ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 28 elokuu 2022 13:25

RoPSin taistelu ei riittänyt pisteisiin - "Hyvä ja opettavainen ottelu"

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(8 ääntä)

Vasa IFK kukisti Rovaniemen Palloseuran 1-0-lukemin.

RoPS koki lauantai-iltana Vaasassa niukan tappion VIFK:lle. Ottelu eteni pitkään maalittomassa tasatilanteessa, mutta 82. minuutilla VIFK onnistui tekemään kamppailun ainoan maalin.

RoPSin päävalmentaja Aleksi Tanner oli harmissaan, että joukkue ei saanut hyvästä taistelusta pisteitä. Harmituksesta huolimatta hän oli monella tavalla tyytyväinen illan antiin.

- Hyvävauhtinen Kakkosen matsi. Tällaisia jos saisimme pelata viikosta toiseen, pojat kehittyisivät aivan varmasti, Tanner sanoi.

Ottelu oli nuorelle RoPS-joukkueelle opettavainen. VIFK oli erittäin haastava vastustaja, joka aiheutti vaikeuksia etenkin fyysisyydellään.

- Vaasa oli todella inhottava vastus. He olivat hyvässä fyysisessä kunnossa, prässäsivat kovaa ja pelasivat vähän ylikovaa. He jaksoivat tehdä sitä koko 90-minuuttisen ajan, Tanner kertoi.

- Todella hyvä ja opettavainen ottelu meidän pelaajille, mutta harmittaa tietenkin, että tulos siitä oli tämä. Emme saaneet taisteltua voittoa tai tasuripistettä. Pitää kuitenkin antaa vastustajalle kunniaa, sillä he olivat hyviä ja ansaitsivat voiton.

Tanner kehui jokaista joukkueensa pelaajaa ottelun jälkeen, mutta nosti erikseen esiin jälleen hyvän ottelun pelanneen maalivahdin Lauri-Eemil Vetrin.

- "Late" oli mies paikallaan. Hän otti todella monta hyvää torjuntaa ja pelasi muutenkin vahvasti. Yhdestäkään kenttäpelaajastakaan ei ole mitään moitittavaa. Hyvin jätkät taistelivat ja antoivat kaikkensa.

RoPSin lähtökohdat otteluun olivat haastavat, sillä joukkueelta puuttui useita pelaajia. Esimerkiksi joukkueen kapteeni Samuel Olabisin fyysisyys ja kokemus olisivat sopineet tällaiseen kamppailuun.

- Totuuden nimissä on sanottava, että kaksinkamppailupelaamisessa hävisimme tämän pelin. Vastustaja pelasi todella lujaa ja me emme pystyneet siihen täysin vastaamaan, vaikka olimmekin yrittäneet valmistaa pelaajia tuollaiseen, Tanner totesi.

- VIFK otti viisi keltaista korttia, joista neljä oli sellaisia, että he tulivat todella lujaa tilanteeseen tai taklasivat vähän myöhässä. Olisi ehkä voinut antaa jonkun kortin enemmänkin, mutta en kyllä halua niistäkään moittia. Tuomari oli tänään hyvä. 

Vaikka tappio oli kirvelevä ja ainoa maali tuli varsinaisen peliajan viimeisellä 10-minuuttisella, jäi RoPS-luotsille monelta kantilta hyvä maku pelistä. Hän piti ottelua erittäin kehittävänä tapahtumana nuorten RoPS-pelaajien tulevaisuutta silmällä pitäen.

- Vastustaja oli hyvä, kenttä oli loistava, keli oli hyvä, stadion oli hyvä, vastustajan faniryhmä piti hienosti mökää yllä ja pelissä oli tunnelmaa. Kaikin puolin hyvä Kakkosen taisto, mutta harmittaa, että siitä ei pisteitä tullut, Tanner tuumasi.

- Ei tarvinnut päät painuksissa palata Rovaniemelle. Tämä oli pelaajillemme kehittävä tapahtuma.

VIFK - RoPS 1-0 (0-0)

1-0 Birhane 82'

Kokoonpanot ja ottelutapahtumat Palloliiton tulospalvelusta: https://tulospalvelu.palloliitto.fi/match/2389267/lineups

Luettu 1069 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309