ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 15 elokuu 2022 12:02

RoPSille karu tappio Oulussa - "Koko kauden huonoin pelimme"

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(9 ääntä)
JS Hercules oli kotikentällään RoPSia parempi 4-0-lukemin.

RoPS koki sunnuntaina kauden suurilukuisimman tappionsa, kun se hävisi oululaiselle JS Herculekselle neljällä maalilla. Karmea tulos tärkeästä pelistä oli joukkueelle suuri pettymys.

Ottelusta ei jäänyt huono maku pelkästään tuloksen seurauksena, sillä huolestuttavaa oli myös joukkueen poikkeuksellinen peliesitys. Suuresta tappiosta huolimatta, ei voi sanoa, että lukemat olisivat juurikaan olleet pelin kuvan vastaiset.

- Minun on todella vaikea nimetä joukkueestamme yhtään onnistujaa. Ei siellä kentällä paljoa hyviä asioita tapahtunut. Koko kauden huonoin pelimme, pettynyt RoPS-valmentaja Aleksi Tanner kommentoi ottelua.

- Olen nähnyt valmentajana neljän viime vuoden aikana todella paljon Kakkosen pelejä, joten minulla on jonkin verran kompetenssia sanoa, että tämä oli kaikin puolin todella huonotasoinen ja todella huonovauhtinen Kakkosen ottelu. Vastustajan pelaamisen tasoon en ota kantaa, mutta me olimme todella huonoja.

Sunnuntain lähes ainoat positiiviset nostot Tanner löysi poikkeuksellisesti oululaisten joukkueesta. JS Hercules oli nostanut avauskokoonpanoonsa nuoria pelaajia, jotka kiittivät vastuusta tekemällä ottelun kaksi ensimmäistä maalia.

- Oli hienoa nähdä, että Hercules on nyt ehkä hieman pakonkin edessä nostanut Vertti Korkalan ja Kasper Rauman kaltaisia nuoria pelaajia joukkueeseensa, ja he ovat onnistuneet. He osoittavat onnistumisillaan, että muutkin Oulun joukkueet voisivat ottaa mallia, ja luottaa alueen nuoriin pelaajiin.

Neljä päästettyä maalia on RoPSin huonoin saldo tämän sarjakauden osalta. Tanner näki vuotaneen puolustuksen olleen seurausta koko joukkueen heikosta pallottomasta tekemisestä.

- Emme olleet tänään valmiita kamppailemaan. Aiheutimmekohan pelissä vastustajalle edes viittä vapaapotkua. Jos emme saa vietyä yhtään taklausta loppuun asti, niin on melko vaikeaa voittaa kaksinkamppailuja. Emme myöskään olleet valmiita juoksemaan, tekemään töitä ja ylipäätään puolustimme todella huonosti, Tanner sanoi.

Heikon puolustamisen lisäksi joukkueen pallollinen pelaaminen oli kaukana siitä, mitä nuorelta joukkueelta on parhaimmillaan nähty.

- Jo mainittua puolustamista enemmän ihmetytti, että olimme pallon kanssa todella huonoja. Tämä on yleensä vahvuutemme, mutta nyt teimme toinen toistaan järkyttävämpiä ratkaisuja ja huolimattomampia syöttöjä. Jos olimme vähääkään paineen alla, annoimme joka kerta harhasyötön. Emme meinanneet saada kolmen syötön ketjuja, Tanner ihmetteli.

- Huonosta pelaamisesta huolimatta saimme myös mahdollisuuksia murtautumaan vaarallisille paikoille, mutta murtavat syöttömme olivat vielä kauheampia.

Hercules onnistui myös yllättämään RoPSin valmennusta muuttamalla pelaamistaan aiemmista otteluista.

- Myös valmennustiimin tulee katsoa peiliin. Valmistauduimme, että vastassamme olisi eri tavalla pelaava joukkue. Hercules oli muuttanut muotoaan aiemmista peleistään. Me olimme valmistautuneet hieman erilaiseen muotoon, ja reagoimme siihen huonosti. Emme muuttaneet pelaamistamme tarpeeksi, Tanner kommentoi.

Kuten nyt näimme, nuoren joukkueen esityksissä voi ajoittain näkyä isoja eroja vaikka perättäisissäkin peleissä. Tanner korosti, että nyt tärkeintä on, että tapahtuneesta otetaan opiksi. RoPSin seuraava ottelu on jo tulevana lauantaina, kun se kohtaa kotikentällään OTP:n.

- Nyt pitää vaan laittaa työhanskat käteen, jotta saamme otettua tästä opiksi. Peli tulee katsoa ja analysoida tarkasti, jotta voimme korjata asioita tulevaan OTP-otteluun, Tanner painotti.

- Tuommoisella pelaamisella meillä tulee olemaan vaikeaa ihan jokaista Kakkosen joukkuetta vastaan. Tuosta pitää pystyä parantamaan hemmetin paljon.

JS Hercules - RoPS 4-0 (1-0)

1-0 Rauma 32'
2-0 Korkala 60'
3-0 Bohui 71'
4-0 Hautala 90+1'

Ottelutapahtumat ja kokoonpanot Palloliiton tulospalvelusta: https://tulospalvelu.palloliitto.fi/match/2389255/lineups

Luettu 1406 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309