ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 05 kesäkuu 2021 16:57

Takaisin voittojen tielle! Sarjakärki Ekenäs IF saapuu sunnuntaina Rovaniemelle

Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)
Simo Roiha ja Jonathan Vervoort ovat valmiina sunnuntaille Simo Roiha ja Jonathan Vervoort ovat valmiina sunnuntaille

Rovaniemen Palloseura saa huomenna vieraita Tammisaaresta. RoPS:n ja Ekenäs IF:n välinen ottelu alkaa kello 17.00. Lippuja myy vielä sunnuntaina lippu.fi sekä Rovaniemen Prisma. Loput liput suoraan portilta. Pelin näyttävät suorana Ruutu Urheilu sekä Hattrick Sports Bar.

Rovaniemen Palloseura lähtee hakemaan selkeää kurssinmuutosta viikontakaiseen Gnistan-peliin. Ottelun jälkeen kaikista pelaajien elkeistäkin näki, että tappio kotikentällä kouraisi syvältä.

- Moni pelaaja varmasti tunsi, että olisimme silläkin pelillä voineet voittaa, RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila näkee.

- Mutta me nukuimme ne hetket, joista Gnistan teki maalinsa, ja vastaavasti haaskasimme omat tilanteemme. Kyllä pelaajat sen tietävät.

RoPS:n tilaisuus tappion paikkaamiseen on huomenna sunnuntaina. Rovaniemelle saapuu Tammisaaresta sarjakärki Ekenäs IF.

Tilastoja kaivellen RoPS ja EIF eivät ole aiemmin kohdanneet ainakaan miesten virallisissa otteluissa.

EIF on kuitenkin yksi Ykkösen vahvimpia joukkueita. Kaudella 2018 tammisaarelaiset taistelivat viimeiseen saakka jopa noususta Veikkausliigaan.

EIF:n kotiareena Tammisaaren Keskuskenttä - Ekenäs Centrumplan - olisi saattanut aiheuttaa nikotteluita liigalisenssiä päätettäessä, mutta joka tapauksessa espanjalaisen Guillem Santesmasesin alaisuudessa he pelaavat hyvää jalkapalloa.

Tälläkin kaudella EIF on tehnyt viidessä ottelussa kaksitoista maalia, joka on eniten koko sarjassa.

- EIF:n vahvuus on ollut jo useamman kauden ajan hyökkäyspelissä ja pallollisessa pelissä ylipäätään, Mannila kuvailee.

- Heillä, kuten meilläkin, on paljon suhteellisen nuoria ja eteenpäin pyrkiviä pelaajia.

Vieraiden kokoonpanosta kuitenkin puuttuvat pelikieltojen vuoksi kolme vakioedustajaa Stanislav Efimov, Jarkko Heimonen sekä Tuukka Andberg.

Mukana kuitenkin lienevät yli 200 Veikkausliigaottelun Xhevdet Gela sekä KuPS:ta lainattu läpimurtoa hakeva nuori ja mielenkiintoinen Oskari Sallinen.

RoPS:n osalta suunnitelma sunnuntaille on selkeä.

- Meidän on oltava parempia molemmissa bokseissa. Meidän on oltava paljon nälkäisempiä ja pelata tilanteet sillä päämäärällä, että olemme halukkaampi joukkue, RoPS-luotsi Mannila tiivistää.

- Tietenkin olemme kuluneen viikon aikana vieneet meidän koko prosessia johdonmukaisesti eteenpäin ja tukeneet myös niitä tilanteita, joissa olimme viime ottelussa hyviä.

RoPS:n kokoonpanoon ei ole uusia uutisia. Elmeri Hirvonen ja Jussi Niska ovat edelleen sivussa. Mohammed Adams kärsii EIF:ä vastaan vielä viimeisen pelikieltonsa.

Yleisörajoitusten poistuttua Lapin sairaanhoitopiirin alueelta katsojat voivat tulla otteluun nyt normaalin käytännön mukaisesti ilman rajoituksia. Kiinnitämme kuitenkin edelleen huomiota hyvään hygieniaan ja mahdollisuuksien mukaan turvaväleihin.

Rovaniemen kaupunkikin on reagoinut edellisistä otteluista katsojilta saatuun palautteeseen. Erityisesti yläkatsomossa perheenperustamispuuhissa olleiden pulujen jätökset on noteerattu ja kaupungin lupauksen mukaisesti viimeinkin siivottu.

RoPS:n kolme edellistä ottelua

16.5. RoPS - PK-35 2-0 (1-0)
22.5. MuSa - RoPS 3-1 (2-0)
30.5. RoPS - Gnistan 1-2 (0-1)

EIF:n kolme edellistä ottelua

16.5. EIF - JIPPO 3-0 (1-0)
21.5. PK-35 - EIF 2-3 (1-0)
29.5. EIF - MuSa 2-2 (1-1)

 

Luettu 1219 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309