ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 10 kesäkuu 2010 08:56

RoPS vei Lapin hegemonian

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin Maiju Pöyliö (vas.) oli yksi kentän parhaista pelaajista. RoPSin Maiju Pöyliö (vas.) oli yksi kentän parhaista pelaajista.

Rovaniemen Palloseura riisti jalkapallon naisten Lapin valtikan itselleen Kemin Innolta. Into koki kauden ensimmäisen tappionsa naisten Kakkosessa karvaimmassa mahdollisessa paikassa.

RoPS voitti Lapin derbyn Keskuskentällä ansaitusti lukemin 1-0 (0-0). Ratkaisun ampui rangaistuspotkusta Mira Majava.

Voitto oli RoPSille jo kolmas peräkkäinen.

RoPSin päävalmentaja Kimmo Savolainen oli tyytyväinen.

- Hallitsimme peliä selvästi ja ansaitsimme voittomme.

RoPS pelasi hyvää jalkapalloa ja hallitsi kenttätapahtumia Innon loppurynnistystä lukuunottamatta lähes koko ottelun. Emäntäjoukkueen puolustuspeli on todella tarkkaa. Puolustuslinja Salla Määttä-Sini Kiistala-Jenna Vaara- Paula Kylmänen on pitänyt nollan kolmessa peräkkäisessä pelissä. Maalivahti Pipsa Happo hoiteli harvat tilanteet varmasti. Erityisen vakuuttava oli Oulun Nice Soccerista Rovaniemelle siirtynyt Jenna Vaara, joka luki peliä erinomaisesti, katkoi varmasti ja myös avasi peliä.

Kemijärveltä Kemin kautta Rovaniemelle Määtän tavoin palannut Maiju Pöyliö kuului myös kentän parhaisiin.

Kulmasta pilkulle

RoPS myös hyökkäsi hyvin, mutta viimeistään kahdessakymmenessä metrissä keinot tuntuivat loppuvan kesken. Hyvin pelannut kapteeni Maria Wimmer oli lähellä ratkaista, mutta pusku suuntautui hieman yli maalin. Pallonhallinta ja hyvä liike palkittiin lopulta varsinaisella erikoistilannemaalilla: Wimmer antoi kulmapotkun keskialueella raataneelle Tanja Poutiaisella, jonka kova laukaus osui Into-pelaajan käteen. Ottelun erotuomari määräsi pallon pilkulle, eikä Majava erehtynyt sijoituksessaan.

Into haki lopussa rajusti tasoitusta, mutta RoPS kesti helposti loppuun asti.

Innon valmentaja Mika Berg ei ollut lainkaan tyytyväinen omiensa esitykseen.

- Meillä oli reilun viikon tauko peleistä, emmekä oikein syttyneet tähän kamppailuun. Tytöt tekivät pelin vaikeaksi, emmekä saaneet helpointakaan syöttöä omille, Berg puhisi.

Entinen kemiläinen Kimmo Savolainen kiitteli pelaajiaan.

- Loistava esitys. Parannamme koko ajan.

Markku Saukko
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 2851 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227