ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 16 syyskuu 2020 14:37

Mikko Mannila on Rovaniemen Palloseuran uusi päävalmentaja.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(13 ääntä)

HJK-lähtöinen Mikko Mannila on Rovaniemen Palloseuran miesten edustusjoukkueen uusi päävalmentaja. Sopimus kattaa kauden 2022. Valmennustiimin täydentää kakkosvalmentajana Aleksi Tanner.

Porilaistaustainen Mikko Mannila on kuulunut HJK:n organisaatioon kaudesta 2014. HJK:ssa hän voitti B-Poikien SM-kultaa kaudella 2017 ja valittiin samalla Suomessa Vuoden nuorten valmentajaksi.

Mannila siirtyi Klubi 04:n päävalmentajaksi kaudelle 2018 Toni Koskelan vapauttamalle paikalle. Samasta kaudesta Mannila on toiminut myös HJK:n edustusjoukkueen valmennusryhmässä.

Taustojensa ansiosta Mannila ei joudu Rovaniemellä täysin uuteen ympäristöön. Mannila saapui Napapiirille tiistaina iltapäivänä ja veti ensimmäiset harjoitukset heti keskiviikkoaamuna.

-Liigaorganisaatiossa toimiessani olen nähnyt paljon RoPS:n pelejä. Se kuului toimenkuvaan, Mannila kertoo.

- Joukkueessa on myös reilu kourallinen tuttuja pelaajia, joiden kanssa olen jossain vaiheessa jo työskennellytkin. Tiedän mihin he kykenevät ja mitkä heidän vahvuutensa ovat.

Mannilan edellinen työnantaja HJK taistelee tällä hetkellä Veikkausliigan mestaruudesta, mutta siitä huolimatta muutto Napapiirille oli helppo.

- Olen tavoitellut pestiä Veikkausliigan päävalmentajana, ja sellainen mahdollisuus jos annetaan, se menee välittömään harkintaan, Mannila sanoo.

- Kun RoPS:n ensimmäisen kontaktoinnin jälkeen suljin puhelimen, siitä jäi hyvä tunne. Se tuntemus oli niin positiivinen, että tähän lähdettiin.

RoPS:n puheenjohtaja Risto Nivan mukaan Mikko Mannila haluttiin Rovaniemelle useammaksi vuodeksi. Siihen Mannila on RoPS:ssa myös sitoutunut.

Lisäksi pitkä tausta HJK:n organisaatiosta on valmentajalle etu. Mannila on päätoiminen miesten edustusjoukkueen valmentaja, mutta samalla valmennuksellinen yhteistyö edustusjoukkueen sekä RFA:n ja B-poikien välillä jatkuu.

- Ympäristö, missä hän on tehnyt töitä, on Suomen mittakaavalla parasta. Mikon jalkapallofilosofiakin on sitä, mitä olemme viime vuosina harjoittaneet, Niva taustoittaa.

- Meillä on kokonaisuutena pieni valmentajakapasiteetti. Yksi lisäkasvo tekee hyvä koko valmennusympäristöön ja innostaa ihmisiä uusin suorituksiin.

Mannilan valmennustiimin täydentää RFA:n nykyinen päävalmentaja Aleksi Tanner. Jatkossa RFA:ssa valmennuksen vetovastuun ottaa Olli-Pekka Piisilä ja hänen apunaan toimii Jeremias Fisk.

Luettu 4110 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309