lauantai, 14 elokuu 2021 23:32

RoPS:lle vakuuttava voitto Klubi 04:stä – Paikka Ykkösen kärjessä säilyy

(3 ääntä)
Luka Kuittinen sai tuulettaa maalejaan Klubi 04:ää vastaan Luka Kuittinen sai tuulettaa maalejaan Klubi 04:ää vastaan Kuva: Arno Hämäläinen

Rovaniemen Palloseura esitti kenties kauden parasta peliään HJK Klubi 04:n isäntänä. Klubi 04 kaatui 4-1 (1-1) Otto Kemppaisen, Luka Kuittisen sekä Geoffrey Acheampongin osumilla.

RoPS – HJK Klubi 04 -ottelun toinen jakso oli silkkaa rovaniemeläisten dominointia. Monen arvio oli, että RoPS esitti jälkimmäisellä nelivitosella parastaan koko kaudella.

Tämä siitäkin huolimatta, että aivan ottelun alla Mikko Mannilan miehistö koki kaksi merkittävää takaiskua.

Sekä maalivahti Miikka Mujunen että keskikentän Tuomas Kaukua joutuivat jäämään pois kokoonpanosta molemmat viime hetken sairasteluiden vuoksi.

Tämä tiesi debyyttiä kahdelle uudelle pelaajalle. Maalivahti Lauri-Eemil Vetri pelasi nyt ensimmäisen ottelunsa miesten edustuksessa, ja tuore topparihankinta Rodrigo Antunes oli myöskin avauksessa.

Debyytit olivat vähintäänkin onnistuneet. Varsinkin Vetrin suoritus keräsi kiitosta. Hän joutui tolppien väliin vain muutaman tunnin varoitusajalla.

Itse ottelussa avausjakso kuljettiin vielä käsi kädessä.

Klubi 04 oli aavistuksen hallitsevampi, mutta RoPS iski tehokkaasti vastaan. Simo Roihalle rakenneltiin useampikin maalipaikka, mutta tänään RoPS:n tehomies oli tarkkaan pidetty.

- Olimme kompakteja, mutta emme saaneet tarpeeksi nopeasti ja oikeissa paikoissa riittävästi painetta palloon, Mikko Mannila kertasi ensimmäistä kolmea varttia.

- Tiesimme, että Klubi 04 on todella hyvä liikuttamaan palloa ja luomaan ongelmia, mutta ei meillä myöskään hätää ollut.

Ottelun avausmaalin iski Otto Kemppainen Vertti Hännisen erinomaisesta pystysyötöstä. Osuma oli Kemppaisen kauden toinen. Se ensimmäinen tuli RoPS:n edellisessä ottelussa EIF:ä vastaan.

Klubi 04 pysytteli vielä hetken mukana ja tasoitti Samuel Aninin komealla laukauksella. Kaiken kaikkiaan Anini oli yksi vieraiden näkyvimmistä ja vaarallisimmista pelaajista.

- Menetimme pallon turhaa, kun haimme vastahyökkäystä hiukan liian ahneesti, Mannila harmitteli maaliin johtanutta tilannetta.

Toisella jaksolla RoPS oli isäntä. Varsinkin toppari Luka Kuittinen oli ilmiliekeissä kahdella maalillaan.

RoPS siirtyi johtoon Kuittisen harhauteltua Klubi 04:n rangaistusalueella neljän puolustajan välistä pallon ohi Elmo Henrikssonin.

Kuittisen toinen ja ottelun neljäs osuma oli tarkka veto yläkulmaan aivan rangaistusalueen kaarelta. Pallon vetopaikalle pudotti väkevästi päätyrajalla vääntänyt Simo Roiha.

Siinä välissä Geoffrey Acheampong oli varmistellut RoPS:n johtoasemaa lennokkaalla hyppypuskulla. Pallon rangaistuspilkun kohdalle tarjoili vahvaa paluuta pelikentille tekevä Jussi Niska.

Maalipaikkojen valossa RoPS olisi voinut voittaa huomattavasti selkeämminkin luvuin, mutta tärkeintä oli solidi esitys ja kolme sarjapistettä.

- Toinen jakso oli meiltä huikea, lähes sanattomalta vaikuttanut Mikko Mannila kehui omiaan.

- Tauolla korostimme, että meidän on pystyttävä puolustamaan ylempää. Kävimme läpi myös pallollista pelaamistamme. Saimme aikaiseksi momentumin, joka vain jatkui ja jatkui.

Voiton myötä RoPS jatkaa Ykkösen kärkipaikalla nyt kahden pisteen erolla lähimpänä tulevaan Vaasan Palloseuraan. VPS:llä tosin on kaksi ottelua vähemmän pelattuna.

RoPS:n seuraava ottelu on ensi viikon torstaina vieraissa Turun Palloseuraa vastaan. Ottelu Veritas Stadionilla alkaa kello 18.00.

RoPS - HJK Klubi 04 4-1 (1-1)

30' 1-0 Otto Kemppainen
34' 1-1 Samuel Anini
60' 2-1 Luka Kuittinen
66' 3-1 Geoffrey Acheampong
84' 4-1 Luka Kuittinen