ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 30 elokuu 2021 17:20

RoPS:n Luka Kuittinen ja Otto Kemppainen mukaan Suomen U19 maajoukkueeseen.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)
Luka Kuittinen tuulettaa osumaansa Klubi 04:ää vastaan. Luka Kuittinen tuulettaa osumaansa Klubi 04:ää vastaan. Kuva: Arno Hämäläinen

Suomen U19 maajoukkue leireilee ja pelaa syyskuun alussa tuplamaaottelun Ruotsia vastaan. RoPS:sta mukana ovat Otto Kemppainen sekä ensikertalainen Luka Kuittinen.

Otto Kemppainen nousi mukaan Suomen poikamaajoukkueisiin jo kaksi kesää sitten U16-ikäluokassa, mutta Luka Kuittiselle maajoukkuekutsu on uran ensimmäinen.

Kuittinen oli toki varasijalla U19-poikien joukkueeseen, mutta sunnuntaina tuli soitto ja lopullinen kutsu.

Peter Lundbergin luotsaama Suomi leireilee syyskuun alussa Eerikkilässä ja kohtaa tuplamaaottelussa Ruotsin lauantaina 4.9. sekä tiistaina 7.9.

- Tulihan soitto yllätyksenä. Aikaisemmin en ole ollut edes alueleireillä, Kuittinen myöntää.

- Hiukan jännittää, mutta niin sen pitää tällä tasolla tehdäkin. Parastani lähden näyttämään ja osoittamaan, mihin omat kyvyt riittävät.

Nähdyn perusteella kykyjen pitäisi riittää. Kulunut kausi on ollut 18-vuotiaalle Luka Kuittiselle pelillisesti erinomainen.

Hän otti paikkansa RoPS:n miesten edustuksen vakiokokoonpanossa jo talven Suomen Cupin otteluissa, eikä ole paikkaansa sen jälkeen muille luovuttanut.

- Onnistunut kausi kaikin puolin, Kuittinenkin kehaisee varovasti.

- Olen saanut pelata jokaisessa Ykkösen ottelussa täydet minuutit, jokunen maali on tullut ja onnistumisia muutenkin.

Viimeksi Kuittinen huudatti kotiyleisöä kahdella komealla osumalla Klubi 04:n verkkoon. Edellisessä ottelussa Vaasan Palloseuran vastaan hänet valittiin kotiottelun parhaaksi pelaajaksi.

Loppukauden ja urankin kannalta Kuittisen seuraavat tavoitteet maajoukkuekutsun jälkeen ovat selkeät.

- Lähin tavoite on taistella loppukausi noususta ja viedä RoPS takaisin Veikkausliigaan, nuori keskuspuolustaja paaluttaa.

- Mutta jos ultimaattinen haave ja tavoite omalle uralle pitäisi sanoa, niin se on Valioliiga.

Luka Kuittisen ja Otto Kemppaisen ollessa maajoukkueen matkassa viettää RoPS:n edustuksen muu joukkue lyhyttä taukoa ennen paluuta harjoituskentille.

Miesten Ykkösen runkosarjasta on pelaamatta vielä kolme kierrosta. RoPS:n kausi jatkuu ensi viikon perjantaina 10.9. vierasottelulla HJK Klubi 04:ää vastaan.

Luettu 1443 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309