sunnuntai, 09 touko 2021 22:48

RoPS ja MP päätyivät kauden avauksessa pistejakoon

Luka Kuittinen pelasi kauden avausottelussa täydet minuutit Luka Kuittinen pelasi kauden avausottelussa täydet minuutit Kuva: Julius Pitkäaho

Rovaniemen Palloseura ja Mikkelin Palloilijat jakoivat kauden avausottelussa pisteet 1-1 (1-0) tasapelillä. Ottelun maaleista vastasivat RoPS:n Srdjan Vujaklija sekä MP:n Aatu Manninen.

- Oli yksi pieni sijoitusvirhe, josta tasoitus tuli. Se oli harmittava, RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila pudisteli päätään.

Tasaisessa ottelussa RoPS oli hallitsevampi – erityisetsi avausjaksolla. MP:n oli vaikea saada peliä hallintaan RoPS:n kontrolloidessa ja pitäessä palloa ylhäällä.

RoPS rakenteli avausjakson parhaat maalipaikat erikoistilanteista. Sivuvapareista Luka Kuittinen ja Mohammed Adams nousivat perä perään hyville paikoille rangaistusalueen sisällä.

RoPS:n maalitilin avasi kuitenkin Srdjan Vujaklija. Simo Roiha keskitti aivan päätyrajan tuntumasta. Vujaklija oli löytänyt itsensä vapaaksi MP:n maalilla ja sai kohtalaisen rauhassa sijoittaa ohi MP-vahti Jonne Urosen.

Heti maalin perään Tuomas Kaukuakin oli yksin läpi, mutta tällä kertaa Uronen sai peitettyä.

Toisella jaksolla tuuli kääntyi, ja RoPS joutui olemaan vastaanottajana alkuminuutit.

Jaksoa oli pelattu kymmenen minuuttia, kun kylmää vettä kaatui napapiiriläisten niskaan.

Paha pallonmenetys keskialueella päästi MP:n Aatu Mannisen karkuun. Mannisen tarkka ja hallittu sijoitus jätti RoPS-maalia vartioineen Miikka Mujusen voimattomaksi.

- MP sai pari erikoistilannetta ja siitä tunnetta mukaan, mutta se me vielä tapettiin, Mannila kertasi.

- Tuli yksi virhe, jonka jälkeen meillä oli pakka aivan sekaisin. Siihen me oltaisiin voitu jopa hävitä tämä ottelu.

RoPS ei kuitenkaan taipunut. Mannila suoritti pian MP:n tasoitusmaalin jälkeen ensimmäiset vaihtonsa.

Vaihdoissa oli Mannilan mukaan pelillisetkin syynsä, mutta erityisesti vaihtoa pyytäneen Jonathan Vervoortin ja Sacha Petshin tilanne huolestutti ulkopuolella. Niissä ei kuitenkaan ollut draamaa.

- Vervoortilla on alla loukkaantuminen, ja oli ajatuskin, ettei hän pelaa koko ottelua, Mannila rauhoitteli.

- Sitten meillä on pelaajia, jotka viettävät ramadania. Ramadan on lopuillaan, ja energiavaje suuri. Meidän täytyy muistaa, että vaikka pelasimme tänään yhden ottelun voitosta, meillä on nyt tiivis kolmen ottelun putki.

RoPS sai etsikkoaikansa vielä ottelun loppuun. MP:n kapteeni Antti-Ville Räisänen passitettiin suoralla punaisella ulos, kun peliä oli jäljellä kymmenisen minuuttia.

Räisänen tuli holtittomasti korkealla jalalla jalkapohja edellä päin RoPS-puolustaja Joona Lahdenmäkeä. Hurjasta tilanteesta selvittiin onneksi säikähdyksellä.

RoPS sai luotua painetta MP:n päätyyn, mutta vieraat saivat puolustettua hyvin omaa rangaistusaluettaan.

- Vaikka saimme palloa ylös, emme saaneet luotua vaaraa. Vastustaja onnistui tappamaan pelin, RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila summasi.

- Mielestäni me veimme tänään kokonaisuudessa peliä, mutta jatkossa meidän on oltava tarkempia omissa hetkissämme.

RoPS:n ohjelmassa on ensi viikolla kaksi ottelua. Torstaina RoPS kohtaa vieraissa JIPPOn Joensuussa. Sunnuntaina Rovaniemelle vieraaksi saapuu PK-35.

RoPS-MP 1-1 (1-0)

40' 1-0 Srdjan VUJAKLIJA
55' 1-1 Aatu HÄNNINEN