ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 19 kesäkuu 2016 21:07

RoPS naisille karvasta kalkkia loppuhetkillä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran naisjoukkue muistaa pitkään jalkapallon Ykkösen vieraspelireissun Vaasaan. Kahden maalin johtoaseman kadottaminen viimeisen parin minuutin aikana ei ole ihan jokapäiväistä.

RoPS johti ottelua kahdella Emmi Liiaksen avausjakson läpiajomaalilla, ennen kuin kotijoukkue Vaasan IFK käänsi kurssinsa. Roolia otti tässä vaiheessa toppari Maarit Vitikka täräyttämällä ensin 89. minuutilla 1-2 kavennuksen komeasti ylänurkkaan. Pian aloituksen jälkeen Vitikka sai pallon uudelleen jalkaansa ja laukoi 30 metristä pallon alanurkkaan. Pelikello näytti 90+1 minuuttia. Lopputulos oli 2-2 (0-2).

– Kaikkia harmittaa, mutta jalkapallojumalat eivät olleet meidän puolella. Maalivahti Johanna Vainionpää ei pystynyt kummallekaan vedolle mitään, näki valmentaja Olavi Tammimies. Hän oli tyytyväinen pisteeseen, sillä VIFK on sarjan kärkikastia ja tasapeli oli Vaasan reissun tavoitteena.

– Kaikesta huolimatta tämä oli meiltä paras ja tasapainoisin peli, Tammimies totesi.

RoPS oli harjoitellut kolme kertaa vastahyökkäyspeliä ja se toimi hämmästyttävän hyvin.

– Niistä Emmi Liias teki molemmat maalit.

RoPSin onnistujia oli Liiaksen ohella topparipari Emilia Härkönen-Pinja Spets. Paluumatkalle Vaasasta RoPSin vahvuuteen liittyi nigerialaistoppari Ester Edem, joka tule muutamaksi päiväksi try outille. Edem on pelannut mm. Merilappi Unitedissa.

RoPSilla alkoi samalla kesätauko, sillä seuraava ottelu on vasta 16. heinäkuuta.

Kari Pyykkö
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 321 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227