ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 23 huhtikuu 2022 16:43

RoPSille niukka tappio JS Herculesta vastaan - "Se oli hyvä muistutus meille"

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(8 ääntä)
Rovaniemen Palloseura koki harjoitusottelussa 0-1-tappion JS Herculekselle.

RoPSin neljän ottelun mittainen voittoputki katkesi lauantaina Keskuskentällä, kun oululainen JS Hercules oli harjoitusottelussa vahvempi 1-0-lukemin. Ottelun ainoa maali nähtiin 17. minuutilla rangaistusalueen rajalta lähteneestä laukauksesta, joka löysi tiensä maaliin tiiviin pelaajamassan läpi.

- Tulos ei tietenkään ollut se, mitä haettiin. Toisaalta pelissä oli paljon hyvääkin, RoPSin päävalmentaja Aleksi Tanner kertoi tunnelmistaan ottelun päätyttyä. 

RoPSin parhaat maalintekotilanteet tulivat toisella puoliajalla, jolloin muun muassa Mikke Kiljusen rangaistuspotku torjuttiin, ja Pekka Ruotsalaisen laukaus tyylikkään riiston jälkeen osui tolppaan.

- Hercules on viime vuosina ollut Kakkosen kärkijoukkueita, ja pystyimme pelillisesti haastamaan heidät ja luomaan tarvittavan määrän maalintekopaikkoja ottelun voittamiseksi.

Keskuskentällä nähtiin Herculeksen riveissä muun muassa rovaniemeläisyleisölle tuttu puolustaja Ndukaku Alison, joka edusti RoPSia vuosina 2012-2014.

- Tämä oli ennen kaikkea hyvä oppimistilanne nuorille pelaajillemme. Vastustajalla oli useita Veikkausliigaakin pelanneita pelaajia, joten vastassa oli hyviä yksilöitä, Tanner nosti esiin.

Pelillisesti Tanner yllättyi joukkueensa helppojen virheiden korkeaan määrään. Monet lupaavat tilanteet olisi voitu hyödyntää paremmin, jos pelaajien suoritukset olisivat olleet hieman huolellisempia.

- Menetimme tänään paljon palloja sellaisissa tilanteissa, missä olemme olleet aiemmin tällä kaudella hyviä. Rakenteellisesti pelaajamme olivat oikeilla paikoilla, ja meillä oli hyviä etuja, joiden kautta olisimme voineet edetä, mutta teimme helppoja syöttövirheitä tai hävisimme yksi vastaan yksi -tilanteita.

Toinen parantamisen varaa jättänyt asia oli RoPSin vastahyökkäykset. Joukkueelle avautui muutamia vaarallisia vastahyökkäyspaikkoja, mutta tilanteista ei saatu tehtyä kaivattua maalia.

- Tilanteenvaihdot ovat edelleen sellainen asia, joita meidän tulee parantaa. Meidän tulisi olla vaarallisempia, kun saamme riistettyä pallon hyvillä paikoilla. Meillä oli muutamia hyviä vastahyökkäyksiä, mutta teimme joko vähän vääriä valintoja tai emme edenneet tarpeeksi tehokkaasti.

 Isossa kuvassa Tanner oli kuitenkin tyytyväinen joukkueensa pelaamiseen. Kankean alun jälkeen ottelu oli monilla mittareilla RoPSin kontrollissa, mutta tällä kertaa Hercules onnistui pitämään kiinni johdostaan.

- Onnistuimme kokonaisuudessaan siinä, että pystyimme kontrolloimaan peliä paremmin kuin vastustaja - ainakin ensimmäisen 20 minuutin jälkeen. Pystyimme aukomaan heidän prässiään hyvin ja monipuolisesti, ja liikutimme palloa tarpeeksi hyvin, että saimme ottelun haltuun.

RoPSin seuraava ottelu on kauden ensimmäinen sarjapeli. Lauantaina 30. huhtikuuta Keskuskentälle saapuu JBK, kun jaossa on tämän vuoden ensimmäiset sarjapisteet miesten Kakkosessa. Myös RoPSin Suomen Cupin 4. kierroksen ottelu FF Jaroa vastaan on löytänyt paikan joukkueiden kalentereista. Suomen Cupin ottelu pelataan Keskuskentällä tiistaina 3. toukokuuta kello 18:30.

- Tämä oli nyt osa tarinaamme, että hävisimme neljän voitetun ottelun jälkeen. Se oli hyvä muistutus meille. Maanantaina jatketaan taas työntekoa kohti uutta harjoitusviikkoa ja sarjakauden alkua. 

RoPS - JS Hercules 0-1 (0-1)

0-1 17'

RoPSin kokoonpano

Lauri-Eemil Vetri (mv)
Aaro Tiihonen <--> Ojala 45'
Eelis Taskila
Samuel Olabisi (kapteeni)
Alex Tolra
Riku-Veli Niska
Tatu Lakela <-> Ruotsalainen 78'
Weeti Wimmer <-> Muikku 89'
Aapo Savolainen <-> Eronen 82'
Mikke Kiljunen
Kimi Isometsä

Vaihtopelaajat
Otto Märsylä
Ville Ojala <--> Tiihonen 46'
Pekka Ruotsalainen <--> Lakela 78'
Lassi Eronen <--> Savolainen 78'
Juho Muikku <--> Wimmer 89'

Luettu 1246 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309