ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 01 lokakuu 2021 19:58

Kamppailu paikasta Veikkausliigaan tiivistyy. RoPS:lla vastassa vahvavireinen VPS.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(4 ääntä)
Elokuun lopussa RoPS juhli kotikentällään voittoa VPS:stä 3-2 Elokuun lopussa RoPS juhli kotikentällään voittoa VPS:stä 3-2 Kuva: Arno Hämäläinen

Miesten Ykkösen tiivis syksy jatkuu huomenna sunnuntaina. RoPS saa vastaansa vahvassa vireessä olevan VPS:n. Ottelu Elisa Stadionilla alkaa huomenna lauantaina kello 17.00.

Palloseurat RoPS, VPS ja TPS kamppailevat käytännössä tasapistein paikasta Veikkausliigaan, kun Miesten Ykköstä on pelaamatta enää neljä kierrosta.

Yksi perinteikkäistä seuroista nousee suoraan, yksi pääsee karsimaan todennäköisesti AC Oulua vastaan ja yhden kohtalo on se kaikkein karuin.

Tällä hetkellä piikkipaikalla on pisteen erolla TPS, kun yhtäkään palloseurojen keskinäistä jatkosarjan ottelua ei ole vielä pelattu. Kaikki on edelleen avoinna.

- Huomenna on makea peli tulossa Vaasassa, tunnelmoi RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila.

- VPS on ollut viime kierroksilla vahva, mutta hyvä on tilanne meilläkin. Opimme paljon edellisestä ottelusta Gnistania vastaan.

RoPS on joutunut kahdessa edellisessä kotiottelussa takaa-ajajan rooliin, mutta osoitti molemmissa peleissä suurta sitkeyttä nousta sillasta takaisin pystypainiin.

Viikko sitten Gnistania vastaan neljä päästettyä osumaa oli kuitenkin liikaa.

- Kuluneen viikon aikana olemme käyneet lävitse meidän pelinavaamisen rakenteita ja vaihtoehtoja, Mannila kertaa.

- Tietenkin meidän otettava huomio vastustaja, ja mitä he haluavat toteuttaa puolustussuuntaan. Silti olemme rakentaneet oman pelisuunnitelmamme ihan normaalisti. Pelin avaaminen ja eteneminen on saatava parempaan kontrolliin.

Huomenna RoPS:lla on vastassaan yksi Ykkösen tehokkaimmista joukkueista. VPS pystyy rankaisemaan vastustajiaan laajalla rintamalla.

Hyökkääjät Kalle Multanen ja Steve Morrisey ovat iskeneet yhteensä jo neljätoista osumaa. Keskikentältä heitä täydentävät Aleksi Pahkasalo ja Sebastian Strandvall.

Erikoistilanteissa juurikin Pahkasalo ja Strandvall ovat olleet VPS:n terävimmät syömähampaat.

- VPS on todella vaarallinen, Mannila varoittaa.

- He pystyvät luomaan ja ratkaisemaan tilanteita todella tehokkaasti. Heiltä löytyy uhkaa selustaan ja keskityksiin, heillä on laukaisuvoimaa ja kykyä erikoistilanteisiin.

Omalta joukkueeltaan Mannila odottaa huomenna periksiantamatonta taisteluilmettä.

- Kun taistellaan paikasta Veikkausliigaan, jokaisessa matsissa on kaikki pelissä, RoPS-luotsi patistaa.

- Meidän on heittäydyttävä täysillä peliin. Työmäärän merkitystä ei voi tarpeeksi korostaa. Pelisuunnitelmat ja muut tulevat sen mukana, mutta sitä ennen meidän on oltavat heti alkuvihellyksestä VPS:lle inhottavin mahdollinen vastustaja kaikissa tilanteissa.

VPS ja RoPS iskevät yhteen Elisa Stadionilla huomenna lauantaina 2.10. kello 17.00. Pelin näyttävät suorana Ruutu Urheilu sekä Rovaniemellä Hattrick Sports Bar.

RoPS 5 edellistä ottelua

28.8. RoPS - VPS 3-2 (1-1)
10.9. HJK Klubi 04 - RoPS 0-1 (0-0)
15.9. FF Jaro - RoPS 0-1 (0-0)
19.9. RoPS - KPV 3-3 (0-2)
26.9. RoPS - Gnistan 3-4 (1-2)

VPS 5 edellistä ottelua

1.9. VPS - TPS 1-2 (1-1)
11.9. VPS - PK-35 2-0 (2-0)
15.9. VPS - HJK Klubi 04 3-2 (1-1)
19.9. EIF - VPS 2-3 (0-2)
25.9. VPS - EIF 2-0 (0-0)

Luettu 1298 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309