ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 05 helmikuu 2021 16:38

RoPS kiinnitti nuoret Elmeri Hirvosen sekä Didis Lutumba-Pitahin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(5 ääntä)
Vasemmalla hyökkääjä Didis Lutumba-Pitah. Oikealla laituri Elmeri Hirvonen. Vasemmalla hyökkääjä Didis Lutumba-Pitah. Oikealla laituri Elmeri Hirvonen.

Elmeri Hirvonen ja Didis Lutumba-Pitah ovat tehneet Rovaniemen Palloseuran kanssa helmikuun kestävän sopimuksen, jonka jälkeen seuralla on optio loppukauden sopimuksesta.

RoPS:n uudet tulokkaat ovat olleet jo viikon ajan antamassa näyttöjä Napapiirillä. Pelaajat ovat kuitenkin entuudestaan tuttuja päävalmentaja Mikko Mannilalle.

- Molempien yhteisenä nimittäjänä on, että heissä kummassakin on käyttämätöntä potentiaalia, Mannila kertoo.

Mannila on valmentanut kumpaakin heidän ollessaan vielä HJK:n organisaatiossa.

- He tuovat meille dynaamisuutta. Heillä on nopeat jalat ja pystyvät toimimaan pallon kanssa kovassakin vauhdissa, päävalmentaja kuvailee.

Nyt pelaajilla on kuukausi aikaa antaa näyttöjä taidostaan ja samalla hankkia sopimus loppukaudeksi.

Hyökkääjä Didis Lutumba-Pitah, 22, siirtyi PK-35:n ja Espoon Hongan kautta Klubi 04:än, jossa hän pelasi kauden Kakkosessa ja yhden kauden Ykkösessä. Toissa kaudella hän pelasi ykköstä AC Kajaanissa.

- Kajaanin jälkeen olikin vaikeampi löytää minulle sopivaa paikkaa, Lutumba-Pitah kertoo.

- Harjoittelin viime kauden yksin. Toisaalta myös nautin siitä, että sain olla taas kotona, elää stressittömän vuoden ja treenata päivittäin.

Itseään Lutumba-Pitah kuvailee ovelaksi ja vastustajalle ärsyttäväksi pelaajaksi.

Vasta 19-vuotias laituri Elmeri Hirvonen tuntee Mikko Mannilan jo HJK:n B-junioreista.

Viime kauden hän pelasi Klubi 04:ssä, mutta suuri osa kaudesta meni sivuun jalkavamman vuoksi. Hän kuitenkin palasi takaisin vielä kauden viimeiseen otteluun.

- Nyt yritän saada itsestäni parhaan irti, pysyä kunnossa ja näyttää mitä osaan, Hirvonen sanoo.

- Toistaiseksi kaikki on sujunut hyvin. Treenit on ollu laadukkaita, ja jengi on ottanut hyvin vastaan. Mukava on ollut Napapiirillä.

Omilla sanoillaan Elmeri Hirvonen sanoo omaavansa hyvän pallokosketuksen, vaarallisen vasemman jalan sekä pystyvänsä toimiomaan pienessä tilassa.

Sekä Didis Lutumba-Pitah että Elmeri Hirvonen matkaavat huomenna RoPS:n matkassa Suomen Cupin avausotteluun FF Jaroa vastaan. Kello 15.15 alkavan ottelun näyttää suorana Ruutu+

Luettu 3701 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227