ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 22 joulukuu 2021 10:45

Aleksi Tanner RoPSin päävalmentajaksi - "Olemme valmiita tekemään todella kovasti töitä"

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(21 ääntä)
RFA:n päävalmentajana viime kaudella toiminut Aleksi Tanner jatkaa Rovaniemellä.

Aleksi Tanner tulee toimimaan tulevalla kaudella Rovaniemen Palloseuran miesten 2. divisioonassa pelaavan joukkueen päävalmentajana.

35-vuotias valmentaja oli viime sesongilla mukana Mikko Mannilan valmennustiimissä. Tämän lisäksi hän toimi Rovaniemi Football Academyn päävalmentajana Kakkosessa, joten tietyllä tavalla hän jatkaa samassa roolissaan.

- Toimenkuvanihan ei sinänsä muutu. Kakkosen C-lohko on tuttu jo useammalta vuodelta, Tanner kommentoi.

Ennen Rovaniemelle saapumistaan Tanner työskenteli pitkään oululaisen jalkapallon parissa. Koulutukseltaan hän on kasvatustieteiden maisteri sekä liikuntatieteiden kandidaatti. Hänellä on UEFA A -tutkinto vuodelta 2018.

Tannerin valmennustiimistä löytyy myös useita tuttuja nimiä sekä RoPSin että RFA:n viime kauden tekijöistä. Ryhmän roolit ja loputkin tekijät tarkentuvat lähiaikoina. Mukana varmuudella jatkavat talenttivalmentaja Olli-Pekka Piisilä, apuvalmentaja Santeri Lahtinen ja seurassa muissakin rooleissa toimiva Jari Alamäki. Uutena mukaan tulevat maalivahtivalmentaja Samu Korkalainen ja ensisijaisesti yhä junioripuolella toimiva Jeremias Fisk.

- Kyllä me olemme valmennustiimin ja joukkueen kanssa valmiita tekemään todella kovasti töitä. Tavoite on se, että olemme Kakkosen eniten ja parhaiten harjoitteleva ryhmä, Tanner linjaa.

RFA:n puolella laadukkaaseen arkeen on pyritty kiinnittämään isosti huomiota jo pitkään. Nuorille pelaajille ei siis ole tiedossa isoja muutoksia.

- Toiminta pysyy hyvin samanlaisena. Pyrimme jatkamaan tiivistä yhteistyötä koulujen kanssa. Haluamme rakentaa aikataulut niin, että pelaajat pystyvät yhdistämään opiskelun ja mahdollisimman ammattimaisen jalkapalloharjoittelun.

Muutoksiakin viime kauden Kakkosen joukkueen toimintaan tulee. Viime vuosina RFA:ssa ollaan keskitytty ensin nuorten pelaajien monipuoliseen kehittämiseen ja vasta seuraavana joukkueen tuloksiin. Molemmat ovat jatkossakin iso osa toimintaa, mutta jälkimmäisenä mainitun merkitys kasvaa.

- Sarjassa mahdollisimman hyvin pärjäämisen ja kilpailullisuuden merkitykset tulevat hieman nousemaan. Aiemmin se pelaajakehityksen polku on ollut vielä isommassa roolissa, Tanner kertoi.

- Aiemmin Kakkosen joukkueen päätavoitteena on ollut pelaajien kehittäminen edustusjoukkueeseen ja sarjapaikan säilyttäminen Kakkosessa. Nyt prioriteetit muuttuvat. Pelaajakehitys on edelleen isossa roolissa kaikessa tekemisessämme, mutta nyt kilpailullisuus ja alueemme jalkapallon nostaminen takaisin sille tasolle, minne se kuuluu, kuuluvat strategiaamme.

Viime kauden Ykkösen pelaajista suuri osa tulee jatkamaan pelaajauriansa muualla. Tämä koskee sekä isoimmassa roolissa olleita omia kasvatteja että muualta tulleita pelaajia.

- Ensi kauden pelaajarunko tulee koostumaan pääasiassa vuosina 2003-2005 syntyneistä pelaajista. Tämä tulee tarkentumaan lähiaikoina, kun tiedämme, ketkä pelaajista jäävät tänne ja ketkä lähtevät eteenpäin.

- Vaikka nyt on surkuteltu sitä, että meiltä lähtee muualle useita hyviä nuoria pelaajia, niin siellä on jo seuraava sukupolvi tulossa. Tuskin kovin moni oli kuullut Luka Kuittisesta, Joona Lahdenmäestä tai Vertti Hännisestä ennen viime kautta. Niin ei ole tulevistakaan pelaajista kuultu, mutta he ovat tulossa.

Luettu 4538 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309