ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 07 kesäkuu 2020 15:43

HJK:n Enoch Banza lainalle Rovaniemen Palloseuraan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(7 ääntä)

RoPS:n hyökkäys saa lisää vahvuutta. HJK:n ja Suomen U21 maajoukkueen laitalinkki Enoch Banza, 20, siirtyy lainalle Rovaniemen Palloseuraan. Laina kestää loppukauden.

Enoch Banza on HJK:n kasvatti ja edustaa Suomen U21-maajoukkuetta.

Viime kauden Banza oli lainalla Kokkolan Pallo-Veikoissa. Hän pelasi 24 ottelussa viimeistellen niissä neljä maalia. Tältä kaudelta Banzalla on allaan jo kolme Suomen Cupin ottelua HJK:n paidassa.

Hyökkäysvoimainen laitapelaaja on ollut RoPS:n kiikareissa jo jonkin aikaa.

- Pelkästään taustat kertovat Enochista paljon, RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen tiivistää.

- Meillä on odotuksia hänen suhteensa. Odotamme Enochin tuovan lisää laatua sekä hyökkäyksiin vahvuutta ja varmuutta. Samalla me pystymme tarjoamaan hänelle hyvän ympäristön kehittyä sekä tietenkin peliaikaa.

Oikeajalkainen Banza pystyy pelaamaan molemmissa laidoissa ja tarvittaessa myös kärjessä. Hyvänä 1 vastaan 1 pelaajana hän nauttii tilanteista, joissa pääsee haastamaan puolustusta.

- Haluan olla kentän paras. Kentän kuningas, Banza hymyilee leveästi.

- Kentän ulkopuolella olen ystävällinen ja kiltti, mutta kentällä me taistelemme vastakkain. Pelitilanteessa ei enää tunneta ystäviä.

Banza on nouseva suomalaislupaus, joka tarvitsee peliaikaa. Rovaniemen Palloseura on tällä hetkellä hänelle oikea ympäristö.

- Olemme olleet RoPS:aan yhteydessä jo pitkään, Banza sanoo.

- He halusivat minut tänne ja minä halusin Rovaniemelle. RoPS:lla on hyvä historia siinä, kuinka he kehittävät nuoria pelaajia, ja pelaajat pääsevät täältä urallaan eteenpäin.

Banza muutti Rovaniemelle sunnuntaina ja liittyy välittömästi RoPS:n vahvuuteen. RoPS:n seuraava harjoitusottelu on ensi perjantaina Heinäpäässä AC Oulua vastaan.

Luettu 2425 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227