnistyy jo akatemiajoukkueissa.

Itsekin testeillä käynyt Lingman tunnistaa eron.

- Ero on myös kulttuurista. Jalkapallo on jo nuoresta kokopäiväduunia. Treenataan paljon enemmän, Lingman kuvailee.

- Vastaavan kilpailun puute on ongelma meillä Suomessa, mutta silti tavoitteet ja unelmat pitää olla korkealla. Sekä tietenkin palo tätä lajia kohtaan.

Sunnuntaina Lucas Lingman seuraa FC Inter -ottelun katsomon puolelta. Lingmanin varoitustili täyttyi HIFK-ottelusta, josta seuraa yhden ottelun pelikielto.

Videoita katsomalla tukea RoPS junioreille

Veikkauksen Rakkaudesta Lajiin sarjassa Sebastian Sorsa tustuttaa katsojat suomalaisen jalkapallon faneihin, kannattajiin ja kannattajakulttuuriin. Klikkaa itsesi videoihin alla olevan linkin kautta, ja tuet samalla pienellä teolla RoPS:n junioritoimintaa.

 

Luettu 1473 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227