torstai, 13 touko 2021 21:28

RoPS onnistui murtamaan JIPPOn. Pisteet matkaavat Napapiirille Kuittisen ja Adamsin maaleilla.

(2 ääntä)

Rovaniemen Palloseura haki kauden avausvoiton Joensuun Mehtimäeltä 1-2 (1-0) Luka Kuittisen ja Mohammed Adamsin maaleilla. Isäntien osumasta vastasi Nuutti Tykkyläinen.

- Nyt on taas mukava matkustaa. Eiköhän se auta palautumiseenkin, kun saadaan palata takaisin Napapiirille Kutilan muutenkin mukavassa bussissa mutta kolme pistettä takataskussa, RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila jutteli ottelun jälkeen.

Hetkeä aiemmin Joensuun JIPPO oli antanut RoPS:lle miehekkään vastuksen Ykkösen toisen kierroksen ottelussa.

Sarjanousija JIPPO tiedettiin jo etukäteen tiiviiksi kollektiiviksi, jonka puolustusta olisi vaikea horjuttaa etenkin heidän hiukan haastavalla kotikentällään.

Vaikka olosuhteisiin oli sopeutumista, RoPS otti avausjaksolla hallinnan. Paremmalla tuurilla siniasuiset vieraat olisivat voineet johtaa ottelua ennen puoliaikaa.

Lähimpänä maalintekoa olivat Mohammed Adams sekä Tuomas Kaukua. Adams laukoi kulmapotkun jälkitilanteesta pystytolppaan ja Kaukua noin 18 metristä voimalla ylärimaan.

Avausosuman iski kuitenkin aivan jakson lopulla Nuutti Tykkyläinen. RoPS-maalivahti Miikka Mujunen pääsi Joona Hiltusen kaukovedon eteen, mutta aluupallon iski sisään Nuutti Tykkyläinen.

Takaisku ei notkauttanut RoPS:n otetta. Peli oli takaiskumaalista huolimatta hyvin vieraiden otteessa.

- Tauolla olimme luottavaisia, Mannila kertasi.

- Peli soljui hyvin, ja meillä oli hyvä luotto tekemiseen. Tietenkin aina täytyy olla kriittinen omaan tekemiseen, aina on parannettavaa, mutta ei meillä ollut tauolla tarvetta tehdä isompia muutoksia.

Toinen jakso oli RoPS:n hallintaa. Helpolla voitto ei RoPS:lle kuitenkaan tullut. Kuten Mikko Mannila ennusti, JIPPO puolusti tiiviisti.

RoPS:n ratkaisuosumat merkittiin puolustajille Luka Kuittinen ja aivan jakson lopulla Mohammed Adamsille.

Kavennuksen iski jakson alkuun toppari Kuittinen Nino Roffelsenin erinomaisesta nostosta lähes JIPPO-maalin viivalta. Voittomaalin puski viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Mohammed Adams Didis Lutumba-Pitahin keskityksestä.

Vaikka maalit syntyivät puolustuspään pelaajille, kiitteli RoPS-luotsi Mannila hyökkääjiensä Simo Roihan ja Serdjan Vujaklijan kokonaispanosta.

- Emme saaneet heille boxiin tarpeeksi laadukkaita palloja viimeiseltä kolmannekselta, Mannila myönsi.

- Mutta Simo ja Vuja tekivät tänään ison työn joukkueen eteen pelin muissa vaiheissa ja olivat molemmissa kenttäpäädyissä tärkeässä roolissa fyysisinä pelaajina erikoistilanteissa.

Ottelun lopussa loukaantunut Veka Pyyny selvinnee pelkillä tikeillä. Jalkaansa ontuneen Jonathan Vervoortin tilanne selviää lähipäivinä.

RoPS:n kausi jatkuu jo ensi sunnuntaina kotiottelulla Helsingin PK-35:ttä vastaan. Ottelu Keskuskentällä alkaa kello 17.00. Liput ovat jaossa Valkko-myymälässä kausikorttilaisille perjantaina klo 12.00. Mikäli lippuja jää yli, ovat loput yleisessä myynnissä lauantaina klo 11.00 – 15.00. Otteluun voidaan ottaa 400 katsojaa.

JIPPO - RoPS 1 - 2 (1- 0)

40' 1 - 0 Nuutti TYKKYLÄINEN
57' 1 - 1 Luka KUITTINEN
86' 1 - 1 Mohammed ADAMS