ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 17 elokuu 2020 21:16

RoPS haastaa tiistaina sarjakärki FC Inter Turun.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(10 ääntä)
RoPS haastaa tiistaina sarjakärki FC Inter Turun. Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseuran elokuun härkäviikot jatkuvat jo huomenna tiistaina. Rovaniemelle vastaan astelee Veikkausliigan kärkijoukkue FC Inter Turku. Ottelu Keskuskentällä alkaa kello 18.30.

Veikkausliigan ottelutahti on armoton. Rovaniemen Palloseura pelaa huomenna jo kauden kymmenennen ottelunsa, kun Rovaniemelle saapuu FC Inter Turku.

Alun perin Inter-peli oli merkitty myöhemmälle syksylle, mutta turkulaisten yltäessä Suomen Cupin finaaliin, siirtyi ottelu jo muutenkin ruuhkaiselle elokuulle.

RoPS:n alkava viikko on kova, vaikka joukkue saakin pelata kotonaan. FC Inter on tällä hetkellä Veikkausliigan kärkijoukkue, ja lauantaina vastaan asettuu Helsingin Jalkapalloklubi.

- Kaksi vaatimatonta joukkuetta saadaan tällä viikolla vastaan, RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen naurahtaa.

- Toisaalta on myös hienoa päästä pelaamaan tämän maan parhaita joukkueita vastaan.

Edellisellä kierroksella Inter otti tiukan 3-2 kotivoiton kovakuntoisesta Helsingin IFK:sta. Ottelun ratkaisi aivan loppuminuuteilla rangaistuspotkusta              Connor Ruane.

- Inter on tällä hetkellä Suomen paras pallonhallintajoukkue, Tauriainen arvioi.

- Heillä on selkeä, mutta samalla murhaavan tehokas pelitapa. Heillä on myös vahvoja yksilöitä toteuttamaan heidän pelitapaansa.

Veikkausliigan maalipörssin tämän hetken kärkinimi onkin FC Interin kokenut ja voimakas Timo Furuholm.

RoPS puolestaan kärsi edellisellä kierroksella selkeän 3-0 tappion FC Lahden vieraana. Tauriainen myöntää, että joukkueen suoritustaso ailahtelee liikaa.

- Kun pelaamme joukkueena itsemme ulos puolustussuuntaan, se tuo isoja ongelmia, Tauriainen sanoo.

- Lahtea vastaan olimme koko ajan askeleen tai kaksi jäljessä. Puolustaminen ja pallonhallinta kulkevat käsi kädessä.

Tauriainen kuitenkin luottaa avausvoittoon huolimatta siitä, että vastaan asettuu tällä hetkellä valtakunnan paras joukkue.

- Meillä on mahdollisuudet. Olemme käyneet joukkueen kanssa paljon lävitse sitä, mistä ailahtelevuus tulee, RoPS-luotsi sanoo.

- Lahti-pelistä otimme opiksemme. Esimerkiksi etäisyyksien täytyy olla paljon lyhyempiä kun puolustamme, ei pelkästään pelaajien vaan myös linjojen välillä.

RoPS – Inter ja lauantaisen RoPS – HJK -pelin liput ovat myynnissä RoPS:n Bingolla, netissä osoitteessa www.lippu.fi sekä Rovaniemen Prismassa. Prismasta aikuisten liput S-Etukortilla etuhintaan.

Luettu 1461 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227