ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 25 elokuu 2020 21:38

RoPS pistejahtiin Maarianhaminaan. Irtoaako viimeinkin kauden avausvoitto?

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(4 ääntä)
RoPS pistejahtiin Maarianhaminaan. Irtoaako viimeinkin kauden avausvoitto? Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura kohtaa Veikkausliigassa huomenna keskiviikkona IFK Mariehamnin. Ottelu uusitulla Wiklöf Holding Arenalla alkaa kello 18.30. Pelin näyttävät suorana Ruutu Urheilu sekä Rovaniemellä Hattrick Sports Bar.

Napapiiriltä Maarianhaminaan matkustaminen on aina logistinen haaste, mutta vielä vaikeammaksi reissun tekee koronatilanteen myötä harventuneet juna- ja laivavuorot sekä Veikkausliigan otteluohjelma.

RoPS aloitti siirtymisen kohden Ahvenanmaata ilta seitsemän aikaan tiistaina ja takaisin joukkue saapuu joskus sunnuntain puolella.

Lauantaina on ottelu Seinäjoella, eikä siinä välissä ole luonnollisestikaan järkevää koukata Napapiirin kautta.

- Onhan tämä omanlaisensa luokkaretki, RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen naurahti.

- Mennään junalla, laivalla ja linja-autolla. Tällä kertaa ei kuitenkaan palata Helsingin kautta lentokoneella.

Maarianhaminan Wiklöf Holding Arena on aiempana vuosina tunnettu vaihtelevan kuntoisesta luonnonnurmestaan sekä kapeasta kentästä.

Tälle kaudelle Maarianhaminaankin saatiin odotettu tekonurmi. Samalla myös kentän koko kasvoi hitusen. Ainakaan olosuhteiden puolesta kotijoukkue ei enää saa merkittävää etua.

RoPS ja IFK ovat kohdanneet jo kertaalleen ainoastaan parisen viikkoa takaperin. Rovaniemen Keskuskentällä saarelaiset nappasivat täydet kolme pistettä Frans Grönlundin viimesekuntien maalilla.

Saman kohtalon RoPS koki myös edellisellä kierroksella HJK:n Roope Riskin ryöstettyä täydet kolme sarjapistettä vain sekunteja ennen peliajan päättymistä.

Pelaajien pettymyksen näki kauas, mutta pettymyksistäkin päästään nopeasti yli.

- Hatutus laantuu muutamassa päivässä, kun päästään taas treenikentälle, Tauriainen sanoo.

- Mutta ei siihen tietenkään mitään opaskirjaa ole, kuinka näitä asioita käsitellään. Jokainen joukkue ja jokainen pelaaja on aina oma yksilönsä.

RoPS:n onneksi kokoonpano näyttää kuitenkin paremmalta kuin HJK-ottelussa. Lainapelaajat ovat jälleen pelikelpoisia, ja myös Tuomas Kaukua on palannut miehistöön.

HJK-ottelun tienoilla oli pientä epäselvyyttä Kalle Katzin tilanteesta, mutta sääntöjen mukaan hän on kärsinyt pelikieltonsa ja on pelikelpoinen jo huomisessa ottelussa.

- Kallen pelaaminen on hyvä asia, mutta kyllä me tarvitsisimme jo poissaolevatkin takaisin kokoonpanoon, Tauriainen kertoo joukkueensa tilanteesta.

- Mutta lähdemme hakemaan Maarianhaminasta kolmea pistettä. Siitä siirrymme torstain aikana pikkuhiljaa Seinäjoelle, siellä treenit perjantaina ja sama homma taas lauantaina.

Rovaniemen Palloseuran seuraavat kotiottelut ovat 12.9. RoPS – Honka ja 19.9. RoPS – KuPS. Molempien otteluiden liput tulevat myyntiin vielä tämän viikon aikana.

Luettu 1517 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227