perjantai, 17 heinäkuu 2020 22:22

Kaukua ja Tamminen maalasivat. RoPS:lle kauden avauspiste.

(1 ääni)

Rovaniemen Palloseura ja Valkeakosken Haka tasasivat pisteet 2-2 (2-1) perjantai-illan trillerissä. RoPS:n maaleista vastasivat minuutin sisään Tuomas Kaukua ja Matias Tamminen.

RoPS:n lähtökohdat otteluun olivat haastavat, kuten on ollut koko alkukauden. Sairaslista on pitkä, jonka päälle tulevat pelaajat, joilla ei ole pelilupaan ennen heinäkuun 20. päivää.

Tänään Vesa Tauriaisen käytöstä puuttui kahdeksan kenttäpelaajaa – yhdeksän, jos mukaan lasketaan myös pelaaja, jonka sopimus on purettu.

Lähtökohtaisesti RoPS:n ei pitäisi pelata näin nuorella joukkueella, mutta nyt se on joutunut niin tekemään.

Välillä kokemattomuus on näkynyt myös tuloksissa. Toisaalta nuorten saama vastuu voi kantaa hedelmää jatkossa.

- Meidän nuoret ovat selviytyneet kokonaisuudessaan hyvin, RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen kehuu.

- Emme kuitenkaan oleta, että he vetäisivät tällä tavalla läpi koko kauden. Me saamme jatkossa enemmän vaihtoehtoja pelipaikoille, jonka myötä pojille saadaan turvallinen ympäristö kehittyä. He pääsevät välillä huilaamaankin. Mutta toki, jos esitykset ovat sen mukaisia, he myös pelaavat.

Tänään FC Hakaa vastaan nuoret pelasivat. RoPS:n aloituksessa oli kuusi kaksikymppistä tai sitä nuorempaa pelaajaa. Heistä viisi oli RoPS:n omia kasvatteja.

Jo kuudennella minuutilla Raymond Gyasi ja Daniel Carr pelasivat Veka Pyynyn vapaaksi. Haka-vahti Michael Hartmann torjui, ja hiukan pomputti. Pyynyn perään lähes identtisestä hyökkäyksestä pääsi yrittämään Tuomas Kaukua, mutta laukaus kimposi kulmapotkuksi.

Pyynyn ja Kaukuan perään Matias Tamminen ylsi puskemaan avopaikasta Juho Hyvärisen keskityksestä.

Maalihanat aukaisi FC Haka. RoPS:n sivurajaheitto katkaistiin. Eero Markkanen oli vapaana rangaistusalueen kulmalla. Vasemmalla jalalla haltuun ja oikealla sisään. Erzi osaa edelleen maalinteon.

Kotiyleisö päästettiin piinasta vain viisi minuuttia myöhemmin. Tuomas Kaukuan kaukolaukaus irtosi yllättävästi, mutta nosti RoPS:n tasoihin.

Minuuttia myöhemmin Matias Tamminen hassutti Haka-puolustaja Jonas Häkkistä. Paineistamalla pallo pois, karkuun ja pallo takakulmaan. RoPS siirtyi johtoon ja hallitsi ottelua.

Toisen jakson alun Haka hallitsi. Lopulta Anton Popovitchin kulmapotkusta pelin puski tasoihin Niklas Friberg.

- Nuoren joukkueen kanssa tulee edelleen hölmöjä virheitä, joista vastustaja tällä tasolla rankaisee, Tauriainen harmitteli.

- Virheistä seuraa maalipaikkoja, tai paine jää meidän päähän, josta ajanoloon seuraa erikoistilanteita.

Tasoituksen jälkeenkin RoPS:lla olisi ollut mahdollisuus ratkaista ottelu. Lähimpänä oli jälleen Tuomas Kaukua laukauksineen. Moni nopea hyökkäys päättyi kuitenkin paitsioon.

Yleisö nautti, mutta aivan niin suoraviivaista peliä ei Tauriainen olisi toivonut näkevänsä.

- Kyllä me haluamme tilanteenvaihdot hyödyntää, mutta varsinkin toisella jaksolla meidän olisi täytynyt pitää palloa enemmän, RoPS-valmentaja kertaili.

- Meillä oli myös toisella jaksolla hyviä hyökkäyksiä, mutta se on samalla nuoren joukkueen rutiinin puutetta, kuinka tilanteet hyödynnetään. Mutta eteenpäin mennään. Kun loukkaantumistilanne vielä paranee, niin kyllä tämä tästä.

Toisella jaksolla kentältä vaihdetun Raymond Gyasin kohdalla tiedetään myöhemmin selvittiinkö säikähdyksellä vai onko edessä lepoa.

Rovaniemen Palloseuran seuraava kotiottelu on jo ensi viikon tiistaina 21.7. klo 18.30. Rovaniemelle saapuu Tampereen Ilves. Liput ovat myynnissä RoPS Bingolla ma-pe klo 14.00 – 18.00 ja pelipäivisin klo 12.00 – 17.00. Myynti myös www.lippu.fi sekä Rovaniemen Prisma.

RoPS – FC Haka 2 – 2 (2 – 1)

20’  0 – 1  Eero Markkanen
26’  1 – 1  Tuomas Kaukua
27’  2 – 1  Matias Tamminen
66’  2 – 2  Niklas Friberg