ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 10 syyskuu 2022 21:39

RoPS ja GBK tasapeliin - "Pelitapahtumiin nähden oikeutettu tulos"

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)

Rovaniemen Palloseura pelasi lauantaina 1-1-tasapelin GBK:n kanssa.

RoPS vieraili lauantaina Kokkolassa, jossa joukkue pelasi 1-1-tasapelin GBK:n vieraana. Rovaniemeläisten maalin iski 7. minuutilla Riku-Veli Niska.

Ottelun jälkeen RoPS-valmentaja Aleksi Tanner kertoi ottelun lopputuloksen kuvaavan hyvin kamppailun voimasuhteita.

- Pelitapahtumiin nähden varmaan melko oikeutettu lopputulos, Tanner totesi.

RoPS siirtyi johtoon jo aikaisessa vaiheessa, mutta isossa kuvassa sinipaitojen pelaaminen ensimmäisellä puoliajalla ei tyydyttänyt Tanneria.

- Olimme ensimmäisellä jaksolla huonoja, vaikka menimmekin aikaisin johtoon. Syötimme paljon harhasyöttöjä, olimme vähän löysiä, juoksimme liian vähän ja emme kamppailleet tarpeeksi, Tanner harmitteli.

Ison kiitoksen puoliajan ja ottelun tasatuloksesta Tanner jakoi vahvassa vireessä olevalle maalivahdille Lauri-Eemil Vetrille.

- "Late" otti ensimmäisellä puoliajalla yhden puolittaisen läpiajon kiinni ja poimi yhden vapaapotkun yläkulmasta. Hän oli kyllä jälleen mies paikallaan ja otti kaiken kiinni, mikä oli otettavissa, Tanner kehui.

Tauon jälkeen RoPS sai parannettua pelaamistaan, mutta huippupaikoille pääseminen tuotti vaikeuksia.

- Toiselle jaksolle onnistuimme tekemään ihan hyvän tasonnoston. Olimme ensimmäiset 20 minuuttia melko hyviä, mutta emme pystyneet luomaan ihan A-kategorian maalintekopaikkoja. Viimeiset ratkaisumme jäivät piippuun, ja meillä oli vähän liian kiire etenemisissämme.

- Saimme toisella jaksolla myös hyvin virtaa penkiltä, kun otimme Lassi ErosenWeeti Wimmerin ja Pekka Ruotsalaisen kentälle.

GBK-ottelu muistutti monella tavalla viime viikonlopun Närpes Kraft -peliä. Tanner harmitteli, että ottelun tempo ei noussut kovin korkeaksi.

- Isossa kuvassa vähän harmittaa, että pelin tempo oli melko heikko. Tosi rikkonaista ja katkonaista peliä. Edelliset kaksi otteluamme ovat olleet melko huonovauhtisia Kakkosen pelejä. Nämä eivät kehitä pelaajia parhaalla mahdollisella tavalla.

- Toki meidän tulee myös katsoa peiliin. Emme itse juosseet tai kamppailleet tarpeeksi. Meidän pitäisi löytää lääkkeitä siihen, että saisimme intensiteettiä lisää pelaamisemme kaikkiin vaiheisiin.

Osatekijä vaikeaan avausjaksoon voi olla pitkä matkustus Kokkolaan ottelupäivän aikana.

- Totta kai on vaikeampaa, kun ennen peliä joudumme istumaan seitsemän tuntia bussissa. Täytyy vain ymmärtää taloudelliset realiteetit. Jokaiseen peliin ei voi mennä päivää aikaisemmin.

Kakkosen runkosarjaa on jäljellä vielä kolmen kierroksen verran. Tämän jälkeen sarjataulukon neljä parasta joukkuetta pelaavat vielä loppusarjan. RoPSilla noihin peleihin pääseminen vaatisi lähes täysiä pisteitä loppuotteluista.

- Nyt on nelossijaan matkaa viisi pistettä. Tämä tarkoittanee sitä, että loput pelit on voitettava, jos haluamme loppupeleihin mukaan.

RoPSin seuraava ottelu on 18.9. JBK:n vieraana.

GBK - RoPS 1-1 (1-1)

0-1 Riku-Veli Niska 7'
1-1 Zuca 36'

Kokoonpanot ja ottelutapahtumat Palloliiton tulospalvelusta: https://tulospalvelu.palloliitto.fi/match/2389282/lineups

Luettu 1200 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309