sunnuntai, 29 elokuu 2021 12:06

RoPS vankisti sarjajohtoaan. Ykkösen kärkikamppailussa täydet pisteet VPS:lta.

(4 ääntä)
Loukkaantumisesta palannut Srdjan Vujaklija tuuletti RoPS:n voittomaalia Loukkaantumisesta palannut Srdjan Vujaklija tuuletti RoPS:n voittomaalia Kuva: Arno Hämäläinen

Lauantain Ykkösen kierroksella Rovaniemen Palloseura nousi maalin takaa-ajoasemasta 3-2 (1-1) voittoon Vaasan Palloseurasta. Voitto venytti RoPS:n sarjajohdon viiteen pisteeseen.

Voitosta huolimatta vaiherikas ottelu jätti RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannilan mietteliääksi. Valmentajan silmiin ottelun kokonaiskuva oli sekava.

- Täytyy analysoida tarkkaan, kuinka meidän pelisuunnitelma tänään onnistui, Mannila pohdiskeli.

- Tiesimme, että VPS pelaa suoraviivaisesti, mutta olimme silti hetkittäin vaikeuksissa. Emme aina tunnistaneet, mitä he toisteisesti kentällä tekivät.

RoPS:n aloitus otteluun oli vahva. Jo viidennellä minuutilla Vertti Hänninen ja Tuomas Kaukua pelasivat pallon Geoffrey Acheampongille rangaistusalueen rajalle. Acheampongin laukoi takakulmaan.

Vaikka Otto Kemppainen oli lähellä kasvattaa RoPS-johtoa, ei VPS päästänyt isäntiä karkuun.

Tutut miehet Steven Morrisey, maalipyssy Kalle Multanen sekä kapteeni Sebastian Strandvall pitivät RoPS-maalivahti Miikka Mujusen hereillä.

Avausjakson lisäajalla VPS tasoitti. Rodrigo pelasti Morriseyn vedon aivan maaliviivalta, mutta paluupallon iski sisään Kalle Multanen. Osuma oli Multaselle kauden kuudes.

- Meille tuli paljon epäorganisoituja hetkiä ja olimme pallon kanssa rauhattomia, Manninla kertasi kriittisenä.

- Teimme huonoja valintoja ihan peruspelaamisessa ja pallon liikuttamisesta. Pelistä tuli päästä-päähän aaltoilevaa.

Rovaniemeläisyleisö sai nieleskellä heti toisen jakson alkuun. Multanen oli lähellä iskeä ottelun toisen osumansa Morriseyn riistettyä pallon RoPS-puolustukselta, mutta sen tilanteen Mujunen vielä pelasti.

Minuuttia myöhemmin Kareem Moses sijoitti kulmapotkun jälkitilanteesta VPS:n 1-2 johtoon.

Takaisku ei sinipaitaisia isäntiä lannistanut. VPS:n johtoa kesti kymmenisen minuuttia, kun Jussi Niska haastoi vasemmalta laidalta VPS:n rangaistusalueen sisään. Niska kaadettiin, ja pilkulta tasoituksen iski Vertti Hänninen.

Illan sankariksi nousi yli kahden kuukauden loukkaantumisen jälkeen paluun kentille tehnyt Srdjan Vujaklija.

VPS-vahti Tuomas Pöyhönen onnistui peittämään Simo Roihan puskun, mutta ei enää ennättänyt Vujaklijan tielle. Vaihdosta kentälle tullut serbihyökkääjä oli ennättänyt olemaan kentällä vain viisi minuuttia.

Vujaklijan osuma riitti täyteen kolmeen pisteeseen.

- Yleisöystävällinen peli, mutta ei valmentajaystävällinen, naureskeli Mikko Mannila lopputulosta.

Samaan aikaan RoPS kuitenkin osoitti jälleen kerran taistelutahtoa ja vaarallisuuttaan. Pelkästään heinäkuun viidessä ottelussa RoPS on tehnyt peräti 14 osumaa.

- Olimme vahvempi jengi ja halusimme enemmän voittoa, RoPS-luotsi tiivisti.

- Hyökkäsimme vähän laadukkaammin kuin vastustaja ja pystyimme käyttämään ne tilanteet, jotka etukäteen halusimmekin.

Seuraavaksi kotimaan pääsarjat poistuvat lyhyelle maaottelutauolle. RoPS:n osalta pelit jatkuvat 10.9.2021 vierasottelulla Klubi 04:ää vastaan. Seuraava kotiottelu on runkosarjan päätöskierros 19.9.2021. Napapiirille saapuu tuolloin KPV.

RoPS - VPS 3-2 (1-1)

5' 1-0 Geoffrey Acheampong
45' 1-1 Kalle Multanen
56' 1-2 Kareem Moses
62' 2-2 Vertti Hänninen (rp)
83' 3-2 Srdjan Vujaklija