ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 27 syyskuu 2019 18:23

RoPS kohtaa säilymisestään kamppailevan Vaasan Palloseuran

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS kohtaa säilymisestään kamppailevan Vaasan Palloseuran Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura kohtaa haastajasarjan ensimmäisessä kotiottelussa Vaasan Palloseuran. Ottelu alkaa lauantaina 28.9. klo 17.00. Portit avautuvat jo kello 16.00. Ottelun viralliset jatkot pidetään RoPS:n VIPissä heti ottelun päätyttyä.

RoPS ja VPS kohtaavat toistamiseen reilun kuukauden sisään. Edellisen kohtaamisen jäljiltä VPS:n tilanne vaikutti jopa epätoivoiselta. RoPS:n 2-1 voiton myötä VPS oli pelannut Veikkausliigaa 19 kierrosta ilman ainoatakaan voittoa.

RoPS-ottelua seuranneella kierroksella VPS lopultakin saalisti kauden avausvoittonsa IFK Mariehamnin kustannuksella. Seuraavaksi Elisa Stadionille kaatui Helsingin IFK. Vaasalaiset olivat syttyneet viimeiseen taistoon sarjapaikasta.

VPS on edelleen sarjassa viimeisenä, mutta ainoastaan voiton päässä Kokkolan Pallo-Veikoista. Heinäkuussa vetovastuun saanut Christian Sund toi muutoksen VPS:n pelaamiseen.

- VPS:n voitot vain odotuttivat itseään, RoPS:n päävalmentaja Pasi Tuutti arvioi.

- He prässäävät ylhäältä jopa yltiörohkeasti, jolla he myös saavat paljon pallonriistoja sekä erikoistilanteita. VPS on vaarallinen joukkue, mikäli jäämme prässin alle emmekä saa pelattua palloa pois.

VPS on ollut vaikeuksissa juuri nopeissa tilanteenvaihdoissa sekä vastahyökkäyksissä. Aggressiivinen prässääminen näkyy myös joukkueen jaksamisessa. Numeroiden valossa ottelun viimeiset vartit ovat olleet VPS:lle vaikeita.

Huomenna Christian Sund tosin saattaa joutua laatimaan totutusta poikkeavan pelisuunnitelman. Vaasalaisten puolustuksessa on tietojen mukaan merkittäviä avainpelaajien poissaoloja. RoPS:lta ovat varmuudella sivussa ainoastaan Sergio Llamas sekä Sampo Ala.

Jos VPS pelaa huomenna säilymisestä Veikkausliigassa, on RoPS:lla edessään vähintäänkin kunnianpalautuksen paikka. Kaksi edellistä vierasottelua FC Lahtea ja KPV:ta vastaan olivat tuloksellisesti murheellisia.

Joukkue ei ottanut tuloksia kevyesti. Se on kaivanut syyt notkahduksen takaa.

- Emme voi osoittaa yksittäisiä pelaajia, vaan mokailimme kunnolla ihan kollektiivisesti, Tuutti lataa.

-Molemmissa peleissä isoin asia oli huono joukkuepuolustaminen. Teimme epätyypillisiä puolustusvirheitä niin kentän yläosissa kuin keskikentän alaosissakin.

RoPS pelasi kaksi edellistä otteluaan luonnonnurmella. RoPS:n tämän kauden saldo luonnonnurmella pelatuista otteluista on heikko. Seitsemästä ottelusta RoPS on voittanut ainoastaan yhden ja pelannut yhden tasan. Maaliero on vahvasti pakkasella.

Pasi Tuutti ei halua etsiä tekosyitä nurmialustasta.

- Varmasti tilastonikkarit löytävät jotain, mutta minulle se näyttäytyy eri tavalla, Tuutti sanoo.

-Toki olemme yleensä vaikeuksissa, jos alusta on huono. Meidän näköinen jalkapallo vaatii hyvän alustan.

Rovaniemen Keskuskentän jalkapallonurmi on vastikään läpäissyt FIFA:n tuoreimmat testit. Liput huomiseen RoPS – VPS -otteluun ovat myynnissä RoPS:n Bingolla, Rovaniemen Prismassa sekä netissä www.ticketmaster.fi/rops

Videoita katsomalla tukea RoPS junioreille

Veikkauksen Rakkaudesta Lajiin sarjassa Sebastian Sorsa tustuttaa katsojat suomalaisen jalkapallon faneihin, kannattajiin ja kannattajakulttuuriin. Klikkaa itsesi videoihin alla olevan linkin kautta, ja tuet samalla pienellä teolla RoPS:n junioritoimintaa.

 

Luettu 1616 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227