perjantai, 08 lokakuu 2021 23:03

RoPS:lle karvas tappio. EIF hyödynsi tehokkaasti paikkaansa.

(3 ääntä)
Vertti Hännisenkään taistelu ei riittänyt tänään pisteisiin. Vertti Hännisenkään taistelu ei riittänyt tänään pisteisiin. Kuva: Arno Hämäläinen

Rovaniemen Palloseura kärsi kirvelevän pistemenetyksen Ekenäs IF:lle. Maalin tappio 1-2 mutkistaa mahdollisuuksia päästä liigakarsintoihin huomattavasti. RoPS:n ainokaisesta vastasi Srdjan Vujaklija.

Voitto Ekenäs IF:ää vastaan olisi ollut otettavissa. Maalin tappio tarkoittaa nyt, että yltäminen liigakarsintoihin ei ole enää RoPS:n omissa käsissä.

Mahdollisuudet ovat tällä hetkellä käytännössä sen varassa, että EIF onnistuu seuraavalla kierroksella nappaamaan TPS:lta edes tasapelin, ja samalla RoPS hoitaa oman osuutensa FF Jaroa vastaan.

Toki myös VPS voi kompuroida kaksi viimeistä peliään, mutta siinä tapauksessa maaliero olisi vahvasti vaasalaisten puolella. Urheilussa kaikki kannattaa kuitenkin katsoa loppuun saakka.

RoPS oli kenttäpelissä tänään vahva. Ensimmäisen tilanteensa isännät onnistuivat luomaan jo minuutin kohdalla, kun Jussi Niska pelattiin linjan taakse.

RoPS löysi tilat edetä. Niskan lisäksi myös Tuomas Kaukua oli avausjaksolla näkyvässä roolissa.

Avausmaali oli kuitenkin turhan tuttua toisintoa viime otteluista. EIF:llä oli ehkä jakson ensimmäinen pidempi hyökkäys, kun RoPS:n purku epäonnistui ja maalin edessä Riku Selander kiitti.

- Me hävisimme bokseissa tämän pelin. Molemmissa bokseissa, RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila tiivisti.

- Ensimmäinen maali päästettiin liian helposti ja toinen maali syntyi omasta pallonmenetyksestä. Samalla omista lukuisista murtautumisista ei jäänyt meille mitään käteen.

Toisen jakson alku oli aavistuksen tunnustelevaa, mutta RoPS otti pian isännän otteet.

Vahva hallintajakso päättyi tylysti. Tammisaarelaisten maalivahti Mehdi El Moutacim avasi pitkällä. RoPS:lla oli neljä miestä pallon alla, mutta heikko haltuunotto ja Olli Jakonen karkasi maalintekoon.

- Meidän pelisuunnitelmamme oli ihan OK ja ajoittain olimme jopa ylivoimaisia, erittäin turhautunut RoPS-valmentaja Mannila pudisteli päätään.

- Mutta samalla sillä ei ole isoakaan merkitystä, koska se ei näy tärkeimmässä eli tulostaululla.

RoPS on tällä kaudella noussut aiemminkin tappioasemasta, ja samanlaista loppukiriä haettiin myös EIF:ä vastaan.

Viimeisten minuuttien vahva painostus tuotti lopulta tulosta. Srdjan Vujaklija kavensi ottelun päästyään ensimmäisenä Simo Roihalta lähteneeseen paluupalloon.

Ottelua oli jäljellä vielä reilut kymmenen minuuttia, ja paine oli vahvasti tammisaarelaisten päädyssä. Paikkoja RoPS loi, mutta tänään kaikki tuntuivat pomppivan vastustajalle.

- Turhauttava peli. Meille jopa tarjottiin voittoa, Mannila näki.

- Mutta samalla oli useampikin hetki, jolloin boksi olisi täytynyt täyttää paremmin ja vain juosta palloa sisään. Loppuviimeiseksi meiltä puuttui niissä hetkissä se tarvittava eläimellinen raivo.

Tappiosta huolimatta RoPS:lla on edelleen pelattavaa, ja myös ylempänä olevien vastustajien on onnistuttava lopuissa peleissään.

Seuraavaksi RoPS pelaa ensi viikon lauantaina 16.10. vieraissa FF Jaroa vastaan. Sarjakauden viimeinen ottelu käydään kotikentällä Rovaniemellä lauantaina 23.10. Napapiirille saapuu tuolloin TPS.

RoPS - EIF 1-2 (0-1)

38' 0-1 Riku Selander
63' 0-2 Olli Jakonen
79' 1-2 Srdjan Vujaklija