keskiviikko, 15 syyskuu 2021 23:00

FF Jaro laittoi RoPS:n ahtaalle. Srdjan Vujaklijan maali takasi RoPS:lle runkosarjan voiton.

(4 ääntä)
RoPS juhli kauden toista voittoaan Pietarsaaren Jarosta RoPS juhli kauden toista voittoaan Pietarsaaren Jarosta Kuva: Arno Hämäläinen

Kärkiottelun arvon mukaisesti RoPS:n ja FF Jaron kohtaaminen oli tasainen. RoPS kuitenkin haki täydet sarjapisteet Pietarsaaresta 0-1 (0-0) Srdjan Vujaklijan osumalla. Samalla varmistui RoPS:n runkosarjan voitto.

Sisukas rovaniemeläiskannattajien joukko piti jälleen tunnelmaa yllä läpi ottelun – eikä turhaa. Varsinkin nuorelle joukkueelle kannattajien valamalla luottamuksella ja tuella on erittäin suuri merkitys.

Ja tukea RoPS tänään tarvitsi. Varsinkin avausjaksolla FF Jaro oli kotikentällään odotetun vaikea vastustaja.

- Emmehän me päässeet tekemään pallollisesti ensimmäisen puolen tunnin aikana mitään fiksua, RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila antoi tunnustusta vastustajalle.

- Toisaalta emme itsekään olleet tarpeeksi työteliäitä. Hävisimme kaksinkamppailut. Peruspelaamisen elementit olivat vähän kadoksissa.

RoPS onnistui kuitenkin tärkeimmässä eli oman maalin suojelemisessa.

Kertaalleen Jeremiah Streng pelasi avopaikan Joni Remesaholle, mutta pallo lipui maalipotkuksi. Mohammed Adamskin joutui siivoamaan pallon maaliviivalta, mutta edelleen RoPS pelastui.

Jakson loppuminuuteilla RoPS:llakin oli paikkansa järkyttää kotiyleisöä.

Tuomas Kaukua petasi Vertti Hänniselle erinomaisen vetopaikan, johon Jaro-vahti Mykyta Savchenko vaivoin venyi.

Hetkeä myöhemmin Simo Roiha pääsi jo Jaron linjan taakse Rodrigon pitkästä avauksesta. Roihan kauden kymmenes osuma jäi vain senttien päähän.

- Silti ne olivat koko peliä ajatellen tärkeitä hetkiä, Mannila kertasi jakson lopun maalitilanteita.

- Saimme taas luottamuksen omaan perustekemiseen. Ehkä meidän pelisuunnitelmassakin olisi ollut tänään parannettavaa. Onneksi saimme tauolla tehtyä muutoksia, ja pelaajat niihin reagoi.

Puoliajalla Mannila vaihtoi Tuomas Kaukuan serbikärki Srdjan Vujaklijaan. Samalla RoPS sai lisää fyysistä voimaa ja target-pelaajan luomaa uhkaa.

Vujaklija ennätti olemaan kentällä vain vajaat kymmenen minuuttia, kun palloa jo noudettiin Jaron maalista.

RoPS:n tilanteenvaihto käynnistyi Vertti Hännisen katkosta. Hännistä rikottiin, mutta päätuomari Peiman Simani näytti RoPS:n etua.

Geoffrey Acheampong kiitti ja pelasi Srdjan Vujaklijan Jaron linjan taakse. Vujaklija pyöritteli kolmen Jaro-puolustajan välistä pallon ohi Savchenkon. Osuma oli ”Vujalle” kauden viides.

Vertti Hännisen yllättävä vapaapotku oli kasvattaa vieraiden johtoa, mutta Jaro pelastui ja piti RoPS:n varpaillaan loppuun saakka.

Edellisen ottelun sivussa ollut keskuspuolustaja Rodrigo pelasi Mohammed Adamsin tapaan erinomaista ottelua ja joutui pariinkin otteeseen liukumaan rohkeasti pallon väljemmille vesille.

Voitto oli rovaniemeläisille iso. Pietarsaaresta haetut kolme sarjapistettä varmistivat samalla myös runkosaran voiton.

Tosin runkosaran voitosta ei vielä palkintolusikoita jaeta, muistutti päävalmentaja Mannila. Se tietää ainoastaan, että RoPS on kaikkien muiden joukkueiden tähtäimessä.

- Kaikki haluavat kaataa sarjajohtajan. Sen näki tänäänkin. Jaro tuli otteluun todella energisesti, Mannila sanoi.

- Me olemme nuori joukkue, jonka pelaajilla harvoilla on kokemusta siitä, millaista on olla jahdattavana. Lopuissa otteluissa tulemme olemaan kaikkien päävastustaja ja piikki jokaisen lihassa.

Miesten Ykkösen runkosarja päättyy ensi sunnuntaina. RoPS saa kotonaan vastakseen Kokkolan KPV:n. Ottelu Keskuskentällä alkaa kello 16.00. Ylemmän jatkosarjan otteluohjelma ratkeaa runkosarjan pääteeksi.

FF Jaro - RoPS 0-1 (0-0)

53' Srdjan Vujaklija