keskiviikko, 05 elokuu 2020 23:13

RoPS paransi, taisteli, mutta Tampereelta jälleen yksi maalin tappio

(4 ääntä)
RoPS paransi, taisteli, mutta Tampereelta jälleen yksi maalin tappio Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura otti selkeän ryhtiliikkeen viikonlopun TPS-pelistä, mutta pisteisiin saakka se ei riittynyt. Tampereen Ilves voitti Ratinan stadionilla Lauri Ala-Myllymäen maalilla 1-0 (0-0).

- Ei vain tällä kertaa riittänyt, myönsi RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen ottelun jälkeen.

RoPS oli esittänyt Tampereen Ratinassa varsin miehekkään taistelun. Isäntä Ilves oli painostavampi joukkue, mutta RoPS onnistui oman rangaistusalueensa suojelussa.

Ilvekselle kertyi laukauksia ja kulmapotkuja, mutta todella huippuvaarallisille paikoille eivät tamperelaiset yltäneet. Ilves ylipäätään on joukkue, joka laukoo Veikkausliigassa kaikkein eniten.

Avausjaksolla erinomaisen debyytin pelannut RoPS:n maalivahti Matias Niemelä joutui kertaalleen venymään äärimmilleen Eemeli Raittisen puskun eteen, mutta sekin tilanne liputettiin paitsioksi.

RoPS:n hyökkäykset jäivät ensimmäistä varttia lukuun ottamatta vähiin. Tosin välittömästi alkuminuuteilla Tatu Miettunen kaatui Veka Pyynyn Ilveksen rangaistusalueella tavalla, joka hiukan haiskahti rangaistuspotkulta.

Vesa Tauriainen palasi tuttuun teemaan.

- Pelaamisemme on edelleen epäkypsää, Tauriainen harmitteli.

- Olisi meillä ensimmäiselläkin jaksolla ollut mahdollisuuksia käynnistää hyökkäyksiä, mutta emme tunnistaneet niitä tilanteita, koska pitäisi lähteä menemään.

RoPS:n avauskokoonpanossa oli tänään seitsemän 2000-luvulla syntynyttä pelaajaa, kun Ilveksellä vastaava luku oli kolme. Ero on merkittävä.

- Siinä korostuu tuen merkitys, Tauriainen sanoo.

- Ilveksellä nuoren pelaajan vieressä on aina kokenut pelaaja.

RoPS:n sairasosasto alkaa onneksi pikkuhiljaa tyhjenemään. Tänään Tauriainen pystyi jo vaihtamaan toiselle jaksolle Zourab Tsiskaridzen avausjaksolla kolhiintuneen Samuel Olabisin tilalle.

Myöhemmin myös jalkavammasta toipunut Simo Majander sai ensimmäiset minuuttinsa Veikkausliigassa nimenomaan RoPS-paidassa.

- Zourab toi pelikokemuksensa myötä välittömästi rauhallisuutta, Tauriainen kehaisi.

Toinen jakso oli RoPS:lta parempaa ja loppua kohden jopa hallitsevaa pelaamista.

Merkittäväksi miinukseksi jäi 50. minuutilla vapaaksi jäänyt Lauri Ala-Myllymäki, joka iski ottelun voittomaalin. Sitä tilannetta lukuun ottamatta RoPS onnistui suojelemaan rangaistusaluettaan.

Vesa Tauriainen ei kuitenkaan jäänyt jossittelemaan yhtä virhettä tai yhtä kenties viheltämättä jäänyttä rangaistuspotkua.

- Jos emme pääse yrittämään pelitilanteessa maalin tekoa, niin ei tule voittojakaan, Tauriainen tiivisti.

Ilves – RoPS 1 – 0 (0 – 0)

51’ 1 – 0 Lauri Ala-Myllymäki