ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 19 touko 2021 15:32

Otto Kemppainen kesäkuussa U18-poikien maajoukkueleirille

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)

Suomen U18-poikien päävalmentaja Peter Lundberg on nimennyt miehistönsä kesäkuun maajoukkueleirille. Joukkueessa on mukana RoPS:n Otto Kemppainen.

Suomen poikamaajoukkue jatkaa valmistautumistaan elokuussa alkaviin U19-poikien EM-karsintoihin.

Kesäkuun alkuviikon kolmipäiväisellä leirillä nähdään useampi Veikkausliigassa ja Ykkösessä esiintynyt pelaajia, joista yksi eniten vastuuta saaneista on RoPS:n Otto Kemppainen.

Vielä viime kaudella Kemppainen pelasi akatemiajoukkue RFA:n mukana Kakkosessa. Nousu tälle kaudelle RoPS:n edustukseen on ollut vakuuttava.

Kemppainen pelasi talvella kahdessa Suomen Cupin ottelussa ja nyt Ykkösen kauden alettua jokaisessa sarjapelissä.

Vain edellinen ottelu PK-35:tta vastaan jäi loukkaantumisen vuoksi kesken, mutta siitäkin kolhusta selvittiin säikähdyksellä.

Maajoukkuekutsu ei ollut Kemppaiselle suikaan ensimmäinen. Kaudella 2012 FC Lynxistä Rovaniemen Palloseuraan siirtynyt keskikenttämies on edustanut Suomea jo U16-pojista lähtien.

- Kutsu aina mukava. Saa edustaa omaa maataan, ja pääsee pelaamaan kovia pelejä kovassa seurassa, Kemppainen sanoo.

- Omalla uralla päätähtäin on tietenkin ulkomailla. Seuraava tavoite on U21-maajoukkue ja siitä seuraava A-maajoukkue.

Siihen Kemppainen on hyvällä tiellä. Hän on sopeutunut nopeasti astetta kovempaan Miesten Ykköseen ja vakiinnuttanut asemansa joukkueessa.

- Kakkonen on samantapainen sarja kuin Ykkönen, mutta tietenkin Ykkösessä intensiteetti on kovempi ja pelaajat paremmassa kunnossa, Kemppainen kuvailee.

- Meillä on nuori joukkue, joka on nopea ja täynnä intoa sekä näyttämisen halua. Se voi olla hyväkin ase näitä vanhoja jätkiä vastaan.

Ennen kesäkuun maajoukkueleiriä RoPS kohtaa vielä Musan Salaman sekä kotonaan Gnistanin. Ensi lauantain MuSa-ottelusta Kemppainen povaa vaikeaa.

- Tietenkin kolmea pistettä haetaan, Kemppainen korostaa.

- Mutta sieltä on tulossa vastaan aika puolustusorientoitunut joukkue, ja Poron Stadion on kenttänä hankala. Katsotaan kuitenkin, mitä sieltä tulee.

RoPS:n seuraavat ottelut ovat vieraissa lauantaina 22.5. klo 17.00 Musan Salamaa vastaan ja kotona Keskuskentällä sunnuntaina 30.5. klo 17.00 IF Gnistanin isäntänä.

Luettu 1350 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309