ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 19 lokakuu 2014 10:59

RoPSin naiset etenivät nousukarsintafinaaliin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Tanja Poutiainen täräytti RoPSin voittomaalin. Tanja Poutiainen täräytti RoPSin voittomaalin. Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen Palloseuran naisjoukkueen pelaajat kokoontuvat rinkiin ja hyppivät riemuista iltavalaistuksessa kylpevällä Keskuskentällä. Tammisaarelainen EIF on juuri kaatunut lukemin 2-1, ja naiset etenevät Ykkösen nousukarsintafinaaliin yhteismaalein 3-2. Runsaslukuinen yleisö taputtaa seisaaltaan. Naisjalkapallojuhla!

Tanja Poutiainen ja päävalmentaja Olavi Tammimies halaavat lämpimästi.

– Kovaan paikkaan laitoit, Tanja sanoo. Kokenut Tammimies on liikuttunut.

– On nämä ihme likkoja, s*****a, valmentaja kuiskaa ääni värähtäen.

Vauhdikas ja jännittävä kamppailu jatkopaikasta kesti täydet 90 minuutti ja lisäajan päälle. RoPSin maalit iskivät vasta C-juniori-ikäinen Julianne Arviranta ja Poutiainen. EIF:n vei johtoon ottelun alussa Heidi Grönqvist.

Ensimmäisen puoliajan lisäajalla RoPS tuli tasoihin, kun Arvinranta karkasi läpi ja viimeisteli varmasti.

Puoliajalla Tammimes teki taitavia manööverejä, ja nosti Poutiaisen kymppipaikalta kärkeen ja teki myös kaksi pelaajavaihtoa. Etenkin nopea Julia Heino toi lisäuhkaa hyökkäyspeliin.

Toisen puoliajan RoPS aloitti kuin pyörremyrsky. Ensin Heino jysäytti pallon tolppaan, sitten nopea ja ottelun parhaana palkittu Tinja Jokelainen oli lähellä maalintekoa, kunnes jo 48. minuutilla Poutiainen jyräytti 20 metristä ratkaisuosuman.

Poutiainen oli pelin jälkeen ihan puhki.

– Pohkeet kramppaa, aivan huikea taistelu, tytöt tekivät upean työn.

RoPS kohtaa finaalivaiheessa joko Kouvolan Sudet tai Pietarsaaren Unitedin. Vastustaja selviää tänään ja kaksiosainen karsinta pelataan 25.-26.10 ja 1.-2.11.

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 1727 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227