ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 27 elokuu 2021 14:42

Keskuskentällä Ykkösen kuuma kärkikamppailu. RoPS:n vieraaksi saapuu VPS.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(3 ääntä)
Keskuskentällä Ykkösen kuuma kärkikamppailu. RoPS:n vieraaksi saapuu VPS. Kuva: Arno Hämäläinen

Ykkösen runkosarja lähenee päätöskierroksiaan ja asetelmat sarjan kärjessä tiivistyvät. Huomenna lauantaina RoPS kohtaa kärkikamppailussa Vaasan Palloseuran. Ottelu alkaa kello 17.00. Portit avautuvat kello 16.00.

Tuttuja syksyn merkkejä on jo havaittavissa Napapiirillä. Iltojen pimentyessä ja sään pikkuhiljaa viiletessä syttyy rovaniemeläinen jalkapalloyleisö kauden huipennukseen.

Rovaniemen Keskuskenttä on vastustajille jälleen ikävä paikka vierailla. Armoa ei anneta kentällä eikä katsomossa.

Näistä lähtökohdista huominen RoPS:n ja Vaasan Palloseuran välinen kohtaaminen on yksi koko kauden odotetuimmista otteluista. Se on Ykkösen absoluuttinen kärkikamppailu.

- Kaikki varmasti tietävät tämän ottelun lähtökohdat, RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila sanoo.

- Vastakkain on kaksi sarjan tämän hetken kovakuntoisinta joukkuetta. Se kertoo jo siitä, että tiedossa tulee olemaan huikea matsi.

RoPS ja VPS kohtaavat tälle kaudelle jo toistamiseen. Juhannusviikolla Vaasassa VPS ja RoPS tasasivat pisteet maalein 2-2. RoPS sinnitteli pitkään kiinni voitossa ennen Sebastian Stradnvallin viimeisen minuutin tasoitusta.

Tuossa ottelussa VPS pelasi ensimmäistä kertaa uuden päävalmentajansa Jussi Nuorelan alaisuudessa.

Siitä käynnistyi myös vaasalaisten pisteputki. Kymmeneen viimeiseen otteluun raitapaidat ovat keränneet 20 pistettä ja samalla nousseet sarjassa RoPS:n perään sijalle kaksi.

Päävalmentajaa lukuun ottamatta Vaasassa ei kesän aikana siirtomarkkinoilla juurikaan riehuttu. Ainoa merkittävä hankinta oli KuPS:sta lainattu Jiri Nissinen, joka pelasi alkukauden Veikkausliigaa Maarianhaminassa.

Toisaalta VPS:n nimekkääseen miehistöön ei vahvistuksia välttämättä edes tarvittu. Nyt joukkue tekee sitä tulosta, mitä siltä alkukaudesta odotettiinkin.

- VPS:llä on mielenkiintoinen rosteri. Heillä on paljon erityisosaamista sekä tietynlaisia luksuspelaajia, Mannila myöntää.

- Voi olla, että huomisesta pelistä tulee samanlainen kuin oli Vaasassakin, eli molemmilla joukkueilla on omat vahvat hetkensä.

RoPS:n osalta lähtökohdat huomiselle ovat hyvät. Sairastupa alkaa pikkuhiljaa tyhjenemään, joka antaa valmennukselle lisää vaihtoehtoja. Esimerkiksi serbihyökkääjä Srdjan Vujaklija on huomenna jälleen kokoonpanossa.

Myös edellinen ottelu Turussa kaimaseura TPS:aa vastaan oli tuloksellisesti erinomainen huolimatta isäntien viimeminuuttien raivokkaasta loppukiristä.

- Siinä ottelussa olimme erinomaisia ensimmäiset 70 minuuttia. Huomenna vaaditaan ehjät 90 minuuttia, jos haluamme tapella täysistä kolmesta pisteestä, RoPS-luotsi Mannila painottaa.

- Meidän on oltava vaarallisia hyökkäyspelissä. Löydettävä ne hetket, jolloin on paras hyökätä, ja havaittava ne tilat, jotka on paras hyödyntää.

Ennakkoliput huomiseen otteluun ovat myynnissä Rovaniemen Prismassa (S-Etukortilla 11,50 €), Valkko-myymälässä kävelykadulla sekä netissä www.lippu.fi

RoPS 5 edellistä ottelua

28.7. RoPS - MuSa 2-0 (0-0)
1.8. Gnistan - RoPS 1-2 (0-1)
7.8. EIF - RoPS 3-2 (1-2)
14.8. RoPS - HJK Klubi 04 4-1 (1-1)
19.8. TPS - RoPS 2-3 (0-2)

VPS 5 edellistä ottelua

3.8. MP - VPS 0-3 (0-0)
8.8. VPS - JIPPO 1-0 (0-0)
14.8. PK-35 - VPS 2-2 (1-0)
18.8. HJK Klubi 04 - VPS 1-0 (0-0)
22.8. VPS - MuSa 4-0 (1-0)

 

Luettu 1384 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309