ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 09 syyskuu 2022 21:37

RoPS matkaa GBK:n vieraaksi

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(5 ääntä)

Rovaniemen Palloseura pelaa lauantaina kokkolalaista Gamlakarleby Bollklubbia vastaan.

RoPSin kausi Kakkosen C-lohkossa lähestyy loppusuoraa, kun jäljellä on vielä neljä ottelua ja mahdollinen top 4 -joukkueiden loppusarja. Lauantaina vuorossa on vierasottelu GBK:n luona.

GBK on sarjataulukossa kahdeksantena eli kaksi pykälää RoPS:n takana. Piste-eroa joukkueilla on yhdeksän pisteen verran.

- Tiedämme GBK:sta kohtalaisen hyvin. Tiedossa on hieman saman tyylinen ottelu kuin Närpes Kraftia vastaan. He ovat joukkueena selvästi meitä kokeneempia. Keski-iältään he ovat varmaa noin 7 vuotta meitä vanhempia, ennakoi RoPS-valmentaja Aleksi Tanner.

GBK on ehdottomasti vahvan kotiedun omaava ryhmä. Joukkue on kerännyt 19 sarjapisteestään peräti 13 kotikentältään.

- GBK on ollut kotikentällään todella hyvä. He voittivat VIFK:n 2-0 alun punaisesta kortistaan huolimatta, kaatoivat Närpes Kraftin 4-0 ja pistivät JJK:nkin todella ahtaalle 1-3-tappiostaan huolimatta, Tanner alusti.

Kokeneesta kokkolalaisryhmästä Tanner nostaa esiin joukkueen brasilialaisvahvistukset. Esimerkiksi Felipe Zuca taistelee RoPS:n Eetu Venäläisen kanssa C-lohkon maalipörssin voitosta. Molemmat ovat tehneet 12 maalia kuten myös JJK:n Aleksis Lehtonen.

- Siellä on paljon hyviä pelaajia. Toki he eivät ole enää uransa parhaassa iskussa, mutta he ovat pelanneet korkeammallakin kuin Kakkosessa.

-  He ovat saaneet uuden brasilialaispelaajan, Lekinhon, jonka lisäksi heillä on muutamia brasilialaisia entuudestaan. He ovat vahvoja pelaajia.

RoPSin oma pelaajaryhmä lauantaina on laadultaan vahva, mutta määrää voisi olla hieman lisää.

- Olemme liikkeellä iskukykyisellä, mutta melko kapealla rosterilla. Poissaoloja on siis jonkin verran

Kun joukkueet kohtasivat kevätkierroksella, oli RoPS kotikentällään vahvempi peräti 5-1-lukemin. Tuolloin sinipaidoista maalinteossa onnistuivat Venäläinen, Kimi IsometsäAaro Tiihonen ja kaksi maalia viimeistellyt Aapo Savolainen.

- Omassa kotiottelussamme GBK jäi jalkoihimme, kun voitimme heidät 5-1. Hallitsimme tuolloin kenttätapahtumia melko voimakkaasti, Tanner muisteli.

RoPS:n pelaamisen suhteen Tanner nostaa esiin tuttuja avainasioita. Niiden lisäksi hän korostaa GBK:n vastahyökkäysuhkaan valmistautumista.

- Omassa pelaamisessamme meidän tulee olla hyviä pallon kanssa ja hyökätä monipuolisesti. Meidän pitää myös olla tarkkana tilanteenvaihtohetkissä ja pitää kenttä tasapainossa.

Joukkue lähtee kohti Kokkolaa lauantaiaamuna linja-autolla. Ottelu alkaa kello 17:00.

- Lähdemme hyvällä fiiliksellä taistelemaan kolmea pistettä. Sarjaa on jäljellä neljä peliä, ja jos pystyisimme ne kaikki voittamaan, olisimme hyvin lähellä top 4 -sijoitusta. Toisaalta tuohon tavoitteeseen meillä ei ole hirveästi varaa pistemenetyksiin.

GBK - RoPS, lauantaina 10.9. kello 17:00

Luettu 842 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309