ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 22 joulukuu 2020 21:01

Mika Lumijärvi palaa valmentamaan Rovaniemen Palloseuraan

Arvostele tätä artikkelia
(3 ääntä)
Mika Lumijärvi RoPS:n paidassa kaudella 1996 Mika Lumijärvi RoPS:n paidassa kaudella 1996 Kuva: Juha Tamminen

Rovaniemen Palloseurassa yli 130 miesten ottelua pelannut ja miesten edustusjoukkuetta kahteen otteeseen valmentanut Mika Lumijärvi palaa Napapiirille. Lumijärvi ottaa vuoden vaihteessa vastuulleen RoPS:n naisten edustusjoukkueen.

Yhdeksänkymmentäluvun RoPS-sankareihin lukeutuva Mika Lumijärvi on valmentanut viime vuodet AC Kajaania.

Lumijärven johdolla Kajaani nousi vuosikymmenen alussa parissa vuodessa Kolmosesta Ykköseen, jossa AC Kajaani pelasi kaikkiaan neljä kautta.

Kajaanin ja RoPS:n edustusjoukkueen lisäksi Lumijärven valmentajauralle mahtuu pesti Forssan Jalkapalloklubin valmennuspäällikkönä. UEFA Pro -valmentajalisenssi Lumijärvelle myönnettiin syksyllä 2016.

Ensi kaudella Lumijärvi valmentaa yli kymmenen vuoden tauon jälkeen jälleen Rovaniemen Palloseuraa.

- Pitkään olin pois ja pitkään on ollut mielessä, että haluaisin palata takaisin, Lumijärvi hymyilee.

- Lähtökohdat paluulle olivat helpot. Meillä on taustoissa tuttuja henkilöitä vuosien takaa, joiden ansiosta joukkue tulee nopeasti tutuksi.

RoPS:n naiset ylsivät viime kaudella Naisten Ykkösessä neljänneksi. Se sivuaa toistaiseksi RoPS:n naisten parasta sarjasijoitusta.

Ensi kauden sijoitustavoitteita ei Lumijärvi vielä lyö lukkoon, mutta valmentajan mukaan on selvää, ettei joukkue lähde pelaamaan sijoituksista ynnä muut.

- Tulostavoitteen asettaa aina lopulta joukkue, ja meidän valmentajien tehtävä on tukea sitä tavoitetta, Lumijärvi painottaa.

- Mutta parin vuoden sisään meidän päämäärämme on pelata sillä tasolla, että olemme mukana taistelussa noususta Kansalliseen liigaan.

Lumijärven mukaan RoPS:lla on tähän hyvät lähtökohdat. Joukkue on pysynyt talven aikana pitkälti kasassa, ja muutamia uusia pelaajiakin on tulossa.

Vaatimustaso harjoittelussa tulee korostumaan, mutta Lumijärvi haluaa nähdä kentällä myös oman jalkapallofilosofiansa.

- Haluan nähdä hyökkäävää ja aktiivista jalkapalloa. Prässäämme ylhäältä ja olemme vahvoja tilanteenvaihdoissa, uusi RoPS:n päävalmentaja kuvailee.

- Päämäärä on, että meillä tulee olemaan selkeä peli-identiteetti, josta meidät tunnistetaan ja jossa me olemme todella hyviä. Unohtamatta tietenkään yksilöiden kehitystä.

RoPS:n Naisten edustusjoukkueen lisäksi Lumijärvi vastaa Lapin urheiluopistolla urheiluakatemian ja yläkouluakatemian tyttöjalkapalloilijoista.

Naisten edustusjoukkueen taustoja täydentää lisäksi Kari Valkama, joka aloittaa naisten joukkueenjohtajana.

Luettu 8211 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309