ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 21 elokuu 2022 17:34

RoPS palasi voittokantaan kotiyleisön edessä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(6 ääntä)

Rovaniemen Palloseura voitti Oulun Työväen Palloilijat 2-1-lukemin.

 RoPS onnistui lauantaina palaamaan voittojen tielle, kun se kukisti OTP:n 2-1-lukemin. Rovaniemeläisten maaleista vastasivat Riku-Veli Niska ja Eetu Venäläinen, joka vankisti asemiaan Kakkosen C-lohkon maalipörssin kärkipaikalla.

RoPSille tulos oli erittäin vapauttava, sillä alla oli kaksi perättäistä tappiota, joista jälkimmäisessä joukkueen pelaaminen oli melko vaatimatonta joukkueen tämän kauden perustasoon nähden. RoPSin päävalmentaja Aleksi Tanner oli tyytyväinen nähdessään, että viime viikkoinen oli vain yksittäinen notkahdus.

- Pelistä jäi kokonaisuudessaan ihan hyvät fiilikset. Se oli iso tasonnosto Hercules-ottelusta, Tanner sanoi tyytyväisenä.

- Olimme paljon parempia oikeastaan jokaisella osa-alueella verrattuna viime viikkoon: pallollinen pelaaminen, valmius taistella, tilanteenvaihdot ja niin edelleen.

 RoPS johti ottelua puoliajalla Niskan osumalla, mutta sillä oli paikkoja useampaankin maaliin. Niille olisi ollutkin tarvetta, sillä toisella puoliajalla OTP onnistui haastamaan kotijoukkuetta enemmän.

- Varsinkin ensimmäiseen jaksoon olen tyytyväinen. Emme hukanneet palloja niin paljon kuin viime viikolla. Loimme ensimmäisen puoliajan aikana niin monta hyvää maalipaikkaa, että joku toinen päivä olisimme voineet ratkaista pelin jo ennen taukoa. Nyt jouduimme tekemään koko illan töitä, että saamme kolme pistettä, Tanner totesi.

- Toinen jakso oli hieman heikompaa tekemistä isossa kuvassa. Vastustaja nosti prässiään ja muutti muotoaan, mikä aiheutti meille hieman ongelmia jakson alkupuolella.

 Vaikka Tanner kuvaili joukkueensa esitystä pääasiassa positiivisesti, löysi valmentaja luonnollisesti parannettavaakin.

- Kenttätasapainomme tulee olla jatkossa parempi. OTP onnistui joitain kertoja hyökkäämään vastaan kohtuullisen vaarallisesti, kun meidän hyökkäyspelaamisemme ei ollut aivan tasapainossa.

Siinä missä Herclues-ottelun jälkeen Tannerin oli vaikea löytää onnistujia joukkueestaan, nyt tilanne oli toinen. Onnistujia oli useita, mutta valmentaja nosti esiin muutamia.

- Onnistujia oli paljon. Niska oli hyvä ja oikea laitamme toimi hyvin: Kimi Isometsä oli pirteä laitapuolustajan paikalla, Tatu Lakela oli totutun hyvä ja Aapo Savolainen pelasi hyvällä energialla, Tanner kehui.

- Jos Pekka Ruotsalainen ja Savolainen olisivat tehneet maaleja samanlaisella tehokkuudella kuin otteluun valmistavissa treeneissä, niin peli olisi ratkennut jo ensimmäisellä puoliajalla. Maalijyvä ei kuitenkaan sattunut tänään olemaan ihan kohdillaan.

 Kolmella pisteellään RoPS tukevoitti asemiaan sarjataulukon 6. sijalla. Putoamisviivan alapuolelle on matkaa jo 13 pistettä, kun jäljellä on enää kuusi peliä.

- Tulos oli tärkeä ja vapauttavakin. Nyt viimeistään alkaa sarjapaikka olemaan aika saletissa. OTP:n ja Komeettojen tulisi voittaa viisi ottelua niin, että me emme saisi pisteitä ja samalla välissämme olevat neljä joukkuetta nousisivat edellemme. En usko, että millään matemaattisella kaavalla voisimme enää tippua.

- Tietenkin olemme koko ajan tähdänneet korkeammalle kuin vain sarjapaikan säilyttämiseen, mutta se oli minimitavoitteemme, joka on nyt saavutettu. Nyt voimme alkaa suunnata katseemme siihen, että pystyisimme kipuamaan niin korkealle kuin pystymme.

- Toki menemme edelleen ottelu kerrallaan ja pelaajakehityshattu päässä. Enää ei kuitenkaan tarvi miettiä sitä, miten käy sarjapaikkamme kanssa.

 RoPS pelaa seuraavan kerran lauantaina 27.8:tta. Tuolloin edessä on vieraspeli VIFK:n luona, joka on sarjataulukossa toisena.

- Tosi tärkeät pisteet ja tästä on hyvä lähteä jatkamaan. Nyt alamme valmistautumaan VIFK-otteluun, johon lähtökohtamme ovat huomattavasti vaikeammat. Eerik Kantola pelasi tänään pitkän ja hienon RoPS-uransa ainakin toistaiseksi viimeisen ottelunsa, Savolaisen korttitili tuli tänään täyteen ja Samuel Olabisi ei pääse reissuun mukaan.

RoPS - OTP 2-1 (1-0)

1-0 Riku-Veli Niska 34'
1-1 Ibiyomi 52'
2-1 Eetu Venäläinen 73'

Ottelutapahtumat ja kokoonpanot Palloliiton tulospalvelusta: https://tulospalvelu.palloliitto.fi/match/2389260/lineups

Luettu 781 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309