ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 19 kesäkuu 2022 19:06

RoPSille ei pisteitä Närpiöstä - "Harmittava, mutta ansaittu tulos"

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(3 ääntä)
Närpes Kraft kukisti Rovaniemen Palloseuran 2-0-lukemin.

RoPS jäi ilman maaleja ja pisteitä sunnuntaina miesten Kakkosen ottelussa Närpes Kraftia vastaan. Kotijoukkue oli vahvempi 2-0-lukemin.

- Tosi harmittava tulos, mutta täysin ansaittu sellainen, tuumasi RoPSin päävalmentaja Aleksi Tanner ottelun jälkeen.

- Närpes Kraft on vaikea vastustaja. He ovat pärjänneet hyvin tässä sarjassa aika inhorealistisella ja nihilistisellä pelitavallaan - ja täysin ansaitusti.

Ottelun kuva Närpiössä oli selvä. Kotijoukkue puolusti omaa maaliaan tiiviisti ja panosti vastahyökkäyksiin ja erikoistilanteisiin. Ensimmäinen maali syntyi 28. minuutilla kulmapotkusta ja toinen reilun tunnin kohdalla nopeasta hyökkäyksestä.

- Närpes Kraft pelasi vahvuuksillaan. He puolustivat tosi syvällä 7-8 pelaajalla, hyökkäsivät terävästi vastaan 2-3 pelaajalla ja olivat vaarallisia erikoistilanteissa. Tämän tiesimmekin vastustajasta etukäteen, mutta tänään meillä ei ollut välineitä sen murtamiseen.

RoPSin hyökkäyspelaaminen on ollut tällä kaudella laadukasta, mutta tänään huippupaikat olivat vähissä. Peli pyöri paljon Närpes Kraftin kenttäpuoliskolla, mutta murtautuminen oli haastavaa.

- Ne harvat hetket, kun vastustaja hyökkäsi rohkeammin, yritimme kääntää peliä nopeasti. Saimme niistä ensimmäisellä puoliajalla yhden läpiajon, mutta tällä kertaa emme maalia, Tanner kertasi.

- Meidän olisi pitänyt pystyä kääntämään peliä vieläkin nopeammin ja päästä hyökkäämään boksiin painottomalta puolelta.

Sinipaidat pääsivät pelaamaan palloa vastustajan rangaistusalueelle joitakin kertoja pitkien hyökkäyksien kautta, mutta Närpes Kraft puolusti maalinedustaansa laadukkaasti.

- Keskitykset eivät tuoneet tänään uhkaa vaikka pääsimmekin murtautumaan sinne vähän syvemmältäkin. Siellä oli kuitenkin 7-8 vastustajan pelaajaa, joiden joukossa oli kokenut ja vahva topparikolmikko, joten emme löytäneet sieltä vapaita pelaajia.

- Olisi pitänyt pystyä liikuttamaan palloa nopeampaa ja pelaamaan pieniä kombinaatioita.

RoPS pelaa seuraavan kerran jo keskiviikkona. Tuolloin joukkue kohtaa Rovaniemellä kokkolalaisen GBK:n

- Seuraava peli tulee nopeasti. Alamme keskittymään välittömästi siihen. Meidän on pystyttävä parantamaan omaa pelaamistamme, että pystymme tuossa ottelussa pärjäämään.

Närpes Kraft - RoPS 2-0 (1-0)

1-0  Ivars 28'
2-0 Isanovic 63'

Kokoonpanot ja ottelutapahtumat Palloliiton tulospalvelussa: https://tulospalvelu.palloliitto.fi/match/2389214/lineups

 

Luettu 870 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309