ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 03 heinäkuu 2022 00:25

RoPS taisteli pisteen sarjakärki JJK:lta - jälleen hurja nousu lopussa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(12 ääntä)
Rovaniemen Palloseura ja JJK Jyväskylä pelasivat lauantaina 2-2-tasapelin Kakkosen C-lohkon ottelussa Rovaniemen Keskuskentällä.

RoPS ja JJK kohtasivat toisensa toistamiseen kuluvan kauden osalta lauantaina. Lopputulos oli ensimmäisen ottelun tavoin 2-2, mutta tällä kertaa oli rovaniemeläisten vuoro nousta lopussa tasoihin.

Kakkosen C-lohkon kärjessä oleva JJK oli RoPSille todella haastava vastustaja. Vierailijat näyttivätkin jo nappaavan täydet kolme pistettä mukaansa, mutta ties kuinka monennen kerran tämän kauden aikana RoPS osoitti lopussa luonnettaan ja nousi väkisin tasoihin. Jyväskyläläiset johtivat ottelua kahden maalin turvin vielä 86. minuutilla, mutta Tatu Lakelan rangaistuspotkuosuma ja Eetu Venäläisen puskumaali toivat RoPSin tasoihin.

RoPSin päävalmentaja Aleksi Tanner oli tyytyväinen siihen, että joukkueensa tappioton kotitaika tämän kauden osalta sai jatkoa, vaikka pelillisesti RoPS olikin ajoittain vaikeuksissa.

- Pelillisesti ja kokonaisuuden kannalta vastustaja olisi ehkä ansainnut kolme pistettä, Tanner myönsi ottelun päätyttyä.

- Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla olimme vaikeuksissa. JJK pelasi todella hyvin, ja meillä oli suuria vaikeuksia päästä heidän vastaprässeistä pois.

Kuumassa säässä pelatussa ottelussa RoPS olisi halunnut pelata pitkiä hyökkäyksiä ja hallita paljon palloa, mutta tämä jäi tällä kertaa suunnitelman tasolle.

- Yksi isoista tavoitteistamme oli se, että pystyisimme pitämään palloa, mutta emme onnistuneet siinä. JJK on hyvin organisoitu joukkue, joka ei turhaan ole tämän lohkon kärjessä. Aikaa ja tilaa oli niin vähän, että emme pystyneet ensimmäisellä jaksolla pitämään palloa, Tanner kertoi.

Toisella 45-minuuttisella RoPS pystyi hieman nostamaan tasoaan muutamien taktisten muutoksien myötä.

- Toiselle puoliajalle teimme hieman muutoksia formaatioomme. Tiesimme, että se tulisi vaikeuttamaan puolustamistamme, mutta yritimme saada sitä kautta rytmiämme ja rakennettamme paremmaksi, Tanner sanoi.

- Toisella jaksolla pallollinen pelaamisemme jo hieman parani, mutta sitten vastustaja sai virheestämme toisen maalinsa. Molemmat heidän maaleistaan olivat melko helppoja maaleja, vaikka JJK ottelussa olikin niskan päällä.

Ottelun lopussa kaikki palaset olivat RoPSin näkökulmasta kohdallaan. Joukkue nousi lyhyessä ajassa tasoihin kuin tyhjästä. 

- Totta kai nousumme oli taas kerran upea. En ole ihan varma, uskoinko itsekään nousuumme, kun oli pelattu 85 minuuttia ja olimme häviöllä 0-2. Muutimme jälleen muotoamme ottelun lopussa ja suoraviivaistimme peliämme vähän väsynyttä vastustajaa vastaan, Tanner kertasi.

- Niin se alkoi sitten kääntymään. Ensin tuomarin mielestä Samuel Olabisia rikottiin ja saimme rangaistuspotkun - kivaa, että nämä kyseenalaiset rangaistuspotkut kääntyvät välillä näinkin päin. Tatu laittoi sen sitten varmasti sisään. Pari minuuttia myöhemmin Eetu Venäläinen puski pallon sisään laadukkaasta keskityksestä.

Tasapelin myötä RoPS ei ole vieläkään hävinnyt yhtään kauden 2022 kotipeleistään, vaikka joukkue onkin monesti ollut ottelun loppuhetkillä tappiolla.

- Mahtava nousu! Kyllähän nämä varmasti uppoavat yleisöön, ja on myös hienoa, että kotitaikamme säilyi. Pakko silti sanoa, että olisihan tämä ollut mukavampaa, jos emme olisi päästäneet vastustajaa paria maalia edelle, niin näillä saisi käännettyä otteluita voitoiksi.

- Emme toki voi hirveästi valittaa siitä, että saimme tänään pisteen.

Ottelun onnistujista puhuttaessa Tanner halusi ensimmäisenä nostaa esiin maalivahti Lauri-Eemil Vetrin, jonka pelaaminen oli pitkään epävarmaa.

- "Latelta" oli kyllä mahtava taistelu tänään. Hänellä oli vielä eilen hieman lämpöä, mutta hän lähti silti taistelemaan tänään. Hän ei voinut maaleille mitään, mutta otti kyllä todella upeita torjuntoja. Erittäin kova suoritus taistella joukkueen eteen tuolla tavalla.

Vetrin lisäksi esiin nousi sekä keskikentällä että puolustuksessa urakoinut Alex Tolra ja vaihdosta kentälle tulleet Aaro TiihonenRiku-Veli NiskaWeeti WimmerVille Ojala ja tasoituksen tehnyt Venäläinen.

- Haluan jälleen nostaa esiin kaikki vaihtopelaajamme. Juuri tällaista haluamme vaihtopelaajiltamme. He tulivat hyvällä energialla sisään ja toivat pelaamiseemme paljon lisää.

RoPSin seuraava ottelu on 9. heinäkuuta, kun joukkue matkustaa FC Vaajakosken vieraaksi.

RoPS - JJK 2-2 (0-1)

0-1 M. Manninen 21'
0-2 Säily 70'
1-2 Tatu Lakela rp. 87'
2-2 Eetu Venäläinen 89'

Ottelutapahtumat ja kokoonpanot Palloliiton tulospalvelusta: https://tulospalvelu.palloliitto.fi/match/2389235/lineups

Luettu 1271 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309